Felemás forduló az NB I/B-ben

spigott - 2017. április 8. 12:15

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ifjúsági csapata vereséget szenvedett, a juniorok viszont nyerni tudtak a Kozármisleny otthonában lejátszott NB I/B-s találkozón.

Kozármislenyben folytatták az NB I/B-s bajnokság Nyugati Csoportjának küzdelmeit pénteken délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás együttesei. A juniorok versengésében szereplő dunaújvárosi ifikre igen nehéz feladat várt, mivel ellenfelük a harmadik helyen állt a bajnoki tabellán úgy, hogy két gárda október bajnokiján a Dunaújvárosi Sportcsarnokban is nyerni tudott. A hazaiak ezúttal is erősebben kezdtek, az első félidő végén három góllal vezettek, s mivel előnyüket a fordulás után még egy góllal növelni is tudták, így végül 25-21-es sikert arattak Vártok Ákos együttese ellen.

Kép: DO-archív

A felnőttek között szereplő junior csapat esélyesként várta a 21. forduló mérkőzését, hiszen a két együttes közt hathelynyi különbség volt a mieink javára. A vendéglátók azonban jól felkészültek a csatára, s az első felvonásban végig ott loholtak a mieink nyomában sőt, a szünetre 11-11-es eredménnyel vonulhattak a felek. A térfélcserét követően elsősorban védekezésben lépett előre a Kohász, mely a második harminc percben mindössze nyolc gólt engedélyezett vetélytársának, s mivel a túloldalon tizenkét dunaújvárosi találatnak örülhettek játékosaink, így a DKKA 23-19-es győzelmével ért véget az összecsapás. Akadémistáink ifjúsági és junior csapata így továbbra is az NB I/B közvetlen élmezőnye mögött, az ötödik helyről várja a bajnokság folytatását.

Eredmények

Junior bajnokság

Kozármisleny SE – DKKA 25-21 (17-14)

Felnőtt bajnokság

Kozármisleny SE – DKKA 19-23 (11-11)

A rovat további hírei: Sport

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.