Győzelemmel folytatták a fiatalok!

Szárszó Lajos - 2017. április 23. 20:34

A tegnapi, Belgium elleni vereséget követően a magyar U19-es röplabda válogatott Bulgária ellen hatalmas, ötszettes csatában szerezte meg a győzelmet.

Szoros vereséget szenvedett a tegnapi nyitómeccsén az U19-es röplabda válogatottunk, akik ma a bolgárok legjobbjai ellen léptek pályára. Nagy valószínűség szerint Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány átbeszélte a vereség okait játékosaival, akik a mai találkozót remekül kezdték. Végig náluk volt az előny, ráadásul kettő, három ponttal is vezettek egészen a végjáték kezdetéig, amikor 20-nál utolérték a mieinket a vendégek. A szövetségi kapitány időkérését követően felváltva estek a pontok (23-23), így a kérdés az volt, melyik gárda tud jobban koncentrálni az utolsó ütésekkor. Válogatottunk remek sáncokkal rukkolt elő, és a pazar védekezés szett labdához jutatta őket (24-23), de azzal nem tudtak élni (24-24). Sőt, fordult a kocka, és a vendégeknél volt az előny (24-25). Egy rossz érintés miatt ismét döntetlen lett (25-25), viszont a két utolsó labdamenetet Bulgária válogatottja hozta, ezzel az övék lett az első játék (25-27). Fordulás után ugyan akadtak hibáink, viszont a vendégek ezzel nem tudtak élni, így szorosan indult a szett (4-4).

Miután egy-egy nyitáshiba mindkét részről becsúszott ismét jól működött a sáncunk, majd kiütötték a bolgárok a labdát, mely meghozta a vezetést (8-7). Ekkor sikerül meglépnünk két ponttal (9-7), de ahelyett, hogy tovább nőtt volna az előny, fordítottak a vendégek (10-12). Időkéréssel meg is szakította a játékot Tomanóczy Tibor, de ez nem hozta meg a várt felzárkózást főként annak köszönhetően, hogy becsúszott egy rossz nyitás, majd azt követően elnézték a fiaink a bolgárok nyitását, amely a pályán landolt (13-16). A második technikai idő viszont a mieinknek jött jól, melyet három gyors pont jelzett (16-16), ráadásul ellenfelünk liberója nyúlt rosszul a labdához, majd a meccs addigi leghosszabb labdamenetét követően a bolgár center a hálóba esett, így megléptünk három ponttal (19-16).

Remek sorozat volt ez, melyre még egy lapáttal sikerült rátenni (21-17), ráadásul ez annyira feldobta a magyar válogatottat, hogy végre sikerült megnyerni az Eb első szettjét is (25-19). A harmadik játék rosszul indult, gyorsan kétpontos hátrányba kerültünk, innen viszont sikerült négy labdát nyerni (4-2). Az öröm sajnos nem tartott sokáig, mert a jó széria után becsúszott egy rossz (4-5), mely hátrány az első technikai időig megmaradt (7-8). A fiatalokra jellemző hullámzó teljesítmény a mai meccsre is jellemző volt, hiszen a folytatásban hol a magyarok, hol a bolgárok vezettek egy-egy ponttal (14-13). Egy rövid ideig az előnyünk megduplázódott (15-13), de az a technikai szünetig elfogyott, és megint mehettünk az eredmény után (15-16). Sőt, ekkor a vendégek összekapták magukat (16-19), így muszáj volt időkéréssel rendezni sorainkat. Ez egészen jól sikerült (19-20), ráadásként 21-nél döntetlent mutatott az eredményjelző (21-21), így megint jöhetett az izgalmas végjáték. Tomanóczy Tibor cserével próbált új színt hozni a csatába, mely sikerült (23-22), ekkor azonban a vendég mester időkéréssel lassította a játékot. Ezzel megzavarta nyitónkat, aki túl nagyot ütött a labdába (23-23), azonban ez a következő labdánál visszajött, ezzel ismét játszmalabdához jutottunk (24-23). Ezt most sikerült megoldani (25-23), így 2-1-es magyar vezetéssel fordultak a csapatok.

Képek: cev.lu

A lélektani előnyt a negyedik játék elején megpróbálták pontokban is megjeleníteni a magyar legények, a bolgárok azonban nem adták könnyen magukat, akik tegnap az olaszokat izzasztották meg rendesen. Így érkeztünk el az első technikai szünetre, ráadásul négypontos hátrányt cipelve a puttonyban (4-8). A folytatásban sem találta a ritmust csapatunk, ezzel kezdett kicsúszni kezükből a játszma (5-11). Megint, mint az előző szett végén a cserétől várta a segítséget a szövetségi kapitány, de most ez sem jött be, így jöhetett az időkérés (7-13). Mély hullámvölggyé vált ez az időszak (9-19), melyből nem igazán látszott a kilábalás. A cél ekkor már csak a kozmetikázás és az volt, hogy legalább megússzuk a mínusz tízes különbséget, amely legalább sikerült (16-25). Az ötödik, mindent eldöntő szett első pontja a mieink volt, majd felváltva hozták a csapatok pontjaikat (3-3). Hatalmas izgalmak közepette átvettük az irányítást (8-6), ráadásként két pontos előnnyel fordulhattunk. Ezt négyre növelték a magyar fiúk (12-8), mely kitartott a végéig, ezzel megnyerte a találkozót Tomanóczy Tibor alakulata (15-9). Folytatás holnap, Lengyelország válogatottja ellen.

Magyarország – Bulgária 3-2 (25-27, 25-19, 25-23, 16-25, 15- 9)

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.