A hetedik helyért tovább

spigott - 2016. december 17. 12:49

Az olaszoktól és a görögöktől is minimális különbségű vereséget szenvedett, így a hetedik helyért játszhat a magyar ifjúsági leány vízilabda válogatott a világbajnokságon.

A csoportküzdelmek megnyerése után az olaszok ellen ugrott medencébe az új-zélandi világbajnokság negyeddöntőjében a két dunaújvárosi játékossal, Vályi Vandával és Mchunu Hlengiwe-vel felálló magyar ifjúsági leány vízilabda válogatott. A fordulatos összecsapást az olaszok kezdték jobban, az első negyed után 2-0-ra vezettek, s bár a mieink nem brillíroztak, a nagyszünetig azért sikerült minimálisra csökkenteni hátrányukat (3-4). A térfélcsere után viszont feljavult a magyar fiatalok játéka, s egy 3-1-es harmadik negyeddel átvették a vezetést is, ám a negyedik felvonás az ellenfélnek sikerült jobban, így a rendes játékidő 8-8-as döntetlennel ért véget. A szabály szerint azonnal jöhettek az ötméteresek, ahol az olaszok nem hibáztak, míg nálunk Tóth Csenge lövését védte a kapus, így 13-12-re az ellenfél nyert, s a mieink csak az 5-8. helyért játszhattak tovább.

Az alsóházi küzdelmek első fordulójában a spanyoloktól vereséget szenvedő görög együttes várt a mieinkre, s az első negyedben úgy tűnt, hogy a csalódott csapatok találkozóját az ellenfél simán nyeri, mert a nyitó nyolc perc végén már 5-2-es görög előnyt mutatott az eredményjelző. A második felvonásra azonban nagyon összekapta magát a Faragó-csapat, 5-1-es etappal a vezetést is átvette, ám a harmadik negyedben újra az görögök percei következtek, így a hajrát ismét hátrányból várhatták fiataljaink (8-9). Az ellenfél innentől sajnos már nem is engedte ki kezéből a vezetést, az utolsó negyedet lehozta egálra, ami azt jelentette, hogy együttesünk 11-10-es vereséget szenvedett, így a világbajnokság végén a kínai válogatott ellen játszik majd a hetedik helyért.

Eredmények

Magyarország – Olaszország 8-8 (0–2, 3–2, 3–1, 2–3) – ötméteresekkel 4-5
Magyar gólszerzők: Miklós R. 3, Kiss E. 2, Hertzka 2, Mchunu 1.

Görögország – Magyarország 11–10 (5–2, 1–5, 3–1, 2–2)
Magyar gólszerzők: Miklós R. 4, Mchunu 3, Vályi V. 1, Hertzka 1, Muzsnay 1.

-főoldali kép: fina.org-

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.