Selmeci Levente nem pihen

spigott - 2017. április 26. 11:05

Az iskolai világbajnokságon elért három érmének természetesen örül, ugyanakkor fő számában jobb eredményt várt magától a Dunaferr SE úszója, Selmeci Levente, aki nem dőlt hátra hétvégi versenye után, mivel komoly céljai vannak a közeljövőben is.

Mint arról elsőként beszámoltunk, parádésan szerepelt a fővárosban megrendezett iskolai világbajnokságon Selmeci Levente, a Dunaferr SE tehetséges úszója, aki három versenyszámban is a dobogóra állhatott. A 17 éves dunaújvárosi versenyző 200 vegyesen az első, 100 pillangón a harmadik helyen végzett, míg a 4x100-as vegyesváltó tagjaként a dobogó második fokára állhatott fel a tizenhét ország több mint négyszáz úszóját felvonultató viadalon.

A verseny előtt a felnőtt országos bajnokságon is kiváló formát mutató úszó nem sokat pihenhetett a remek nemzetközi siker után, tegnap esti hazaérkezését követően ma már edzésbe is állt, hiszen komoly feladatok várnak rá a közeljövőben is, de azért szakított ránk annyi időt, hogy visszatekintsen a három érmet hozó budapesti világversenyre.

- A szervezés remek volt, mindenki nagyon odatette magát, ahogy kell, a biztonságra is nagyon ügyeltek a szervezők, szóval a technikai dolgokra tényleg nem lehetett semmilyen panasz, csak az úszással kellett törődnünk. A hangulat nagyon jó volt, rettentően kedvesek voltak az emberek, azért egy tényleges világbajnokságon ilyet nem tapasztalunk, szóval nagyon jól éreztem magam én is, egy igazán barátságos viadal áll mögöttem. A verseny színvonala elég erős volt, annak ellenére is, hogy azért a világranglisták legjobbjai nem jöttek el, nyilván a felkészülésükbe nem illett bele ez most, vagy egyéb viadalon mérették meg magukat, ami nem meglepő, mi is az országos bajnokságról érkeztünk a vb-re. A magyar csapat is lehetett volna erősebb összeállítású, én ugye 2000-es vagyok, a 99-es korosztályból azért vannak nálam jobbak, de ha már ott voltam, akkor igyekeztem tudásom legjavát nyújtani.

Levente természetesen örült a három világbajnoki dobogónak, ugyanakkor azt sem rejtette véka alá, hogy volt olyan szám, amiben jobb eredményt várt magától.

- Az országos bajnokság nagyon jól sikerült, 200 vegyesen az egyéni legjobbamat sikerült megúsznom, igazából az utazás vett ki belőlünk a legtöbbet, kicsit későn érkeztünk meg, de amúgy nem volt gond az átállással. A vb viszont lehetett volna jobb, 200 vegyesen ugyan aranyérmes lettem, de nem sikerült megúsznom, netán megjavítanom az egyéni legjobbamat, pedig arra készültem, hogy megúszom az ifjúsági Európa-bajnoki szintet. A 100 pillangó viszont nagyon jól alakult, megjavítottam az eddigi legjobb időmet két másodperccel, s azt beszéltük az edzőmmel, hogy ez jó alapja lesz majd a 400 vegyesnek is. Természetesen örülök azért az iskolai világbajnoki címnek, ugyanakkor van bennem egy kis csalódottság is, mert a legjobb az lett volna, ha sikerül teljesítenem a 2:04-es ifi Eb-szintet. Ehhez vegyesen három tized másodperc, míg pillangós időhöz kettő másodperc kellene még, így reálisan annak van esélye, hogy 200 vegyesen tudom elérni ezt, aminek természetesen nagyon örülnék. Az igazán fontos számomra azonban a 2018-as ifjúsági olimpia lesz, oda nagyon szeretnék eljutni és jól is szerepelni, szóval nincs megállás, van még munkánk bőven, hogy sikerüljön elérni azt a célt is.

Kovács József, edző: - Kissé váratlanul ért minket a meghívás a világbajnokságra, mely körülbelül olyan, mint a főiskolásoknak az Universiade, szóval nem mindig a legerősebb versenyzők indulnak el rajta. Ráadásul idén az országos bajnoksággal egy időben volt ez a verseny, s azok, akik az ob-n szerepeltek, nem indulhattak el rajta. Ezt a világbajnokságot ugyanis nagyon komolyan veszi a Nemzetközi Iskolasport Szövetség, így aki nem volt ott az akkreditálásnál, azt nem is engedték volna elindulni. Éppen ezért nekünk be kellett áldozni az országos bajnokság utolsó napjait, de mivel Levente még fiatal, elsőéves ifi, ezért úgy gondoltam, hogy ez a világbajnokság nagyon jó lehetőség lesz számára a nemzetközi tapasztalatszerzésre, még úgy is, hogy Levente azért egy évvel fiatalabb, mint a vb-n induló versenyzők nagyobbik része. A kitűzött cél az volt, hogy 200 vegyesen az ifjúsági Európa-bajnoki szinthez közelebb ússzon, de ezt most nem sikerült elérni, igaz hozzá kell tenni, hogy kissé fáradt volt az országos bajnoki szereplése miatt. A váltóban a harmadik-negyedik hely környékére vártam őket, látva az ellenfeleket, de itt is nagyon jól szerepeltek, s az Európa-bajnok törökök mögött teljesen megérdemelten lettek ezüstérmesek. Nagyon kellemes meglepetés volt ugyanakkor számomra az, hogy a viadal rendkívül profin meg volt szervezve, a körülmények, a versenyek, az eredményhirdetés is kiválóan fel volt építve, s a sportági vezetés is nagyon komolyan vette a világbajnokságot, jelen volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint Balog Gábor, a Nemzeti Diák-hallgatói és Szabadidősport Szövetség elnöke, s a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Bienerth Gusztáv is a díjátadók között volt.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.