Hajdu Jonatánék bronzérme az Európa-bajnokságon!

2017. július 16. (vasárnap) 12:23 - spigott

Egyesben az ötödik, míg párosban a harmadik helyen helyen végzett a plovdivi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa.

Bulgáriában, Plovdivban rendezik meg július 14. és 16. között a Felnőtt és Parakenu Európa-bajnokságot, melyen a Dunaferr SE kiváló kenusa, Hajdu Jonatán is megméreti magát. Mint arról tegnap már beszámoltunk, a dunaújvárosi olimpikon a kenu egyesek 200 méteres versenye mellett a sprinttáv páros számában is bejutott a döntőbe, így ma kora délután azért szoríthattunk, hogy újabb érmekkel örvendeztesse meg a magyar válogatottért szurkolókat, bár azzal is tisztában voltunk, hogy a mezőny erőssége miatt ez finoman szólva sem lesz egyszerű feladat.

Kép: MTI

Jonatán először a kenu egyesek fináléjában volt érdekelt, s bár egy döntő természetesen teljesen más, mint egy-egy előfutam, mivel a legjobb kilenc közé a második legjobb idővel jutott, természetesen abban bíztunk, hogy sikerül dobogós helyezésre váltania az utóbbi időben mutatott jó formáját. Ahogy várható volt, a finálé óriási küzdelmet hozott, a mezőny nagyobbik része a rajttól kezdve együtt sprintelt, a hajrát azonban a litván Zustautas bírta a legjobban, így ő végzett az első helyen, mindössze négy századdal megelőzve az orosz Korovashkovot, valamint a grúz Nadiradzét, míg Hajdu Jonatán öttizednyi lemaradással, az ötödik helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

A Dunaferr SE versenyzője azonban nem pihenhetett sokat, ugyanis délután egy órától már a kenu kettesek 200 méteres döntőjében volt érdekelt: itt az UTE-s Fekete Ádámmal igyekezett a lehető legjobb eredményt elérni. Jonatánék azonban nem a legjobban kapták el a rajtot, féltávhoz érve az ötödik hely környékén lapátoltak, ám a hajrát idejében indították meg, s végül a rendkívül előkelő harmadik helyen végeztek az orosz és a fehérorosz kettős mögött.

Hajdu Jonatán: - Az egyes eredményem az már a megszokott, nem tudtam előrébb lépni a tavalyi esztendőhöz képest, ez azért elszomorít egy kicsit, még annak ellenére is, hogy volt azért egy technikai problémám, mivel ezúttal nem volt felevező sáv, így a rajtnál jöttek a hullámok, de ezt már nem tudtam jelezni, mert a rajt vezényszavak már elhangzottak. Ezért el is rontottam a rajtot, s a végén is jöttek a hullámok, ott megbillentem, de elkeseredve azért nem vagyok, mert idén azért nem készültünk külön a kétszáz méterre. Párosban nem tudtuk, hogy mire számítsunk, az volt a cél, hogy menjünk maximumon, ezt sikerült megvalósítani, így nagyon örülök a bronzéremnek. Innen már tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk itt, tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk a világbajnokságig.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel kezdtek a juniorok

Győzelemmel kezdtek a juniorok

2017. július 27. (csütörtök)

Hullámzó játékot nyújtott, de végül 26-21-es sikert aratott a románok elleni Európa-bajnoki nyitómeccsen a magyar leány junior kézilabda válogatott.

Cél, a döntőbe jutás

Cél, a döntőbe jutás

2017. július 27. (csütörtök)

A világbajnokság távban és időben is legrövidebb számában, 50 gyorson áll rajtkőre a budapesti vizes vb-n Takács Krisztián, a Dunaferr SE volt úszója, aki szerint sokat segíthet neki az elmúlt években megszerzett rutinja a versenyszám július 28-án kezdődő küzdelmeiben.

Győzelmi kényszerben a Hangover

Győzelmi kényszerben a Hangover

2017. július 27. (csütörtök)

Muszáj nyernie a Decathlon Nyári Bajnokság harmadik helyezettjének ahhoz, hogy legyen esélye az aranyérem megszerzésére.

EYOF - Vereség az utolsó csoportmeccsen

EYOF - Vereség az utolsó csoportmeccsen

2017. július 26. (szerda)

Helyenként nagyon jól játszott a magyar fiú röplabda válogatott a lengyelek elleni csoportmérkőzésen, ez azonban csak részsikerekhez volt elég.

A szív és lélek diadala

A szív és lélek diadala

2017. július 26. (szerda)

A félidőben még háromgólos hátrányban volt, ám hatalmas küzdelemben fordítani tudott, majd 10-9-es sikert aratott a görögök ellen a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokságon, így a három dunaújvárosi játékossal felálló nemzeti együttesünk az ötödik helyért játszhat pénteken az olaszok ellen.

Meglepő vereség a románoktól

Meglepő vereség a románoktól

2017. július 26. (szerda)

Nagyon gyenge támadójátékkal szenvedett 23-20-as vereséget a románok elleni mérkőzésen a magyar leány ifjúsági válogatott az EYOF harmadik napján.

Szoros győzelem a Kecskemét ellen

Szoros győzelem a Kecskemét ellen

2017. július 26. (szerda)

Hátrányból fordítva aratott 2-1-es sikert a Kecskemét elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.