Jó hangulatú tornát rendezett a DSE

2017. október 11. (szerda) 8:09 - Szárszó Lajos

Nyolc gyermekcsapat vett részt a Dunaferr SE Röplabda Akadémia által meghirdetett tornán, melyet a hazaiak végül a hetedik helyen zártak.

Nyolc csapat, a Kecskeméti Vásárhelyi, a Kecskeméti Arany, a Fehérvári MÁV Előre, a Kaposvári Röplabda Akadémia, a DÁGI KSE, a Dunaferr SE Röplabda Akadémia, a Sümeg SE és a Dunakanyari SE részvételével rendezett tornát a gyermek röplabdázók számára az újvárosi akadémia. A hangulatból már kora délelőtt látható volt, hogy a fiatalok mennyire várták ezt az eseményt, melyet két pályán rendeztek meg. A nyolc együttest két négyes csoportra osztották, ahonnan a legjobbak kerültek a felsőházba, míg a vesztesek a helyosztókon szerepeltek. A hazaiak számára igazán érdekes megmérettetés volt a torna, hiszen a szakvezetők azokat a gyermekeket is beépítették a csapatba, akik még csak most ismerkednek a sportággal. Az első összecsapáson az újoncokkal kiegészült dunaújvárosi csapat a Dág ellen kezdett. A meccs jól indult a hazaiak számára, hiszen az első szettben szépen teljesítettek, de a fordulás nem sikerült jól, így végül a vendégek örülhettek (0:2). A második meccsen a kecskeméti Vásárhelyi csapata győzte le a kaposvári fiúkat 2:0-ra, majd ismét a Szücs Ákos által vezetett a hazaiak léptek pályára, ezúttal a kecskeméti Vásárhelyi fiúk ellen.

A találkozó nagyon szép labda meneteket hozott, összességében a dunaújvárosi fiúk jól szerepeltek, de ez sajnos a végeredményben (0:2) nem látszott. Bár az első szett még szoros volt, de fordulás után sajnos nem sikerült taratani a lépést a Vásárhelyivel. A folytatásban a Dág csapatát legyőzte a Kaposvár 2:0-ra, akik ezt követően a DSE Röplabda Akadémia ellen játszottak. A hazai csapat játékosainak szép, pontos bejátszásai, ütései sajnos kevésnek bizonyultak a kaposvári fiúk ellen - bár itt is láthattunk számos látványos labdamenetet -, így ezt a meccset is 2:0-re vesztettük el. Közben a másik négyest a Fehérvár nyerte, míg az utolsó helyen a Dunakanyar végzett, így a Dunaferr az utóbbi gárda ellen játszotta a helyosztót a 7-8. helyért. A dunaújvárosiak magabiztosan kezdtek, a nyitások pontosak voltak, amikkel sok pontot szereztek, ezek után egyértelmű volt az első szett megnyerése. A fordulásnál érezhető volt, hogy a Dunakanyar meg akarja fordítani a mérkőzést, ami sikerült is nekik, így egyenlítettek a párharcban. A mindent eldöntő harmadik szett elején a hazaiak edzője, Szűcs Ákos összekapta a csapatot, ami olyan jól sikerült, hogy sikerült a győzelem, ezzel együtt a 7. hely megszerzése. A tornát végül nagy csatában a kecskeméti Vásárhelyi nyerte.

A torna végeredménye: 1. Kecskeméti Vásárhelyi, 2. Fehérvári MÁV Előre, 3. Kecskeméti Arany, 4. Kaposvári Röplabda Akadémia, 5. Sümeg SE, 6. DÁGI KSE, 7. DSE Röplabda Akadémia, 8. Dunakanyari SE

A rovat további hírei: Sport

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

2018. augusztus 17. (péntek)

Támadásban sokat hibázva ért el 26-26-os döntetlent a Budaörs elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

2018. augusztus 17. (péntek)

Megkezdték annak a tizenkét szakembernek képzését, akik akkreditált pedagógus továbbképzést fognak tartani országszerte röplabdából.

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

2018. augusztus 17. (péntek)

A Kecskemét elleni hazai fellépéssel folytatja felkészülési mérkőzéseinek sorozatát ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.