Hajdu Jonatánék bronzérme az Európa-bajnokságon!

2017. július 16. (vasárnap) 12:23 - spigott

Egyesben az ötödik, míg párosban a harmadik helyen helyen végzett a plovdivi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa.

Bulgáriában, Plovdivban rendezik meg július 14. és 16. között a Felnőtt és Parakenu Európa-bajnokságot, melyen a Dunaferr SE kiváló kenusa, Hajdu Jonatán is megméreti magát. Mint arról tegnap már beszámoltunk, a dunaújvárosi olimpikon a kenu egyesek 200 méteres versenye mellett a sprinttáv páros számában is bejutott a döntőbe, így ma kora délután azért szoríthattunk, hogy újabb érmekkel örvendeztesse meg a magyar válogatottért szurkolókat, bár azzal is tisztában voltunk, hogy a mezőny erőssége miatt ez finoman szólva sem lesz egyszerű feladat.

Kép: MTI

Jonatán először a kenu egyesek fináléjában volt érdekelt, s bár egy döntő természetesen teljesen más, mint egy-egy előfutam, mivel a legjobb kilenc közé a második legjobb idővel jutott, természetesen abban bíztunk, hogy sikerül dobogós helyezésre váltania az utóbbi időben mutatott jó formáját. Ahogy várható volt, a finálé óriási küzdelmet hozott, a mezőny nagyobbik része a rajttól kezdve együtt sprintelt, a hajrát azonban a litván Zustautas bírta a legjobban, így ő végzett az első helyen, mindössze négy századdal megelőzve az orosz Korovashkovot, valamint a grúz Nadiradzét, míg Hajdu Jonatán öttizednyi lemaradással, az ötödik helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

A Dunaferr SE versenyzője azonban nem pihenhetett sokat, ugyanis délután egy órától már a kenu kettesek 200 méteres döntőjében volt érdekelt: itt az UTE-s Fekete Ádámmal igyekezett a lehető legjobb eredményt elérni. Jonatánék azonban nem a legjobban kapták el a rajtot, féltávhoz érve az ötödik hely környékén lapátoltak, ám a hajrát idejében indították meg, s végül a rendkívül előkelő harmadik helyen végeztek az orosz és a fehérorosz kettős mögött.

Hajdu Jonatán: - Az egyes eredményem az már a megszokott, nem tudtam előrébb lépni a tavalyi esztendőhöz képest, ez azért elszomorít egy kicsit, még annak ellenére is, hogy volt azért egy technikai problémám, mivel ezúttal nem volt felevező sáv, így a rajtnál jöttek a hullámok, de ezt már nem tudtam jelezni, mert a rajt vezényszavak már elhangzottak. Ezért el is rontottam a rajtot, s a végén is jöttek a hullámok, ott megbillentem, de elkeseredve azért nem vagyok, mert idén azért nem készültünk külön a kétszáz méterre. Párosban nem tudtuk, hogy mire számítsunk, az volt a cél, hogy menjünk maximumon, ezt sikerült megvalósítani, így nagyon örülök a bronzéremnek. Innen már tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk itt, tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk a világbajnokságig.

A rovat további hírei: Sport

A MAC ellen most sem ment

A MAC ellen most sem ment

2017. november 22. (szerda)

Idén harmadszor kapott ki hazai pályán a MAC együttesétől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyet ezúttal a Magyar Kupában győztek le simán a fővárosiak.

Mély vízben a fiatalok

Mély vízben a fiatalok

2017. november 22. (szerda)

A vereség miatt bosszús, ám a fiatalok tapasztalatszerzése miatt hasznosnak tartja a hollandok elleni Világliga-találkozót Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

A kupában vágna vissza a DAB a MAC-nak

A kupában vágna vissza a DAB a MAC-nak

2017. november 22. (szerda)

Az Acélbikák jégkorongozóinak mindenképpen nyerniük kell a MAC ellen ahhoz, hogy életben tartsák továbbjutási reményeiket a Magyar Kupában.

Öröm az ürömben

Öröm az ürömben

2017. november 22. (szerda)

Az EHF Kupa párharc kulcspillanataiban többet hibázott dán ellenfelénél a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely szerdától ugyan válogatottjai nélkül, de gőzerővel készül a magyar bajnoki és kupaszezon további feladataira.

Szoros vereség a hollandoktól

Szoros vereség a hollandoktól

2017. november 21. (kedd)

Mind a négy dunaújvárosi játékos gólt szerzett a magyar női vízilabda válogatottban, de ez sem volt elég a pontszerzéshez a hollandok elleni Világliga találkozón.

Gólt sem kaptak a Gárdony ellen

Gólt sem kaptak a Gárdony ellen

2017. november 21. (kedd)

A Dunaújváros PASE U14-es labdarúgói három, míg az U15-ösök öt gólt szerezve nyerték újabb bajnoki mérkőzésüket.

Továbbra is élen a serdülők

Továbbra is élen a serdülők

2017. november 21. (kedd)

Az Országos Serdülő Bajnokságban két győzelem, míg az Erima bajnokság küzdelmeiben egy siker és egy vereség volt a DKKA fiataljainak mérlege a közelmúltban.