Szép hazai siker az Üstökös Kupán

spigott - 2017. november 6. 12:20

Remek teljesítményt nyújtva szerezte meg az U13-as korosztály első helyét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata az Üstökös Kupán.

Hét helyszínen, hat korosztály, s körülbelül ezerötszáz lány és fiú játékos számára rendezték az elmúlt hét végén a XIII. Üstökös Kupa elnevezésű utánpótlás kézilabda torna küzdelmeit. Mivel az idei viadalra rengeteg együttes adott le nevezést, ezért a szervezőknek egy pótnappal kellett kibővíteniük a programot, így az Éles Kézisuli csapatának sikerével véget ért U11-es fiú tornát már október 31-én le is bonyolították. Az igazi meccsdömping azonban csütörtökön és pénteken várt a résztvevő gárdákra, melyek a Dunaferr Szakgimnázium mellett, az Arany iskolában, az egyetemi sportcsarnokban, a Gárdonyi iskolában, a Vasváriban, a baracsi Széchenyi iskolában és Nagyvenyimen, a Kossuth Lajos Általános Iskolában mérték össze egymással erejüket.

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, ezúttal is több helyi együttesnek szoríthattak a sportág kedvelői, ugyanis a DKKA hét, a DAC három, míg a Duna Pent NKSE egy csapattal vett részt a népszerű viadalon. A dunaújvárosi együttesek közül az U13-as lány csapat érte el a legszebb eredményt, ugyanis Takács Józsefné tanítványai az első helyet szerezték meg a viadalon. Az izgalmas meccseket, remek hangulatot hozó megméretésen a Kecskeméti SI U12-es fiú csapata sportszerűségből vizsgázott jelesre, mivel a bronzmeccset játék nélkül is megnyerhette volna, ugyanis ellenfele lekéste a kezdést, ám a kecskeméti fiatalok mindenképpen játszani akartak, s bár végül vereséget szenvedtek a Salgótarján együttesétől, a szervezők fair play díjjal ismerték el sportszerűségüket.

A XIII. Üstökös Kupa dobogós csapatai és a dunaújvárosi eredmények

U8 lány: 1. Algyő, 2. AFKC B, 3. Kozármisleny B… 6. DKKA
U8 fiú: 1. PLER, 2. Pumukli KUA, 3. Kőkúti Sasok

U9 lány: 1. Kozármisleny, 2. Bajnok DSE, 3. AFKC… 8. DAC… 10. DKKA, 11. DKKA
U9 fiú: 1. PLER, 2. Csanádi KSI SE, 3. Kecskeméti SI... 5. DAC

U10 lány: 1. Szegedi KSE, 2. Szekszárdi FGKC, 3. XVI. Ker. KMSE, 4. DKKA
U10 fiú: 1. Békés, 2. Éles Kézisuli, 3. Pumukli

U11 lány: 1. Szeged KKSE A, 2. KSZSE, 3. Győri ETO KC… 7. DKKA… 12. Duna Pent NKSE
U11 fiú: 1. Éles Kézisuli, 2. PLER, 3. FKSE Algyő

U12 lány: 1. Szigetszentmiklósi NKSE, 2. Kozármisleny, 3. FKSE Algyő
U12 fiú: 1. PLER, 2. Debreceni SI, 3. Salgótarjáni SKC

U13 lány: 1. DKKA, 2. Csepel DSE, 3. KSZSE
U13 fiú: 1. Salgótarjáni SKC, 2. Debreceni SI, 3. Kecskemét… 5. DAC

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.