Élesítés a rajt előtt

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 18. 8:00

Két nap alatt kettő tornán is részt vett hétvégén a bajnoki nyitányra készülő Dunaferr SE röplabda csapata, mely ezúttal is hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

A hazai rendezésű Szász Antal emléktorna után a hétvégén két röplabda tornán is részt vett Tomanóczy Tibor igencsak megfiatalított együttese, amely a jövő vasárnapi, Sümeg elleni bajnoki rajtra készül. Szombaton Székesfehérváron szerepelt a gárda, ahol a hazaiakon kívül a Sümeg és a MAC első osztályú együttesei léptek pályára. A három szettig tartó mérkőzéseken a Dunaferr együttese sajnálatos vereséget szenvedett a Székesfehérvár együttesétől (1:2), majd jó játékkal győzte le 2:1-re a sümegi csapatot, a záró meccsen pedig a budapesti MAC-tól kapott ki 3:0-ra, így végül a harmadik helyen végzett. Vasárnap a múlt héten nálunk járt Komarno együttesének meghívásának tett eleget a Dunaferr legénysége, ahol a hazaiakon és rajtunk kívül egy Budapest válogatott néven induló fiatal csapat vett részt. A tegnapi fáradság és a hosszú utazás rányomta a bélyegét a budapestiek elleni találkozóra, ahol 2:1-es vereséget szenvedett a Dunaferr, majd a záró találkozón a hazaiakat verték hatalmas csatában 3:2-re. Ez utóbbi mérkőzés volt az, amelyikre a bajnokság során építeni lehet, hiszen fiataljaink végig koncentráltan, igazi csapatként, hátrányból fordítva győzték le a házigazdákat.

Kép: DO-archív

Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE vezetőedzője: Nagyon fárasztó hétvégén vagyunk túl, de a két torna elérte a célját, hiszen ezt a terhelést meg kell szokniuk fiatal játékosainknak. Szombaton többnyire jól játszott a csapat, hiszen a Sümeg együttesét sikerült legyőznünk, amely azért lényeges, mert egy hét múlva hazai pályán pont őket fogadjuk majd az NBI-es bajnoki nyitányon. A rutinos MAC ellen voltak jó pillanataink, szép labdameneteink, de itt a papírforma érvényesült. Vasárnap egy játékost kivéve a serdülő együttes lépett pályára, melynek oka az volt, hogy szombaton Kiss Marcell és Hartyányi Gergő is megsérült, míg Hatvany Attila munkahelyi elfoglaltsága miatt nem lehetett velünk. Ez azonban arra volt jó, hogy mindenkinek játéklehetőséget adjak. A torna elérte a célját még akkor is, ha a Budapest válogatottól vereséget szenvedtünk, hiszen a fiúknak meg kell szokniuk, hogy hosszabb utazás után azonnal játszani kell. Erre a meccsre a tegnapi fáradság is rányomta a bélyegét, de annak nagyon örülök, hogy a Komarno ellen 0:2-es állásból győzni tudtunk. Ehhez az kellett, hogy saját magunkat is legyőzzük, továbbá a hibáinkat minimalizálni tudjuk. Mindkét torna remek alkalom volt arra, hogy ne csak edzéskörülmények között szokjon össze fiatal, sikerre éhes csapatom, valamint arra, hogy a nálunk idősebbek ellen bátorságot merítsenek. A héten sok munka vár még ránk, mely a finomításokról, az élesítésről szól majd, hogy sikerrel vegyük a bajnoki rajtot, melyre szeptember 24-én délután három órától kerül sor a Sümeg elleni hazai találkozón.

Szombati eredmények

Székesfehérvár – Dunaferr SE 2:1
Dunaferr SE – Sümeg 2:1
MAFC – Dunaferr SE 3:0

Vasárnapi eredmények

Budapest válogatott – Dunaferr SE 2:1
Dunaferr SE – Komarno 3:2

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.