Jó hangulatú tornát rendezett a DSE

2017. október 11. (szerda) 8:09 - Szárszó Lajos

Nyolc gyermekcsapat vett részt a Dunaferr SE Röplabda Akadémia által meghirdetett tornán, melyet a hazaiak végül a hetedik helyen zártak.

Nyolc csapat, a Kecskeméti Vásárhelyi, a Kecskeméti Arany, a Fehérvári MÁV Előre, a Kaposvári Röplabda Akadémia, a DÁGI KSE, a Dunaferr SE Röplabda Akadémia, a Sümeg SE és a Dunakanyari SE részvételével rendezett tornát a gyermek röplabdázók számára az újvárosi akadémia. A hangulatból már kora délelőtt látható volt, hogy a fiatalok mennyire várták ezt az eseményt, melyet két pályán rendeztek meg. A nyolc együttest két négyes csoportra osztották, ahonnan a legjobbak kerültek a felsőházba, míg a vesztesek a helyosztókon szerepeltek. A hazaiak számára igazán érdekes megmérettetés volt a torna, hiszen a szakvezetők azokat a gyermekeket is beépítették a csapatba, akik még csak most ismerkednek a sportággal. Az első összecsapáson az újoncokkal kiegészült dunaújvárosi csapat a Dág ellen kezdett. A meccs jól indult a hazaiak számára, hiszen az első szettben szépen teljesítettek, de a fordulás nem sikerült jól, így végül a vendégek örülhettek (0:2). A második meccsen a kecskeméti Vásárhelyi csapata győzte le a kaposvári fiúkat 2:0-ra, majd ismét a Szücs Ákos által vezetett a hazaiak léptek pályára, ezúttal a kecskeméti Vásárhelyi fiúk ellen.

A találkozó nagyon szép labda meneteket hozott, összességében a dunaújvárosi fiúk jól szerepeltek, de ez sajnos a végeredményben (0:2) nem látszott. Bár az első szett még szoros volt, de fordulás után sajnos nem sikerült taratani a lépést a Vásárhelyivel. A folytatásban a Dág csapatát legyőzte a Kaposvár 2:0-ra, akik ezt követően a DSE Röplabda Akadémia ellen játszottak. A hazai csapat játékosainak szép, pontos bejátszásai, ütései sajnos kevésnek bizonyultak a kaposvári fiúk ellen - bár itt is láthattunk számos látványos labdamenetet -, így ezt a meccset is 2:0-re vesztettük el. Közben a másik négyest a Fehérvár nyerte, míg az utolsó helyen a Dunakanyar végzett, így a Dunaferr az utóbbi gárda ellen játszotta a helyosztót a 7-8. helyért. A dunaújvárosiak magabiztosan kezdtek, a nyitások pontosak voltak, amikkel sok pontot szereztek, ezek után egyértelmű volt az első szett megnyerése. A fordulásnál érezhető volt, hogy a Dunakanyar meg akarja fordítani a mérkőzést, ami sikerült is nekik, így egyenlítettek a párharcban. A mindent eldöntő harmadik szett elején a hazaiak edzője, Szűcs Ákos összekapta a csapatot, ami olyan jól sikerült, hogy sikerült a győzelem, ezzel együtt a 7. hely megszerzése. A tornát végül nagy csatában a kecskeméti Vásárhelyi nyerte.

A torna végeredménye: 1. Kecskeméti Vásárhelyi, 2. Fehérvári MÁV Előre, 3. Kecskeméti Arany, 4. Kaposvári Röplabda Akadémia, 5. Sümeg SE, 6. DÁGI KSE, 7. DSE Röplabda Akadémia, 8. Dunakanyari SE

A rovat további hírei: Sport

Két dunaújvárosi a válogatottban

Két dunaújvárosi a válogatottban

2017. október 23. (hétfő)

A Danubius KSE tollaslabdázóinak két fiatal tehetsége, Csomor-Németh Lili és Vagyóczki Dávid is meghívót kapott az U15-ös válogatott közös edzőtáborába.

Könnyed DKKA-sikerek Érden

Könnyed DKKA-sikerek Érden

2017. október 23. (hétfő)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági csapata is simán nyerte első osztályú bajnoki mérkőzését az érdiek otthonában.

Végre győzelem

Végre győzelem

2017. október 22. (vasárnap)

Három gólt lőtt, s mivel egyet sem kapott, így sima győzelmet aratott a Vienna Capitals második számú együttesének otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség, de továbbjutás

Vereség, de továbbjutás

2017. október 22. (vasárnap)

Kétgólos, 27-25-ös vereséget szenvedett a CSM Roman vendégeként, de összességében magabiztosan jutott tovább az EHF Kupa harmadik fordulójába a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Trapattoni lesz a magyar válogatott kapitánya?

Trapattoni lesz a magyar válogatott kapitánya?

2017. október 22. (vasárnap)

A korábban hétszeres olasz bajnok, Giovanni Trapattoni is bejelentkezett a magyar válogatott kispadjára, mondta Bánki Erik, a szövetség elnökségi tagja a szegedma.hu-nak.

Idegenben is a győzelemre tör a Kohász

Idegenben is a győzelemre tör a Kohász

2017. október 22. (vasárnap)

Hétgólos előnyből várja az EHF Kupa második fordulójának romániai visszavágóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A ma délelőtt tíz órakor kezdődő összecsapást a remények szerint élő videóközvetítés segítségével követhetjük figyelemmel. Részletek a tovább után.

Sima győzelem a Pénzügyőr ellen

Sima győzelem a Pénzügyőr ellen

2017. október 22. (vasárnap)

Remek játékkal aratott 35-25-ös sikert a Pénzügyőr elleni hazai bajnoki mérkőzésen a DAC NB II-es férfi kézilabda csapata.