Kovács Zsófia első helyen jutott a gerenda döntőjébe

Szárszó Lajos - 2017. május 19. 19:41

Az ugrásban és felemás korláton elért selejtezős siker után gerendán is bejutott az eszéki Világkupa döntőjébe, Kovács Zsófia, a Dunaferr SE tornásza. Európa-bajnoki ezüstérmes kiválóságunk az egész mezőny legjobb gyakorlatát mutatta be a selejtező ma délutáni programjában.

A nőknél Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Eb-ezüstérmese, olimpikonja a tegnapi napon kiváló tornázással felemáskorláton és ugráson kvalifikálta magát a legjobbak közé. Kedvenc szerén, vagyis felemáskorláton 13.500 pontot kapott a gyakorlatára, mellyel a második helyről várja a szombati döntőt, ugráson pedig 13.950 ponttal harmadik helyen zárt. A magyar válogatott tagjai közül az ugráson Eb-bronzérmes Dévai Boglárka nagyszerű eredménnyel jutott a szer fináléjába, hiszen megnyerte a kvalifikációt. Ezek pedig jó előjelek voltak a tornász hölgyek számára a pénteki selejtezők előtt, melyen Dévai Boglárka és Kovács Zsófia gerendán, Böczögő Dorina és Dévai Boglárka talajon voltak érdekeltek. A Dunaferr SE versenyzője gerendán az Európa-bajnokságon bemutatott gyakorlatával szerepelt, mégpedig nagyszerűen. Pontos, magabiztos kötésekkel tarkított, látványos, esztétikus kivitelű gyakorlatával megnyerte a kvalifikációt, így vasárnap az első helyről várja a szer döntőjét.

Kép: DO-archív

Kovács Zsófia: - A tegnapi napon ugyanazokat az ugrásokat mutattam be, mint az Eb-n, melyek összességében jók voltak, bár az első ugrásom végén kicsit mély volt az érkezés. Korláton egy könnyített gyakorlattal indultam, ennek ellenére sajnos az egyik elemnél lerúgtam a korlátot, mely öt tized mínuszt jelentett, viszont így is másodikként kvalifikáltam magam a holnapi döntőbe. Ma gerendán indultam, ahol nagyon jól sikerült a gyakorlatom.

Trenka János, Zsófia edzője: - A tegnapi napon Zsófia az ugrásai előtt picit fáradt volt, ez okozta azt, hogy az első ugrása végén kicsit mély volt az érkezés. Összességében szépeket ugrott, így a harmadik helyről került be a döntőbe. Felemáskorláton a negyedik körben Zsófit utolsóként szólították. Egy kissé leépített a gyakorlatot mutatott be, mely 5.6-ot ért, ezzel a második helyen zárt. Gerendán Zsófi ügyesen, ellenfeleinél tisztábban mutatta be gyakorlatát, melyben egy-egy kisebb, de nem vészes megingás előfordult, ezzel 13.3-as pontszámmal elsőként kvalifikálta magát a döntőbe. A gyakorlat ugyanaz volt, mint a kolozsvári Európa-bajnokságon, de most, mivel minden kötést megcsinált, 5.2-es volt az erőssége.

Szombaton és vasárnap mindkét napon 17 órakor kezdődnek a döntők, melyek végére bízunk abban, hogy ismét szép sikereknek örülhetünk majd.

Főoldali kép: MTI

A rovat további hírei: Sport

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.