Hajdu Jonatánék bronzérme az Európa-bajnokságon!

2017. július 16. (vasárnap) 12:23 - spigott

Egyesben az ötödik, míg párosban a harmadik helyen helyen végzett a plovdivi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa.

Bulgáriában, Plovdivban rendezik meg július 14. és 16. között a Felnőtt és Parakenu Európa-bajnokságot, melyen a Dunaferr SE kiváló kenusa, Hajdu Jonatán is megméreti magát. Mint arról tegnap már beszámoltunk, a dunaújvárosi olimpikon a kenu egyesek 200 méteres versenye mellett a sprinttáv páros számában is bejutott a döntőbe, így ma kora délután azért szoríthattunk, hogy újabb érmekkel örvendeztesse meg a magyar válogatottért szurkolókat, bár azzal is tisztában voltunk, hogy a mezőny erőssége miatt ez finoman szólva sem lesz egyszerű feladat.

Kép: MTI

Jonatán először a kenu egyesek fináléjában volt érdekelt, s bár egy döntő természetesen teljesen más, mint egy-egy előfutam, mivel a legjobb kilenc közé a második legjobb idővel jutott, természetesen abban bíztunk, hogy sikerül dobogós helyezésre váltania az utóbbi időben mutatott jó formáját. Ahogy várható volt, a finálé óriási küzdelmet hozott, a mezőny nagyobbik része a rajttól kezdve együtt sprintelt, a hajrát azonban a litván Zustautas bírta a legjobban, így ő végzett az első helyen, mindössze négy századdal megelőzve az orosz Korovashkovot, valamint a grúz Nadiradzét, míg Hajdu Jonatán öttizednyi lemaradással, az ötödik helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

A Dunaferr SE versenyzője azonban nem pihenhetett sokat, ugyanis délután egy órától már a kenu kettesek 200 méteres döntőjében volt érdekelt: itt az UTE-s Fekete Ádámmal igyekezett a lehető legjobb eredményt elérni. Jonatánék azonban nem a legjobban kapták el a rajtot, féltávhoz érve az ötödik hely környékén lapátoltak, ám a hajrát idejében indították meg, s végül a rendkívül előkelő harmadik helyen végeztek az orosz és a fehérorosz kettős mögött.

Hajdu Jonatán: - Az egyes eredményem az már a megszokott, nem tudtam előrébb lépni a tavalyi esztendőhöz képest, ez azért elszomorít egy kicsit, még annak ellenére is, hogy volt azért egy technikai problémám, mivel ezúttal nem volt felevező sáv, így a rajtnál jöttek a hullámok, de ezt már nem tudtam jelezni, mert a rajt vezényszavak már elhangzottak. Ezért el is rontottam a rajtot, s a végén is jöttek a hullámok, ott megbillentem, de elkeseredve azért nem vagyok, mert idén azért nem készültünk külön a kétszáz méterre. Párosban nem tudtuk, hogy mire számítsunk, az volt a cél, hogy menjünk maximumon, ezt sikerült megvalósítani, így nagyon örülök a bronzéremnek. Innen már tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk itt, tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk a világbajnokságig.

A rovat további hírei: Sport

Sima továbbjutás a kupában

Sima továbbjutás a kupában

2017. szeptember 20. (szerda)

Korán kétgólos előnybe került, s végül 3-1-es sikerrel jutott tovább a Magyar Kupa következő fordulójába a Szabadszállás otthonában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Rangadó helyett kiütés

Rangadó helyett kiütés

2017. szeptember 20. (szerda)

Negyedik mérkőzősét is megnyerte az Asztalos Gumiszervíz együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának negyedik fordulójában.

A döntőkért küzdöttek a birkózók

A döntőkért küzdöttek a birkózók

2017. szeptember 20. (szerda)

A területi diákolimpián, valamint az Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon is értékes helyezésekkel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózó szakosztályának versenyzői.

Hozták a kötelezőt az esélyesek

Hozták a kötelezőt az esélyesek

2017. szeptember 19. (kedd)

Nem született meglepetés a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának hétfő esti mérkőzésein.

Érmek a legnagyobb világversenyekről

Érmek a legnagyobb világversenyekről

2017. szeptember 19. (kedd)

Fennállásának legsikeresebb évét hagyta maga mögött a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya, melynek versenyzői felnőtt és utánpótlás szinten is remekeltek, s több nemzetközi, valamint hazai éremmel örvendeztették meg az értük szurkolókat.

Szalai két meccset kihagy

Szalai két meccset kihagy

2017. szeptember 19. (kedd)

Sérülése miatt a Svájc és a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőn sem játszik Szalai Ádám a magyar labdarúgó-válogatottban.

Remekül kezdtek a DPASE fiataljai

Remekül kezdtek a DPASE fiataljai

2017. szeptember 19. (kedd)

A Dunaújváros PASE U17-es és U19-es labdarúgó csapata is megnyerte első két bajnoki mérkőzését a harmadosztály Közép-nyugat Csoportjában.