Jó hangulatú tornát rendezett a DSE

2017. október 11. (szerda) 8:09 - Szárszó Lajos

Nyolc gyermekcsapat vett részt a Dunaferr SE Röplabda Akadémia által meghirdetett tornán, melyet a hazaiak végül a hetedik helyen zártak.

Nyolc csapat, a Kecskeméti Vásárhelyi, a Kecskeméti Arany, a Fehérvári MÁV Előre, a Kaposvári Röplabda Akadémia, a DÁGI KSE, a Dunaferr SE Röplabda Akadémia, a Sümeg SE és a Dunakanyari SE részvételével rendezett tornát a gyermek röplabdázók számára az újvárosi akadémia. A hangulatból már kora délelőtt látható volt, hogy a fiatalok mennyire várták ezt az eseményt, melyet két pályán rendeztek meg. A nyolc együttest két négyes csoportra osztották, ahonnan a legjobbak kerültek a felsőházba, míg a vesztesek a helyosztókon szerepeltek. A hazaiak számára igazán érdekes megmérettetés volt a torna, hiszen a szakvezetők azokat a gyermekeket is beépítették a csapatba, akik még csak most ismerkednek a sportággal. Az első összecsapáson az újoncokkal kiegészült dunaújvárosi csapat a Dág ellen kezdett. A meccs jól indult a hazaiak számára, hiszen az első szettben szépen teljesítettek, de a fordulás nem sikerült jól, így végül a vendégek örülhettek (0:2). A második meccsen a kecskeméti Vásárhelyi csapata győzte le a kaposvári fiúkat 2:0-ra, majd ismét a Szücs Ákos által vezetett a hazaiak léptek pályára, ezúttal a kecskeméti Vásárhelyi fiúk ellen.

A találkozó nagyon szép labda meneteket hozott, összességében a dunaújvárosi fiúk jól szerepeltek, de ez sajnos a végeredményben (0:2) nem látszott. Bár az első szett még szoros volt, de fordulás után sajnos nem sikerült taratani a lépést a Vásárhelyivel. A folytatásban a Dág csapatát legyőzte a Kaposvár 2:0-ra, akik ezt követően a DSE Röplabda Akadémia ellen játszottak. A hazai csapat játékosainak szép, pontos bejátszásai, ütései sajnos kevésnek bizonyultak a kaposvári fiúk ellen - bár itt is láthattunk számos látványos labdamenetet -, így ezt a meccset is 2:0-re vesztettük el. Közben a másik négyest a Fehérvár nyerte, míg az utolsó helyen a Dunakanyar végzett, így a Dunaferr az utóbbi gárda ellen játszotta a helyosztót a 7-8. helyért. A dunaújvárosiak magabiztosan kezdtek, a nyitások pontosak voltak, amikkel sok pontot szereztek, ezek után egyértelmű volt az első szett megnyerése. A fordulásnál érezhető volt, hogy a Dunakanyar meg akarja fordítani a mérkőzést, ami sikerült is nekik, így egyenlítettek a párharcban. A mindent eldöntő harmadik szett elején a hazaiak edzője, Szűcs Ákos összekapta a csapatot, ami olyan jól sikerült, hogy sikerült a győzelem, ezzel együtt a 7. hely megszerzése. A tornát végül nagy csatában a kecskeméti Vásárhelyi nyerte.

A torna végeredménye: 1. Kecskeméti Vásárhelyi, 2. Fehérvári MÁV Előre, 3. Kecskeméti Arany, 4. Kaposvári Röplabda Akadémia, 5. Sümeg SE, 6. DÁGI KSE, 7. DSE Röplabda Akadémia, 8. Dunakanyari SE

A rovat további hírei: Sport

Vereség és búcsú a kupától

Vereség és búcsú a kupától

2018. január 20. (szombat)

Fájdalmas 31-28 vereséget szenvedett Békéscsabán a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a Magyar Kupa negyedik fordulójában. Együttesünk az első félidő után még vezetett, ám a fordulás után nagyon gyengén játszott, így a hazaiak megérdemelten jutottak tovább a sorozat következő körébe.

Munkában az utánpótlás

Munkában az utánpótlás

2018. január 20. (szombat)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia hat korosztályos együttese is hazai pályán méreti meg magát a Téli Kupa küzdelmeiben.

Vereség az első csoportmeccsen

Vereség az első csoportmeccsen

2018. január 19. (péntek)

Az emberelőnyös lehetőségeit jobban kihasználó Sabadell 13-8-ra nyerte az Euroliga első csoportmérkőzését DUE-Maarks Graphics női vízilabdázói ellen.

Megkezdődött a Carissa Kupa

Megkezdődött a Carissa Kupa

2018. január 19. (péntek)

A sport és a jótékonyság jegyében rendezik meg mától egészen vasárnapig a XVI. Carissa Kupa kispályás labdarúgó torna küzdelmeit, melynek zárónapja rengeteg élményt ígér a sportág szerelmeseinek.

Megtört egy rossz sorozat

Megtört egy rossz sorozat

2018. január 19. (péntek)

Megszerezte első pontjait a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság hatodik fordulójában az eddig még nyeretlen Papa SE együttese is.

Kupafeladatok előtt a Kohász

Kupafeladatok előtt a Kohász

2018. január 19. (péntek)

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat vár női kézilabdázóinkra szombaton délután öt órától a Békéscsaba elleni Magyar Kupa összecsapáson.

Címet védene a futsal válogatott

Címet védene a futsal válogatott

2018. január 18. (csütörtök)

Idén Magyarország, azon belül Debrecen lesz a házigazdája a visegrádi négyek futsaltornájnak, számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja.