Végül biztos győzelem Budaörsön

spigott - 2017. március 29. 19:26

Nem játszott tökéletesen, ám ennek ellenére is magabiztos, 33-25-ös sikert aratott a Budaörs elleni bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A hazaiak becslettel küzdöttek, sokáig meg is nehezítették a mieink helyzetét, de a DKKA győzelmét nem tudták megakadályozni.

A Budaörs otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket ma este a hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melyre nem várt könnyű feladat a tabella tizedik helyén álló házigazdákkal szemben, de György László vezetőedző abban bízott a találkozó előtt, hogy a Siófok ellen is mutatott jó játékot megismételve sikerül megszerezni a két bajnoki pontot.
A kezdésre annak ellenére sem lehetett különösebb panasz, hogy a találkozó első gólját a hazaiak szerezték, mert Szalai és Micijevic révén azonnal fordított a Kohász, majd Szalai másodi, illetve Kovács első találata után már hárommal mentek a mieink, akik emberhátrányban is többször eredményesek voltak (3-6). Az első tíz perc végéhez érve több helyzetet elhibázott csapatunk, így a vendéglátók minimálisra csökkentették hátrányukat, ám Micijevic ellen nem volt ellenszere a budaörsieknek, így a 15. percben ismét ellépett hárommal a Kohász (7-10).

Ekkor jött újra egy kisebb hullámvölgy a DKKA támadójátékában, de György László azonnal időt is kért, hogy rendezze a sorokat, s a pauza segített is, mert Vincze első és Micijevic negyedik gólját követően már 12-8-ra vezettek a mieink. Innen ugyan még egyszer visszajöttek kettőre a hazaiak, ám a játékrész hajrája egyértelműen a Kohászé volt, mely sorozatban szerzett négy találatával erősítette meg vezetését, s a szünetre 18-13-as előnnyel vonulhattak György László tanítványai.

A második felvonás ígért ezzel együtt még izgalmakat, főleg úgy, hogy a fordulás után nagyon bizonytalanul, sok támadási hibával játszottak a mieink, hat percen keresztül gólképtelenek voltak, cserébe kettőt is kaptak, így nem volt meglepő, hogy újra időt kért a szakvezetés (15-18). A gólcsendet végül Kovács Anna törte meg, majd Micijevic és újra Kovács volt eredményes, így a 40. percben ismét valamivel nyugodtabban figyelhettük a mérkőzést (15-21).

Micijevic kilenc góllal vette ki részét a sikerből (Képek: DO-archív)

A budaörsiek azonban továbbra sem adták fel a küzdelmet, s mivel játékosaink újra visszaestek támadásban, a 47. percre megfelezték hátrányukat, így újra teljesen nyílt volt meccs (19-22). Szerencsére nem sokáig, mert Micijevic nyolcadszor is megvillant, s mikor Takács Dusmáta is bevette a hazai kaput, ismét hattal ment a Kohász (21-27).  A vendéglátók ugyan becsülettel végighajtották a mérkőzést, ám a hajrá már nem hozott izgalmakat, Klujber időntúli hetese ráadásul azt jelentette, hogy a mieink 33-25-re nyertek, így szép győzelemmel hangolhattak a Magyar Kupa négyes döntőjének hétvégi küzdelmeire.

Budaörs – DKKA 25-33 (13-18)

DKKA: Csapó – Klujber 2, Kovács 6, Cifra 1, Szalai 4, Micijevic 9, Rácz-Vincze 4. Csere: Pálinkás (kapus), Takács D. 4, Kudor 2, Grosch 1, Karnik, Gindeli. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.