Győzelemmel kezdtek a juniorok

spigott - 2017. július 27. 14:38

Hullámzó játékot nyújtott, de végül 26-21-es sikert aratott a románok elleni Európa-bajnoki nyitómeccsen a magyar leány junior kézilabda válogatott.

Szlovéniában rendezik meg július 27. és augusztus 6. között a junior leány kézilabda Európa-bajnokságot, melyen természetesen a magyar válogatott is részt vesz. A dunaújvárosi Klujber Katrinnal felálló magyar csapat a románokkal, a hollandokkal és a svédekkel szerepel egy csoportban, s ma délután egy órától keleti szomszédunk ellen kezdte meg a csoportküzdelmeket.
Ugyan a legutóbbi Eb-n negyedik románok jó csapatot alkotnak, elvárható volt fiataljainktól a győzelem megszerzése, s az első percekre nem is lehetett panasz, mert Hajdu János tanítványai 2-2 után sorozatban négy gólt szerezve léptek el vetélytársuktól, s nem is volt meglepő, hogy a románok már a 10. percben időt kértek (6-2). A folytatásban viszont igen hullámzóan játszott a magyar csapat, jó és rossz megoldások váltották egymást, s mivel utóbbiakat könyörtelenül kihasználta az ellenfél, a 21. percben már a magyar szakvezetésnek kellett összehívni a játékosokat egy kisebb tanácskozásra (9-7). Úgy tűnt, hogy ez segít is a mieinknek, mert a következő percekben egy 4-1-es rohammal lépett el öt találattal ellenfelétől válogatottunk, ám a hajrában közelebb jöttek a románok, így bőven ígért még izgalmakat a második felvonás (14-11).

Kép: keziszovetseg.hu

A térfélcserét követően két gyors találattal kezdett együttesünk, ám ezt követően sorozatban négy gólt kapott úgy, hogy közben két hetest is kihagyott, így pillanatok alatt nyílt lett a meccs (16-15). A közel hatperces gólcsend után azért újra összekapta magát a magyar csapat, védekezése feljavult, a támadásokat is sikerült pontosabban befejezni, így a játékrész derekán harmadszor is meglógott ellenfelétől (22-17). Ennek ellenére sem nyugodhattunk azonban meg, mert a mérkőzés hajrájában ismét gondjaink akadtak a támadásokkal, de a románok is sokat hibáztak, így a mieink megtartották előnyüket, s végül 26-21-es győzelemmel kezdték meg az Európa-bajnokság küzdelmeit.

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Július 27.
13:00 Magyarország – Románia 26-21 (14-11)

Július 28.
13:00 Hollandia - Magyarország

Július 30.
13:00 Magyarország - Svédország

A magyar leány junior válogatott kerete

Kapusok: BÍNÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK), SUBA Sára (Váci KSE)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC), KLUJBER Katrin (DKKA)
Jobbátlövők: KUTI Bettina (NEKA)
Irányítók: SZABÓ Kitti (NEKA), ROMÁN Dorina (NEKA)
Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC), PÁSZTOR Noémi (NEKA), GIRICZ Laura (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (MTK), HORNYÁK Bernadett (DKKA)
Balszélsők: FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (MTK)

Szövetségi edző: Hajdu János

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.