Rio 2016 – Hajdu Jonatán a B-döntőben folytatja

spigott - 2016. augusztus 17. 14:38

Nagyot versenyzett, de középdöntőjében csak a negyedik helyen végzett, így nem jutott be a kenu egyesek 200 méteres olimpiai fináléjába Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE versenyzője.

Megkezdte olimpiai szereplését a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában a Dunaferr SE fiatal kenusa, Hajdu Jonatán, aki a sprintszám harmadik előfutamában kapott helyet. A 20 éves dunaújvárosi versenyzőnek az első öt hely valamelyikét kellett megszereznie ahhoz, hogy továbbjusson a szám elődöntőjébe. Jonatán remekül kapta el a rajtot, végig tartotta a lépést a szám legutóbbi világbajnokával, az orosz Andrej Krajtorral, s 40.147-es idővel, a második helyen jutott tovább a középdöntőbe.
Versenyzőnk azonban nem pihenhetett túl sokat, mert bő egy óra múlva, háromnegyed négy után már a döntőbe jutásért lapátolhatott az elődöntők harmadik körében.

Kép forrása: MTI/Kovács Tamás

A biztos fináléba jutáshoz az első két hely valamelyikét kellett megszerezni, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen rendkívül erős mezőnyben, a szám legutóbbi olimpiai bajnoka, az ukrán Jurij Cseban, valamint a négyszeres világbajnok Valentin Gyemjanyenko kellett volna ezt kivívnia.
Versenyzőnk ezúttal is jól kapta el a rajtot, s az első ötven méteren teljesen az élmezőnnyel haladt, ám ezt követően a grúz Nadiradze, valamint az azeri Gyemjanyenko ellépett a mezőnytől, míg Jonatán a harmadik helyért volt óriási harcban Csebannal. A véghajrá sajnos az ukránnak sikerült jobban, míg Jonatán a negyedik helyen ért célba, ami egyben azt is jelentette, hogy nem jutott be a fináléba, s a holnap délutáni B-döntőben folytathatja a szám küzdelmeit.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: értékelték a szezont

DSTV: értékelték a szezont

2024. jún. 28.

Kemény, viszontagságos, de a tavalyinál sikeresebb szezont zárt a DKKA felnőtt együttese. Horváth Tibor ügyvezető idézte fel, milyen célokkal vágtak neki a bajnokság 2023/2024-es kiírásának, ezekből mit sikerült megvalósítani, s hogyan készülnek a következő szezonra. Hangkép.

Már négy között a juniorok

Már négy között a juniorok

2024. jún. 28.

A vártnál lényegesen nagyobb csatában, de Izlandot is legyőzte a magyar U20-as női válogatott a korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében.

DSTV: megszépül a sportcsarnok

DSTV: megszépül a sportcsarnok

2024. jún. 28.

Több pályázatnak is köszönhetően elkezdődött és jelenleg is zajlik a Dunaújvárosi Sportcsarnok játékfelületének parketta cseréje. Ezenfelül pedig az is jó hír, hogy a kiszolgáló helyiségeket is felújítják. Hangkép.

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

2024. jún. 28.

A Jóbarátok Ködi Generál együttese nyerte az idei Dunaújváros Kupát, miután 4-2-es győzelmet aratott a Kemi-Ker ellen a sorozat csütörtök esti fináléjában.

DSTV: főszerepben a sport

DSTV: főszerepben a sport

2024. jún. 27.

Júniusban is mozgalmas időszakot élt a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közössége. Több programjuk is volt – ezek közül most a sportos elfoglaltság összefoglalója következik. Hangkép.

Torna: sorsoltak Párizsra

Torna: sorsoltak Párizsra

2024. jún. 27.

Női tornászaink felemáskorláton kezdenek az olimpián az utolsó csoportban. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

2024. jún. 26.

A Kemi-Ker Kft. és a Jóbarátok Ködi Generál együttese jutott be a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának fináléjába.