Hajdu Jonatánék bronzérme az Európa-bajnokságon!

2017. július 16. (vasárnap) 12:23 - spigott

Egyesben az ötödik, míg párosban a harmadik helyen helyen végzett a plovdivi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa.

Bulgáriában, Plovdivban rendezik meg július 14. és 16. között a Felnőtt és Parakenu Európa-bajnokságot, melyen a Dunaferr SE kiváló kenusa, Hajdu Jonatán is megméreti magát. Mint arról tegnap már beszámoltunk, a dunaújvárosi olimpikon a kenu egyesek 200 méteres versenye mellett a sprinttáv páros számában is bejutott a döntőbe, így ma kora délután azért szoríthattunk, hogy újabb érmekkel örvendeztesse meg a magyar válogatottért szurkolókat, bár azzal is tisztában voltunk, hogy a mezőny erőssége miatt ez finoman szólva sem lesz egyszerű feladat.

Kép: MTI

Jonatán először a kenu egyesek fináléjában volt érdekelt, s bár egy döntő természetesen teljesen más, mint egy-egy előfutam, mivel a legjobb kilenc közé a második legjobb idővel jutott, természetesen abban bíztunk, hogy sikerül dobogós helyezésre váltania az utóbbi időben mutatott jó formáját. Ahogy várható volt, a finálé óriási küzdelmet hozott, a mezőny nagyobbik része a rajttól kezdve együtt sprintelt, a hajrát azonban a litván Zustautas bírta a legjobban, így ő végzett az első helyen, mindössze négy századdal megelőzve az orosz Korovashkovot, valamint a grúz Nadiradzét, míg Hajdu Jonatán öttizednyi lemaradással, az ötödik helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

A Dunaferr SE versenyzője azonban nem pihenhetett sokat, ugyanis délután egy órától már a kenu kettesek 200 méteres döntőjében volt érdekelt: itt az UTE-s Fekete Ádámmal igyekezett a lehető legjobb eredményt elérni. Jonatánék azonban nem a legjobban kapták el a rajtot, féltávhoz érve az ötödik hely környékén lapátoltak, ám a hajrát idejében indították meg, s végül a rendkívül előkelő harmadik helyen végeztek az orosz és a fehérorosz kettős mögött.

Hajdu Jonatán: - Az egyes eredményem az már a megszokott, nem tudtam előrébb lépni a tavalyi esztendőhöz képest, ez azért elszomorít egy kicsit, még annak ellenére is, hogy volt azért egy technikai problémám, mivel ezúttal nem volt felevező sáv, így a rajtnál jöttek a hullámok, de ezt már nem tudtam jelezni, mert a rajt vezényszavak már elhangzottak. Ezért el is rontottam a rajtot, s a végén is jöttek a hullámok, ott megbillentem, de elkeseredve azért nem vagyok, mert idén azért nem készültünk külön a kétszáz méterre. Párosban nem tudtuk, hogy mire számítsunk, az volt a cél, hogy menjünk maximumon, ezt sikerült megvalósítani, így nagyon örülök a bronzéremnek. Innen már tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk itt, tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk a világbajnokságig.

A rovat további hírei: Sport

Duschek a tartalék kapus, Vas a kapitány

Duschek a tartalék kapus, Vas a kapitány

2018. április 21. (szombat)

Duschek Dávid lesz a magyar válogatott tartalék kapusa a vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon.

Fontos győzelem Debrecenben!

Fontos győzelem Debrecenben!

2018. április 20. (péntek)

Hullámzó teljesítményt nyújtott, de elhozta a két bajnoki pontot Debrecenből a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely a hajrában pontosabb volt ellenfelénél, s végül kétgólos, 24-22-es sikernek örülhetett.

A dobogó a cél a világbajnokságon

A dobogó a cél a világbajnokságon

2018. április 20. (péntek)

Az első három közé kerülés a cél a magyar jégkorong-válogatottnak a vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s világbajnokságon - fogalmazta meg a hazai szövetség (MJSZ) elvárását az elnök Such György.

Döntetlen a rangadón

Döntetlen a rangadón

2018. április 20. (péntek)

Nem bírt egymással a harmadik helyen álló Dunaferr és a negyedik Dunabiztos Micro a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának csütörtöki fordulójában.

Minik bajnoksága a Dózsában

Minik bajnoksága a Dózsában

2018. április 20. (péntek)

Országos Mini Röplabda bajnokságot rendez szombaton a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában a DSE Röplabda Akadémia.

Debrecenbe látogat a Kohász!

Debrecenbe látogat a Kohász!

2018. április 19. (csütörtök)

Kijavítaná az Érd ellen elkövetett hibákat, s Debrecenből már két ponttal térne haza a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Újra nyílt a bajnokság

Újra nyílt a bajnokság

2018. április 19. (csütörtök)

Nem akar lemondani a bajnoki aranyról a Gazdagok és Szépek együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.