Hozta a kötelezőt a Dunaferr

spigott - 2018. január 8. 20:13

Végig nagy fölényben játszott, de csak a hajrában tudta maga javára fordítani a Bőny elleni bajnokit a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely végül 5-3-as sikert aratott a sereghajtó ellen, így továbbra is tartja dobogós helyét a tabellán.

A győri Magvassy Sportcsarnokban folytatta ma este fél héttől a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely a sereghajtó Bőny ellen igyekezett megszerezni a dobogós helyezés megtartásához rendkívül fontos bajnoki pontokat.
Schrancz Balázs együttese esélyesként várta az összecsapást, s már az első percekben magához is ragadta a kezdeményezést, míg a vendéglátók elsősorban a jó védekezésből indított kontrákban bízva vágtak neki a találkozónak. Az első percekben azonban egyértelműen a Dunaferr akarata érvényesült, már, ami a játékot illeti, ugyanakkor a helyzetek értékesítésével akadtak gondjai a mieinknek, mert Horváth kétszer, Varga és Csányi egy-egy alkalommal került ziccerbe, de vagy Matkovics védett, vagy az irányzékba csúszott némi hiba. A játékrész derekához érkezve valamivel lassabb tempóra váltottak a csapatok, s a 13. percben már Cseresnyésnek is védenie kellett egyet, ám a folytatásban ismét a Dunaferr percei következtek.

Horváth, Csányi, majd Pál szerezhette volna meg a mieink vezető találatát, ám a 17. percben a hazaiak játékos edzője, Lódi Tamás már nem hibázott, remek ívben fejelte át az előre ívelt labdát a kifutó kapus fölött, ám bőnyi részről komoly szépséghibája volt a dolognak, hogy a szenvedő fél saját együttese volt (0-1). Nem sokáig mutatott azonban egygólos dunaújvárosi előnyt az eredményjelző, mert a középkezdés után Varga fejelte Csányi elé a játékszert, aki megszerezte azt Matkovicstól, majd visszapasszolt társához, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia (0-2). Jött is a hazai időkérés, majd két bőnyi helyzetecske is, ám Cseresnyés a helyén volt, így a szünetig megmaradt a mieink kétgólos vezetése.

Képek: DO-archív

A fordulást követően újra erősebben kezdett ellenfelénél a Dunaferr, ám a 26. percben némi meglepetésre mégis a hazaiak szereztek gólt, miután Nyíregyházky lövése a kapufáról vágódott a hálóba (1-2). A szépítő találat meg is hozta a vendéglátók kedvét, s mikor a 28. percben Nyíregyházky második bombája is beakadt, ismét egált mutatott az eredményjelző (2-2). Ezzel ráadásul még nem volt vége a mieink rossz sorozatának, mert még ebben a percben Lódi szólózhatott, s nem is hibázta el ziccerét, így alig három perc alatt fordított a házigazda (3-2). Ahogy hátrányba került, azonnal rákapcsolt a Dunaferr is, s Pál hatalmas góljával a félidő derekán egyenlített, majd a 33. percben Schrancz vágott be kíméletlenül egy szabadrúgást, visszaszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (3-4). A hazaiak kockáztattak kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a pályára, ám emberelőnyükkel nem tudtak élni sőt, az utolsó percben Fekete az egész pályáról emelt az üres kapuba, végleg eldöntve ezzel a találkozót, melyet 5-3-ra nyert meg a Dunaferr, s továbbra is tartja harmadik helyét a bajnoki tabellán.

Bőny-Szavill Consulting – Dunaferr DUE Renalpin FC 3-5 (0-2)

Gólszerzők: Nyíregyházky 2, Lódi, illetve: Lódy (öngól), Varga, Pál, Schrancz, Fekete.

Bőny: Matkovics – Nyíregyházky, Bogyó, Bieder, Peczár. Csere: Szabó, Németh, Mógor, Lódi, Horváth M., Hajmási. Edző: Lódi Tamás.

Dunaferr: Cseresnyés – Horváth N., Pál, Fekete, Varga. Csere: Schrancz, Bartha, Boldizsár, Gorjanácz, Csányi. Edző: Schrancz Balázs.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.