Ezüst és bronz a kenusoknál

spigott - 2017. július 30. 9:49

Hajdu Jonatán kenu egyesben, míg Slihoczki Ádám a kenu négyesek versengésében állhatott dobogóra a romániai ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság zárónapján.

Slihoczki Ádám tegnapi parádés aranyérme után ma újabb három döntőben érdekeltek a dunaújvárosi kenusok a Pitestiben zajló ifjúsági és U23-as világbajnokságon. A délelőtti finálékban először Hajdu Jonatán mérette meg magát az U23-as kenusok 200 méteres döntőjében, s bár a mezőny rendkívül erős volt, abban bíztunk, hogy olimpikonunk újabb szép éremmel örvendezteti meg az érte szurkolókat. Ahogy az várható is volt, a sprinttáv hatalmas csatát hozott, melyben a litván Zustautas és Jonatán egészen az utolsó centiméterekig küzdött egymással az aranyéremért, ám a hajrát a litván versenyző bírta jobban, így ő szerezte meg az aranyérmet.

Kép: DO-archív

A "befutónál" még úgy tűnt, hogy Jonatán a második helyen rúgta be hajóját, a célfotó alapján még a brazil Santos is megelőzte versenyzőnket, így olimpikonunk végül a harmadik helyen fejezte be a szám küzdelmeit. Hajdu Jonatán nem sokat pihenhet azonban a 200-as finálé után, ugyanis délután kettőtől már a kenu kettesek 500 méteres döntőjében lesz érdekelt, míg Slihoczki Ádám a szombati, párosban szerzett aranyérem után ma a kenu négyesek ötszáz méteres fináléjában térdel hajóba délután fél kettőtől.

Frissítve: 14:10

A délutáni döntőkben tehát előbb a magyar junior kenu négyesért szoríthattunk, mely a Zombori Dominik, Slihoczki Ádám, Kállai Róbert, Szőke Attila felállásban igyekezett begyűjteni válogatottunk újabb aranyérmét, ám hiába a jó rajt, a végig kiváló pályát teljesítő oroszok ellen nem volt esély a győzelemre, így a magyar négyes végül a második helyen ért célba. Délután kettőtől a kenu kettesek 500 méteres döntőjében szoríthattunk Hajdu Jonatánért és a győri Khaut Kristófért, ám a magyar páros hiába adott ki magából mindent, nem tudta megszorítani legnagyobb vetélytásait, s a hetedik helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

-főoldali kép: MTI-

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.