Erősebb nem is lehetne a csoportunk!

Szárszó Lajos - 2017. február 2. 17:28

A címvédő és az ezüstérmes is egy csoportba került a magyar junior röplabda válogatottal az április 22. és 30. között sorra kerülő Európa-bajnokságon.

Április 22. és 30. között Magyarország és Szlovákia közösen rendezi az U19-es röplabda Európa-bajnokságot. A versengésnek két város, magyar részről Győr, míg szlovák oldalról Puchov városa ad otthont. A 12 csapatos kontinenstornán a két rendező, Magyarország és Szlovákia mellett Lengyelország, Oroszország, Törökország, Franciaország, Románia, Olaszország, Bulgária, Finnország, a Cseh Köztársaság és Belgium vesz részt a viadalon. A ma 14 órakor Győrben megrendezett sorsoláson azt előre tudtuk, hogy a mieink az I-es csoportba kerülnek majd, és a meccseiket Győrben játsszák, és azt is, hogy szinte mindegy, kiket szán nekünk Fortuna, hiszen minden bejutott nemzet nekünk nehéz ellenfélnek számít.

Ha azonban a sorsolás előtt lehetett volna kérni a szerencse asszonyát, hogy kiket ne küldjön az utunkba, akkor nagy valószínűség szerint azokat soroltuk volna, akikkel végül egy csoportba kerültünk. A mieink ellenfelei ugyanis csupa röplabda nagyhatalomnak számító nemzetek válogatottjai, így a tavalyi Európa-bajnok Lengyelország, az ezüstérmes Olaszország, továbbá Oroszország, Bulgária és Belgium lesznek. A szlovák válogatott a gyengébbnek tűnő csoportnak ad otthont Puchov városában, ahol Törökország, Franciaország, Románia, Finnország és Csehország játszik majd.

Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE vezetőedzője, az U19-es magyar válogatott szövetségi kapitánya így fogalmazott a sorsolást követő sajtótájékoztatón:

Képek: DO-archív

- A mi csoportunkba azok a válogatottak kerültek, akik Európa krémjéhez tartoznak. Ez egyfelől jó, hiszen hosszú idő után ismét bekerülhettünk az európai röplabdázás vérkeringésébe, játszhatunk nagyon jó csapatokkal, akiktől sokat tanulhatunk. Ez nagyon fontos számunkra. Bízom abban, hogy a pályán be tudjuk majd bizonyítani rátermettségünket, felkészültségünket, és remélem, egy-két alkalommal meg tudjuk majd nehezíteni neves ellenfeleink dolgát. Egyúttal abban is, hogy pozitív élményeket tudunk majd nyújtani szurkolóinknak és a magyar röplabda társadalomnak egyaránt.

A válogatottak tehát két hatos csoportban küzdenek majd a továbbjutásért. Csoportonként az első két helyezett jut a legjobb négy közé és játszhat az érmekért, míg a harmadik, negyedik helyezett válogatottak az 5-8. pozícióért küzdhetnek. Az Eb első hat helyezettje automatikus résztvevője az augusztusi bahreini világbajnokságnak, valamint a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF) is. Utóbbira a hetedik helyezett is kvalifikálja magát.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.