Győzelem az Euroligában!

Szárszó Lajos - 2018. január 20. 22:06

Bár az első negyedben még hátrányban volt, viszont parádés játékkal a második nyolc percben már fordított, és végül simán nyert a DUE-Maarks Graphics a St Andreu Barcelona ellen, így megmaradt az esélye a továbbjutásra.

A tegnapi, Sabadell elleni 13-8-as vereség után ma a házigazda St Andreu Barcelona volt a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának ellenfele az Euroliga csoportkör második játéknapján. A kezdés igen jól sikerült, hiszen egy kivédekezett hazai támadás után Gurisatti Gréta góljával nálunk volt az előny (0-1). A másodikra is megkaptuk az esélyt Williams kiállítása miatt, de azt nem sikerült kihasználni. Ezt a hazaiak köszönték szépen, akik Gurisatti kiállítását Morell jóvoltából kegyetlenül kihasználták (1-1). A következő percekben mindkét oldalon jól működött a védekezés A hatodik perc végén Vályi Vanda ellen ítéltek ötméterest, melyet Barriga lőtt Laura Aarts kapujába, ezzel átvéve a Barcelonának a vezetést (2-1). Erre azonban volt gyors újvárosi válasz, mégpedig Garda Krisztinától, aki hatalmas bombával lepte meg a hazai kapust (2-2). A visszaúszásnál azonban Lara Luka volt szabálytalan, így ismét emberelőnybe kerültek a hazaiak, melyet megint kihasználtak. Ezúttal Jackovich volt eredményes (3-2), melyre már nem volt válaszunk, így egygólos hátránnyal zártuk az első nyolc percet. Morell kiállását Garda Krisztina váltotta gólra a második felvonásban(3-3). Crespi és Vályi Vanda kaptak páros büntetést, akiknek ez már a második személyi hibájuk volt, majd a Morell által elkövetett hibájáért járó ötméterest Gurisatti Gréta váltotta gólra (3-4). Ezzel a találattal sikerült visszavenni a vezetést, melyre 45 másodperccel később még egyet rápakolt a DUE, miután Mchunu Hlengiwe mattolta Sanchez kapust (3-5).

Egy kiváló védekezés után még nagyszerűbb akciót vezettünk, hiszen Williams kiállítása után Guiral is hibázott, mely újabb ötméterest eredményezett, melyet ezúttal Mchunu Hlengiwe lőtt határozott mozdulattal a hálóba (3-6). A parádés második negyed után, amely négy újvárosi találatot hozott, már nálunk volt az előny, hiszen a mínusz egyet plusz háromra sikerült megváltoztatni a térfélcsere előtt. A harmadik felvonás elején Morell faragta a házigazdák hátrányát (4-6), erre azonban jött a gyors válasz a ma is igen gólerős Gurisatti Grétától (4-7). A középkezdés után Laura Aarts mutatott be bravúrt, aki Sleeking büntetőjét védte, melyet a viszonttámadás végén Szilágyi Dorottya hálált meg, ezzel négygólosra növelve a mieink előnyét (4-8). Ziegler Diána kiállítását sajnos nem sikerült kivédekeznünk, Crespi talált a kapunkba (5-8), majd miután mindkét fél elpuskázta saját maga emberelőnyös lehetőségét, Williams gyűjtötte be a harmadik kiállítását, ezzel cserével végleg kiállt a játékból. Ennek örömére Garda Krisztina vállalt el egy lövést, és milyen jól tette, hiszen a labda utat talált a hazai kapuba (5-9). A mi kapunk előtti szabálytalankodása miatt Slingit állították ki már másodjára, azt azonban kivédekezték lányaink, viszont Vályi Fanny kiállítását már nem tudták megoldani Mihók Attila tanítványai (6-9). A záró negyedre azonban megmaradt a háromgólos előny, amely bíztató volt a folytatásra nézve úgy is, hogy Gurisatti Grétát még a harmadik negyed vége előtt két másodperccel kiállították a játékvezetők. Az áthúzódó büntetés kivédekezése után Aznar lőtte látótávolságon belülre a Barcelonát (7-9), majd Horváth Brigitta szerezte meg a tízedik találatunkat (7-10). Jackovich ismét csökkentette a különbséget, de még mielőtt elhihették volna a spanyolok, hogy fel tudnak zárkózni, Garda Krisztina ötméterest értékesített (8-11), majd ismét elsült Gurisatti Gréta keze (8-12). A slusszpoén, a mindent eldöntő gól szerzője csapatkapitányunk, Garda Krisztina volt, aki öt perccel a vége előtt növelte ötgólosra az előnyünket (8-13). Az örömjáték tovább folytatódott azzal, hogy Gurisatti Gréta újabb gólt szerzett (8-14), és ekkor már az sem fájt, hogy Vályi Fannyt is kizárták a játékból, de így járt a túloldalon Morell is, melyet Gurisatti Gréta használt ki (8-15), mellyel keretbe foglalta az összecsapást. Kiváló játékkal sikerült tehát legyőznünk a Barcelona együttesét, így megmaradt az esélyünk a továbbjutásra, melyhez holnap 11.30-kor le kell győznünk a holland Utrecht csapatát. Ez nem lesz könnyű, de bízunk a lányokban!

Fotók: DO-archív

St Andreu Barcelona - DUE-Maarks Graphics 8-15 (3-2, 0-4, 3-3, 2-6)

Vezették: Anna Goncharenko (UKR), Luca Bianco (ITA)

CN Sant Andreu: Maria Elena Sanchez Gonzalez – Alys Nicole Williams, Carla Castella Coll, Mireia Guiral Vilato, Silvia Morell Espinagosa 2, Ruth Arino Ruiz, Danijela Jackovich 2, Brigitte Sleeking 1, Natalia Lopez Monje, Helena Dalmases Zurita, Paula Crespi Barriga 2, Alejandra Aznar Diez 1, Paula Nieto Jasny (kapus)

DUE-Maarks Graphics: Laura Aarts – Szilágyi Dorottya 1, Vályi Fanny, Gurisatti

Gréta 6, Horváth Brigitta 1, Geraldine Mahieu, Lara Luka, Garda Krisztina 5, Ziegler

Diána, Vályi Vanda, Brezovszki Gerda, Mchunu Hlengiwe 2, Kiss Alexandra (kapus). Vezetőedző: Mihók Attila

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.