Jó hangulatú tornát rendezett a DSE

2017. október 11. (szerda) 8:09 - Szárszó Lajos

Nyolc gyermekcsapat vett részt a Dunaferr SE Röplabda Akadémia által meghirdetett tornán, melyet a hazaiak végül a hetedik helyen zártak.

Nyolc csapat, a Kecskeméti Vásárhelyi, a Kecskeméti Arany, a Fehérvári MÁV Előre, a Kaposvári Röplabda Akadémia, a DÁGI KSE, a Dunaferr SE Röplabda Akadémia, a Sümeg SE és a Dunakanyari SE részvételével rendezett tornát a gyermek röplabdázók számára az újvárosi akadémia. A hangulatból már kora délelőtt látható volt, hogy a fiatalok mennyire várták ezt az eseményt, melyet két pályán rendeztek meg. A nyolc együttest két négyes csoportra osztották, ahonnan a legjobbak kerültek a felsőházba, míg a vesztesek a helyosztókon szerepeltek. A hazaiak számára igazán érdekes megmérettetés volt a torna, hiszen a szakvezetők azokat a gyermekeket is beépítették a csapatba, akik még csak most ismerkednek a sportággal. Az első összecsapáson az újoncokkal kiegészült dunaújvárosi csapat a Dág ellen kezdett. A meccs jól indult a hazaiak számára, hiszen az első szettben szépen teljesítettek, de a fordulás nem sikerült jól, így végül a vendégek örülhettek (0:2). A második meccsen a kecskeméti Vásárhelyi csapata győzte le a kaposvári fiúkat 2:0-ra, majd ismét a Szücs Ákos által vezetett a hazaiak léptek pályára, ezúttal a kecskeméti Vásárhelyi fiúk ellen.

A találkozó nagyon szép labda meneteket hozott, összességében a dunaújvárosi fiúk jól szerepeltek, de ez sajnos a végeredményben (0:2) nem látszott. Bár az első szett még szoros volt, de fordulás után sajnos nem sikerült taratani a lépést a Vásárhelyivel. A folytatásban a Dág csapatát legyőzte a Kaposvár 2:0-ra, akik ezt követően a DSE Röplabda Akadémia ellen játszottak. A hazai csapat játékosainak szép, pontos bejátszásai, ütései sajnos kevésnek bizonyultak a kaposvári fiúk ellen - bár itt is láthattunk számos látványos labdamenetet -, így ezt a meccset is 2:0-re vesztettük el. Közben a másik négyest a Fehérvár nyerte, míg az utolsó helyen a Dunakanyar végzett, így a Dunaferr az utóbbi gárda ellen játszotta a helyosztót a 7-8. helyért. A dunaújvárosiak magabiztosan kezdtek, a nyitások pontosak voltak, amikkel sok pontot szereztek, ezek után egyértelmű volt az első szett megnyerése. A fordulásnál érezhető volt, hogy a Dunakanyar meg akarja fordítani a mérkőzést, ami sikerült is nekik, így egyenlítettek a párharcban. A mindent eldöntő harmadik szett elején a hazaiak edzője, Szűcs Ákos összekapta a csapatot, ami olyan jól sikerült, hogy sikerült a győzelem, ezzel együtt a 7. hely megszerzése. A tornát végül nagy csatában a kecskeméti Vásárhelyi nyerte.

A torna végeredménye: 1. Kecskeméti Vásárhelyi, 2. Fehérvári MÁV Előre, 3. Kecskeméti Arany, 4. Kaposvári Röplabda Akadémia, 5. Sümeg SE, 6. DÁGI KSE, 7. DSE Röplabda Akadémia, 8. Dunakanyari SE

A rovat további hírei: Sport

Harmadik helyek az utánpótlásban

Harmadik helyek az utánpótlásban

2018. április 26. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő csapata simán nyert, az ifik viszont döntetlent játszottak a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

Kovács Anna távozott a Kohásztól!

Kovács Anna távozott a Kohásztól!

2018. április 26. (csütörtök)

Felbontotta Kovács Anna szerződését a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, így a válogatott átlövő idő előtt távozik a bajnoki tabella negyedik helyén álló együttestől.

Újra nyertek az akadémisták

Újra nyertek az akadémisták

2018. április 26. (csütörtök)

A Dunaújvárosban megrendezett Országos Gyermek Bajnokság második körében mindkét mérkőzését megnyerte a DSE Röplabda Akadémia csapata.

Kikapott a szlovénoktól a magyar válogatott

Kikapott a szlovénoktól a magyar válogatott

2018. április 25. (szerda)

A házigazda magyar válogatott 4-1-re kikapott a szlovén együttest a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában, szerdán a Papp László Budapest Sportarénában, így távol került a feljutástól.

Előnyben az UVSE

Előnyben az UVSE

2018. április 25. (szerda)

Kihasználta a hazai pálya előnyét a női vízilabda bajnoki döntő első felvonásán a címvédő UVSE, mely 7-5-re nyert az emberelőnyeivel rosszul gazdálkodó DUE-Maarsk Graphics csapata ellen.

Átrobogott a Kohászon a Fradi

Átrobogott a Kohászon a Fradi

2018. április 25. (szerda)

Támadásban és védekezésben is gyengén teljesített, így nagyon sima vereséget szenvedett a Ferencváros elleni mérkőzésen a DKKA női kézilabda csapata. A fővárosiak már a 7. percben hat góllal vezettek, végig irányították a játékot, s végül 35-25-re győzték le kézilabdázóinkat a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Továbbra is a negyedik helyen

Továbbra is a negyedik helyen

2018. április 25. (szerda)

A Dunaújváros PASE U14-es labdarúgó csapata nyerni tudott, az U15-ösök viszont csak döntetlent játszottak legutóbbi bajnoki mérkőzésükön.