Sima győzelmet aratott a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2017. október 15. 19:39

Tomanóczy Tibor együttese ezúttal Debrecenben lépett pályára a röplabda bajnokságban, s jó játékkal, negyven perc alatt győzte le a hazaiakat.

Az NBI-es röplabda bajnokság negyedik fordulójában a Debrecen vendégeként lépett pályára a Dunaferr SE együttese. A mieink eddigi mérlege egy győzelem és két vereség volt, így nagyon fontos lett volna egy újabb, ezúttal idegenbeli siker. Erre minden esélye meg is volt Tomanóczy Tibor gárdájának, hiszen a debreceniek előző évben sem világverő csapata az idei szezonra tovább gyengült. Az első szett elején nem látszott a két csapat közötti játéktudásbeli különbség, mely a mieink hosszú ideig tartó utazásának számlájára írható (4:4), majd egyre jobban elkapta a játék fonalát a Dunaferr, és szép lassan elkezdte bedarálni ellenfelét (4:8). Bohnicsek Szilveszterék szép blokkokkal és remek nyitásokkal gyűjtötték a pontokat (8:16), melyet követően könnyedén húzták be az első játékot (11:25).

Kép: DO-archív

A nagy különbségű szettgyőzelem után az újvárosi fiúk a másodikban sem álltak meg. Remek ritmust diktáltak ekkor, miközben Tomanóczy Tibor folyamatosan cserélte be játékosait (10:16). A fiatalok remekül szálltak be a játékba, akik a végére teljesen elfárasztották a debrecenieket (15:25). A záró játékrészben mindkét oldalon több hiba csúszott a játékba, viszont ekkor sem volt kérdés, hogy melyik csapat a jobb, így a három bajnoki pont Dunaújvárosba került (18:25).
A Dunaferr legközelebb október 18-án, szerdán lép pályára, ezúttal a Magyar kupában, ahol az ellenfél ismét a Debrecen lesz.  

Tomanóczy Tibor, Dunaferr SE vezetőedző: Az elején kissé enerváltan kezdtünk, majd ahogy jöttek a pontok és az újabb labdamenetek, egyre jobb játékot mutattunk. A találkozó folyamán minden játékosomnak tudtam játéklehetőséget biztosítani, amely a jövőre nézve nagyon fontos. Ami a célunk volt, vagyis a győzelem megszerzése az maradéktalanul és megérdemelten sikerült.

DEAC – Dunaferr 0:3 (11:25, 15:25, 18:25)

DEAC: Pallós, Barna, Kiss I., Kusnyér, Szikszai, Remete. Csere: Kiss D., Mészáros (liberó), Ötvös, Nagy A., Bakács. Vezetőedző: Fodor Antal.

Dunaferr: Tomanóczy B., Hatvany, Bohnicsek, Flachner K., Kiss M., Laczi. Csere: Hartyányi (liberó), Csizmadia, Matyiák, Mihucz, Iván G. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.