Óriási csatában győzött a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2017. november 19. 18:11

A Pécs vendégeként igazi csapatként küzdve, az utolsó pillanatig a maximumot nyújtva nyert nagyon fontos meccset a Dunaferr SE röplabda csapata. Ez a győzelem azért is volt fontos, hiszen azokat a csapatokat, akikkel közel azonos szinten vagyunk le tudtuk győzni a bajnokság eddigi szakaszában.

Amint az várható volt, igazi izgalmakat, szoros csatát hozott a röplabda NBI mai fordulójában a Dunaferr pécsi vendégjátéka. Mint azt a találkozót megelőzően Tomanóczy Tibor, a dunaújvárosi fiatalok vezetőedzője elmondta, csak akkor győzhet csapata, ha elhiszi, hogy le tudja győzni a kubai légióssal és a több rutinos játékossal felálló hazaiakat. A motivációval nem is volt gond fiatal együttesünk számára, kifejezetten jól indították el a meccset. A lelkesedés koncentrációval is párosult, amely a pontos helyezkedésekben és a kiváló befejezésekben volt látható. Bár a hazaiak megpróbáltak a szett végén visszakapaszkodni, ez nem sikerült nekik (21:25).

A második játékban előjött a fiatalság számlájára írható hullámzó teljesítmény, ennek ellenére az elején még tartotta magát a Dunaferr, de a végjáték nem sikerült, így egyenlített a Pécs (25:16). Ez mentálisan megfogta Tomanóczy Tibor fiataljait, mely a harmadik szett elejére rányomta a bélyegét. Soós András nyitásaira nem sikerült megtalálni az ellenszert, ennek köszönhetően kicsit beragadt az újváros. Miután ezen a holtponton sikerült átlendülni szorosabb lett ugyan a vége, de a fordításra nem maradt erő (25:21). A negyedik játékra nagyon összekapta magát a Dunaújváros, mely főleg Hatvany Zsolt céltudatos, a csapatot összetartó, a végletekig győzelemre törő szemléletének volt köszönhető. Jól szedte össze a fiatalokat, akiket végig motivált, így sikerült az egyenlítés (21:25). A befejező szettben nem kezdtünk túl stabilan, de érezhető volt fiainkban, hogy hatalmas, de nem látványos mezőnymunkával meg akarják szerezni a győzelmet. Jók voltak a blokkok és a visszatámadások, valamint rengeteget mozogtak labda nélkül a játékosok, mellyel sikerült felőrölni az ellenfelet, ezzel együtt megnyerni a találkozót (12:15).

Képek: DO-archív

Tomanóczy Tibor vezetőedző, Dunaferr SE: Nagyon örülök a győzelemnek, melyet hatalmas csatában sikerült megszereznünk. A döntő játszmát hamarabb is befejezhettük volna, de a döntő pillanatokban sajnos nem sikerült a megfelelő megoldást megtalálni. Ebben is kell még fejlődnünk. Ennek ellenére le a kalappal a csapat előtt, egy nagyon jó Pécs ellen arattak győzelmet. Ez a győzelem azért is volt fontos, hiszen azokat a csapatokat, akikkel közel azonos szinten vagyunk le tudtuk győzni a bajnokság eddigi szakaszában. Ebből is látszik, hogy fiataljainkban van potenciál. Ez eddig nem abban mutatkozott meg, hogy brillíroztunk a meccseken, hanem abban, hogy küzdöttek, hajtottak, amely eredményre vezetett.

PTE PEAC - Dunaferr SE 2:3 (21:25, 25:16, 25:23, 21:25, 12:15)

PTE PEAC: Storcz Tamás, Cordies Salizar Yaner, Pordán Áron, Dr. Horváth Balázs, Portik Ádám, Fodor Dániel, Soós András, Dolgos Attila, Pólics Kevin, Szabó Gábor, Schwind Leopold, Várhalmi Gábor, Kaszás Zoltán (liberó). Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Mihucz Csaba, Csizmadia Tamás, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Iván Gergő, Flachner Kornél, Matyiák Árpád, Hartyányi Gergő (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.