Búcsú a kupától

Szárszó Lajos - 2018. január 17. 22:25

Bár tudása legjavát nyújtotta a Pénzügyőr elleni kupavisszavágón a Dunaferr SE röplabda csapata, a továbbjutást sajnos nem tudta kiharcolni.

A Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén a Pénzügyőr otthonában lépett pályára. A mieink kettős céljuk volt. Az egyik, hogy megpróbálják minél szorosabbá tenni a visszavágót, és amennyiben van rá lehetőség, megnyerni a találkozót. Az azonban hatalmas álomnak tűnt, hogy a hazai 3:1-es vereség után sikerüljön kiharcolni a továbbjutást. A találkozó első labdamenetétől kezdődően az látszott a Dunaferr együttesén, hogy minden játékosa nagy koncentrációval állt bele a játékba.

Folyamatosan ott tudott maradni fiatal együttesünk a rutinos Pénzügyőr közelében, de a vezetést sajnos nem sikerült átvenni a végjátékhoz közeledve sem, így az első szettet a hazaiak nyerték (25:20). A vesztes szett még jobban felpaprikázta a mieinket, hiszen játékban sikerült még összeszedettebb munkával sokáig szorossá tenni a játékot. Ebből az erőből, koncentrációból a végére is maradt, de a sikerhez ez kevés volt (25:21). Ekkor már biztossá vált a Pénzügyőr továbbjutása, de ez sem szegte fiataljaink küzdő kedvét. Tomanóczy Tibor ekkor játéklehetőséget adott minden játékosának, akik ezzel éltek is, hiszen az utolsó felvonásban sem vallottak szégyent a rutinos játékosokkal megtűzdelt tavalyi bajnoki ezüstérmese ellen (25:20). A Pénzügyőr így kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Tomanóczy Tibor: A vereség ellenére dicséret illeti csapatomat, hiszen mind a három szettben húsz pontig sikerült jutnunk. Tisztességgel búcsúztunk a Magyar Kupától. Úgy gondolom, hogy ma a rutin győzött. Ma minden játékosomnak lehetőséget adtam, tisztességgel helyt is álltak, mindannyian megpróbálták kiadni magukból a maximumot, amely a jövőre tekintve biztató.

Pénzügyőr SE - Dunaferr SE 3:0 (25:20, 25:21,25:20)

Pénzügyőr SE: Török Patrik, Jánossy Bálint, Kovács Sándor, Szalai Szabolcs, Kiss Dániel, Rása Alex, Balogh Marcell (liberó). Cserék: Bokor Gábor, Gallo Francesco, Kiss Nicholas, Takács Gergely, Rozgonyi Bálint, Kecskeméti Péter, Vezetőedző: Weczera Csaba.

Dunaferr SE: Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Flachner Kornél, Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Matyiák Árpád, Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Iván Gergő, Móró Ákos, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.