Hajdu Jonatánék bronzérme az Európa-bajnokságon!

2017. július 16. (vasárnap) 12:23 - spigott

Egyesben az ötödik, míg párosban a harmadik helyen helyen végzett a plovdivi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa.

Bulgáriában, Plovdivban rendezik meg július 14. és 16. között a Felnőtt és Parakenu Európa-bajnokságot, melyen a Dunaferr SE kiváló kenusa, Hajdu Jonatán is megméreti magát. Mint arról tegnap már beszámoltunk, a dunaújvárosi olimpikon a kenu egyesek 200 méteres versenye mellett a sprinttáv páros számában is bejutott a döntőbe, így ma kora délután azért szoríthattunk, hogy újabb érmekkel örvendeztesse meg a magyar válogatottért szurkolókat, bár azzal is tisztában voltunk, hogy a mezőny erőssége miatt ez finoman szólva sem lesz egyszerű feladat.

Kép: MTI

Jonatán először a kenu egyesek fináléjában volt érdekelt, s bár egy döntő természetesen teljesen más, mint egy-egy előfutam, mivel a legjobb kilenc közé a második legjobb idővel jutott, természetesen abban bíztunk, hogy sikerül dobogós helyezésre váltania az utóbbi időben mutatott jó formáját. Ahogy várható volt, a finálé óriási küzdelmet hozott, a mezőny nagyobbik része a rajttól kezdve együtt sprintelt, a hajrát azonban a litván Zustautas bírta a legjobban, így ő végzett az első helyen, mindössze négy századdal megelőzve az orosz Korovashkovot, valamint a grúz Nadiradzét, míg Hajdu Jonatán öttizednyi lemaradással, az ötödik helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

A Dunaferr SE versenyzője azonban nem pihenhetett sokat, ugyanis délután egy órától már a kenu kettesek 200 méteres döntőjében volt érdekelt: itt az UTE-s Fekete Ádámmal igyekezett a lehető legjobb eredményt elérni. Jonatánék azonban nem a legjobban kapták el a rajtot, féltávhoz érve az ötödik hely környékén lapátoltak, ám a hajrát idejében indították meg, s végül a rendkívül előkelő harmadik helyen végeztek az orosz és a fehérorosz kettős mögött.

Hajdu Jonatán: - Az egyes eredményem az már a megszokott, nem tudtam előrébb lépni a tavalyi esztendőhöz képest, ez azért elszomorít egy kicsit, még annak ellenére is, hogy volt azért egy technikai problémám, mivel ezúttal nem volt felevező sáv, így a rajtnál jöttek a hullámok, de ezt már nem tudtam jelezni, mert a rajt vezényszavak már elhangzottak. Ezért el is rontottam a rajtot, s a végén is jöttek a hullámok, ott megbillentem, de elkeseredve azért nem vagyok, mert idén azért nem készültünk külön a kétszáz méterre. Párosban nem tudtuk, hogy mire számítsunk, az volt a cél, hogy menjünk maximumon, ezt sikerült megvalósítani, így nagyon örülök a bronzéremnek. Innen már tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk itt, tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk a világbajnokságig.

A rovat további hírei: Sport

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

2018. február 19. (hétfő)

Nyolc dunaújvárosi versenyző jutott tovább Seregélyesről a tollaslabdázók kiskunfélegyházi országos diákolimpiai fináléjába.

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

2018. február 18. (vasárnap)

A magyar jégkorong-válogatott 3-2-re legyőzte a világbajnoki rivális, házigazda lengyel csapatot a katowicei felkészülési torna vasárnapi zárónapján, így a második helyen zárt.

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

2018. február 18. (vasárnap)

Négy szettes, a végletekig kiélezett csatában nyerte a Pécs elleni hazai rangadót a Dunaferr SE röplabda csapata.

Negyedik a gyerekcsapat

Negyedik a gyerekcsapat

2018. február 18. (vasárnap)

Nyolc együttes részvételével rendeztek OMB röplabda fordulót a Dózsa iskola tornatermében, ahol kiváló meccseket láthattak a sportág szerelmesei.

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

2018. február 18. (vasárnap)

Az előző években is találkozhattunk nagyobb darts versenyekkel városunkban, de most először egy igazán tekintélyes eseményre került sor hétvégén, hiszen két nap alatt több, mint kétszáz versenyző állt a táblák elé.

A Pécset fogadja a Dunaferr

A Pécset fogadja a Dunaferr

2018. február 18. (vasárnap)

A röplabda bajnokság alapszakaszának alsóházi rangadóján a tét a legjobb nyolc csapat közé kerülés lehet, így igazán izgalmas ütközet elé néznek a sportág helyi kedvelői.

Legyőzte az olaszokat a magyar jégkorong-válogatott

Legyőzte az olaszokat a magyar jégkorong-válogatott

2018. február 17. (szombat)

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re legyőzte a világbajnoki rivális olasz csapatot a katowicei felkészülési torna szombati játéknapján.