Sima továbbjutás a kupában

Szárszó Lajos - 2017. november 15. 20:38

A Dunaferr SE röplabda csapata a Magyar Kupában a Debrecen együttesét legyőzve magabiztosan, kettős győzelemmel jutott tovább.

Nem kellett igazán izgulnunk a mai Magyar Kupa mérkőzés előtt, hiszen a Dunaferr az idegenbeli 3:0-s győzelmének köszönhetően nyugodtan várhatta a visszavágó. Tomanóczy Tibor csapata ráadásul pozitív előjellel, egy hazai győzelem után várta a könnyűnek tűnő meccset, melyen a Debrecen nem mutatott túl nagy ellenállást. A Dunaferr nagyon nyugodtan, végig vezetve nyerte az első szettet hét ponttal, majd a másodikban ritmust váltottak, és legázolták ellenfelüket 25:7-re.

A harmadik felvonás volt a legszorosabb, amikor a vezetőedző minden játékosának lehetőséget adott, de annak behúzása sem okozott gondot fiataljainknak (25:21), akik ezzel a győzelemmel, 6:0-s összesített szett aránnyal, kettős győzelemmel jutottak tovább. A Szolnok, a Fino Kaposvár, a HÉP-Kecskeméti RC, a MAFC-BME, a Sümegi RE és a VRC-Kazincbarcika mellet tehát a Dunaferr is ott lesz a következő körben.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Mint az a végeredményből látszik, magabiztos győzelmet arattunk, melyhez gratulálok a csapatomnak Annak kifejezetten örülök, hogy minden játékosomnak tudtam lehetőséget adni, de a hétnek koránt sincs még vége. A hétvégén még két meccs vár ránk, melyek közül az egyik egy NBII-es, míg a másik vasárnap NBI-es, a Pécs otthonában. Ez utóbbi a jelenlegi állapotunkban nagyon fontos számunkra. Bízom abban, hogy fiataljaink bírni fogják ezt a sorozatos terhelést.

Dunaferr SE – Debrecen 3:0 (25:17. 25:7, 25:21)

Dunaferr SE: Bohnicsek Szilveszter, Iván Bence, Mihucz Csaba, Csizmadia Tamás, Laczi Dominik, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Iván Gergő, Flachner Kornél, Matyiák Árpád, Hartyányi Gergő (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Debrecen: Barna Bertalan, Pallós Gergő, Nagy Attila, Szikszai Marcell, Kusnyék Gergő, Ötvös Roland, Bakács Adorján, Kiss Dávid (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.

A rovat további hírei: Sport

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.