Újabb siker a Budaörs ellen

spigott - 2016. december 8. 20:41

Az első félidőben sokat hibázott, már hétgólos hátrányban is volt, de a térfélcsere után összeszedte magát, s végül 28-27-es győzelmet aratott a Budaörs elleni hazai felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

A Budaörs elleni hazai mérkőzéssel folytatta az edzőmérkőzések sorozatát ma este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia csapata. Zdravko Zovko tanítványai már a harmadik felkészülési találkozójukat játszották a téli szünetben, hiszen a fővárosban 28-27-re legyőzték mai ellenfelüket, míg a japán válogatott ellen 32-25-ös sikert arattak. Hazai környezetben természetesen nem lehetett más célja csapatunknak, csak az újabb győzelem megszerzése, még annak ellenére is, hogy Kovács Anna, Camila Micijevic játékára a válogatottbeli kötelezettségek, míg Hornyák Bernadett szereplésére betegség miatt nem számíthatott a szakvezetés.

Ehhez képest az első félidőben nagyon enerváltan, pontatlanul kezdtek a mieink, hiába kért időt Zdravko Zovko igen korán, már a harmadik percben, az első hazai találatra szűk hét percet kellett várni, de ekkor már 1-5-ös állást mutatott az eredményjelző. A vendégek igyekeztek gyorsan támadni, míg a mieinknek komoly nehézséget okozott ennek kivédekezése, igaz ebben valószínűleg szerepet játszott az elmúlt napok megterhelő fizikai munkája is. Ez persze cseppet sem érdekelte a budaörsieket, akik játszották a saját játékukat, s mivel a mieink továbbra sem találták a ritmust, így tovább nőtt a két gárda közti különbség. A 25. percben 7-14-es állásnál kért időt újra a hazai szakvezetés, s a hajrára egy kicsit össze is kapta magát a Kohász, de a félidei szünetre így is magabiztos, 15-10-es vezetéssel vonulhattak a vendégek.

Tornával emlékeznek Horváth Nikolettára
A DKKA-hoz kapcsolódó hír, hogy ma végső útjára kísérték akadémiánk közelmúltban elhunyt fiatal játékosát, Horváth Nikolettet. A temetést követően a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetője és szakmai igazgatója, Szemenyei István és Radulovics Bojana, valamint a Kezedben a Jövő Alapítvány (melynek elnöke dr. Dorkota Lajos) bejelentette, hogy minden év augusztusában Horváth Nikolett Emléktornát rendeznek a serdülő csapatok számára.

Csak sejtéseink lehetnek, hogy mi hangzott el a hazai öltözőben a két játékrész között, az azonban biztos, hogy a fordulás után egy teljesen más felfogásban játszó DKKA jött vissza a pályára. A mieink négy perc alatt négy gólt szereztek úgy, hogy egyet sem kaptak, s bár innen még egyszer "ellépett" kettővel a vendégcsapat, Rácz-Vincze, Gindeli és Bulath találatai után már egyenlő volt az állást sőt, Bulath újabb találatával a 41. percben már a vezetést is átvette a Kohász (18-17). Együttesünk a folytatásban is rendre megtalálta a rést a vendégek védőfalán, s bár a fővárosiakat Hornyák és Bognár igyekezett meccsben tartani, szűk tíz perccel a lefújás előtt már kényelmes, háromgólos hazai előnynek örülhettek az első félidőben még sokat bosszankodó dunaújvárosi drukkerek (24-21). A véghajrában minden játékosának lehetőséget adott Zdravko Zovko, s ugyan az utolsó percek rohanásából a vendégek jöttek ki jobban, a győzelmet már nem engedte ki a kezéből együttesünk, mely a fővárosi meccshez hasonlóan ezúttal is 28-27-es sikert aratott.

Ahogy az várható volt, Zdravko Zovko vezetőedző elsősorban a második félidőben nyújtott teljesítménnyel volt elégedett a találkozó után.
"Hasznos barátságos mérkőzés volt szerintem mindkét csapat számára, ahogy nálunk, úgy a vendégeknél is játszhatott mindenki, a téli időszakban ez a legfontosabb. Az első félidőben rosszul játszottunk, nem összpontosítottunk, ez bosszantó volt, de az elmúlt napokban elvégzett rengeteg fizikai munka miatt azért valamelyest érthető is. Szerencsére a lányok nagyon jól reagáltak erre a szünetben, s a második félidőben már sokkal jobban, pontosabban játszottak, így végül sikerült fordítanunk" – értékelte a mérkőzést a DKKA szakvezetője.

DKKA – Budaörs 28-27 (10-15)

DKKA. Oguntoye, Molnár 1, Szalai 5, Cifra 1, Kudor 1, Karnik, Klujber 2. Csere: Pálinkás, Csapó (kapusok), Nick 2, Bulath 7, Grosch 2, Rácz-Vincze 4, Gindeli 1, Takács D. 1, Kemény 1. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.