Nem hibázott a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2016. november 11. 19:50

Alig több, mint hatvan perc kellett a Dunaferr röplabdázóinak újabb sikeréhez, ami mindenképpen jó előjel a Kazincbarcika elleni rangadó előtt. Tomanóczy Tibor fiatal tanítványai ezúttal a pécsi csapatot győzték le nagyon simán, s továbbra is tapadnak a bajnoki élmezőnyre.

A Dunaferr SE férfi röplabda csapata hazai pályán a sereghajtó Pécs együttesét fogadta. A találkozó egyértelmű esélyese Tomanóczy Tibor gárdája volt, hiszen a vendégek az idei kiírásban idegenben még szettet sem nyertek. Arra azonban a Dunaferr vezetőedzője felhívta játékosinak figyelmét, hogy előre ne gondolják, hogy már zsákban van a három bajnoki pont, hiszen az azonnal megbosszulhatja magát.  A találkozó a papírformának megfelelően indult, mely időszakban kitűnően nyitottak a hazaiak, magabiztosak voltak a befejezések, így a biztos vezetés tudatában mehettek az első technikai időre a fiúk (8-3).

A folytatásban is kirajzolódott a tudásbeli különbség, egyre nőtt a két csapat közötti távolság, főleg Bohnicsek Szilveszter remek nyitássorozatát követően. Ennek ellenére nem lehettünk teljesen elégedettek a játékkal, hiszen olyan apró hibák csúsztak közbe, melyekkel kissé közelebb zárkózott a Pécs. A Dunaferr játékosai azonban összeszedték magukat, korrigálták a hibáikat, és motivált véghajrával lezárták az első felvonást (25-15). A második szett Gebhardt Norbert gyönyörű pontjával indult, de meglepetésre fordított Gyöngyösi Zoltán együttese (2-3). Ez azonban nem tartott sokáig, melyhez kellett Kholmann Norbert nyitássorozata, aki ebben a játékrészben fontos centerpontokat is szerzett (8-5). A technikai szünetet követően sem állt le a Dunaferr, így tovább nőtt a két gárda közötti különbség (13-8).

A hazaiak tízpontos vezetésekor Tomanóczy Tibor becserélte azokat a fiatal játékosait is, akik kevesebb szerephez jutottak eddig az első osztályban, akik, ha néha döcögősen is, de végül eredményesen zárták le a második felvonást (25-16). Stefanovics Krisztián köszönt be a harmadik játék legelején, majd a születésnapos Kun Benedek ünnepelt egy nyitásból szerzett ász pont után, amely talán túlzottan magabiztossá tette a piros-fehéreket, hiszen az első rövid szünetig becsúszott három rontott hazai nyitás. Ennek ellenére a 8-4-es állás bíztató volt a folytatásra nézve, főként, hogy a fiúk közzétettek még pár pontot, és megléptek 13-6-ra. Ekkor azonban ahelyett, hogy simán, megnyugtatóan lezárták volna a találkozót, egy hullámvölgy következett, és felzárkózott a Pécs (16-13).

Tomanóczy Tibor ekkor ismét cserével próbált meg változtatni, ám a pályára lépők nem tudták felvenni a játék ritmusát, így hamar ki kellett kérnie a mesternek mindkét idejét. Ez azonban segített, és végül sima lett a vége (25-19). A győzelem ellenére azonban lesz min elgondolkodniuk a fiainknak, hiszen meglehetősen sok pontot ajándékoztak ellenfelünknek, ráadásul az utolsó felvonásban nyolc rontott nyitásuk volt. Ez pedig a vasárnapi, Kazincbarcika elleni meccsen nem fér bele.

Dunaferr SE – PTE-PEAC C-Doki 3-0 (25-15, 25-16, 25-19)

Dunaferr SE: Kun Benedek, Kholmann Norbert, Bohnicsek Szilveszter, Hatvany Zsolt, Gebhardt Norbert, Stefanovics Krisztián, Gebhardt Áron (libero). Cserék: Guzmics Richárd, Szabó Péter, Kiss Marcell, Móró Ákos. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

PTE-PEAC C-Doki: Portik Ádám, Fodor Dániel, Pólics Kevin, Demeter András, Nesarajah Arrunfrashath, Várhalmi Gábor, Balla Ádám (liberó). Cserék: Baji Péter Ábrahám, Soós Norbert. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.