Kiütéses siker Új-Zéland ellen

spigott - 2017. július 6. 21:16

Már az első negyedben eldöntötte a mérkőzés sorsát, s végül nagyon sima, 20-8-as győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a Vodafone Kupa második napján.

Az ausztrálok elleni 9-9-es döntetlen után ma már Új-Zéland ellen ugrott medencébe a miskolctapolcai Vodafone Kupán a magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal, Gurisatti Grétával, Kasó Orsolyával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat esélyesként várta a találkozót, melyen a biztos sikeren kívül a tegnap elkövetett hibák kijavítását remélhette Bíró Attila szövetségi kapitány.

Nos, válogatottunk nem bízott semmit a véletlenre, négy perc után már 4-0-ra vezetett, s az első negyed végére gyakorlatilag el is döntötte a találkozót, hiszen hiába szerzett két gólt is az ellenfél, nyolcpercnyi játékot követően már 8-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A tetemes előny tudatában a második felvonásban már valamelyest visszavettek a mieink, ebben a negyedben "mindössze" három magyar gólt láthattak a drukkerek, akik egy kihagyott Illés-büntető mellett azért is szomorkodhattak, mert három másodperccel a félidei szünet előtt megszerezték harmadik találatukat is az új-zélandiak (11-3).

(Kép: MTI-archív)

A fordulást követően némi meglepetésre az ellenfél játszott pontosabban, s hiába szerezte a játékrész első gólját a magyar csapat, erre kettővel válaszoltak a vendégek, akik egészen a negyed hajrájáig közel álltak ahhoz, hogy megnyerjék a harmadik etapot, de Keszthelyi és Gurisatti találatai végül "megmentették" ettől a mieinket (15-6). Az utolsó etapra természetesen már semmilyen izgalom nem maradt, az egyedüli kérdés az volt, hogy milyen arányban nyerik második meccsüket a mieink a Vodafone Kupán. Ugyan a védekezésbe azért be-becsúsztak hibák, így ezt a negyedet 5-2-re, míg a mérkőzést végül 20-8-ra nyerte a magyar válogatott, mely holnap este az Egyesült Államok ellen zárja a háromnapos torna küzdelmeit.

Magyarország – Új-Zéland 20-8 (8-2, 3-1, 4-3, 5-2)

Magyarország: Kasó – Antal 2, Szűcs 1, Takács 2, Keszthelyi 3, Bujka 3, Szilágyi 2. Csere: Czigány 1, Gurisatti 2, Illés, Tóth 3, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A Vodafone Kupa eddigi eredményei és további programja

2017. Július 5.
18:00 Egyesült Államok - Új-Zéland 18-3
20:00 Magyarország - Ausztrália 9-9

2017. Július 6.
18:00 Egyesült Államok – Ausztrália 14-7
20:00 Magyarország - Új-Zéland 20-8

2017. Július 7.
18:00 Új-Zéland - Ausztrália
20:00 Magyarország - Egyesült Államok

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.