Itthon javítana a Kohász

spigott - 2018. január 26. 18:02

A jó formában lévő Vác ellen feledtetné a fájdalmas békéscsabai kupabúcsút a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nagy gyomrost kapott az elmúlt hétvégén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely Békéscsabán szenvedett 31-28-as vereséget a Magyar Kupa negyedik fordulójában, így kénytelen volt búcsúzni a sorozat további küzdelmeitől. A nem várt eredmény, valamint a mutatott játék érthetően meg is viselte együttesünk tagjait, s a kudarc nyomait még a Kohász Kecskemét elleni csütörtöki edzőmeccsén is fel lehetett azért fedezni a játékosokon. Sok idő azonban nincs a búslakodásra, mert szombaton este negyed kilenctől újabb feladat vár csapatunkra, mely a Vác elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnokság küzdelmeit.

A vendégek jelenleg a negyedik helyen állnak a K&H női kézilabda liga tabelláján, egy ponttal megelőzve a hatodik DKKA gárdáját, s az utóbbi időben igen jó formát mutatnak, mert amellett, hogy legyőzték az harmadik érdieket, a listavezető Ferencvárost is meg tudták szorítani, s bizony Dunaújvárosba is győzelmi reményekkel érkeznek. Együttesünk azonban nem mérlegelhet, amennyiben előrébb akar lépni a tabellán, mindenképpen meg kell nyernie szombati találkozóját, ám mint azt György László vezetőedző elmondta, erre csak koncentrált, jó játékkal lesz esélye.

Képek: DO-archív

- A váciak igen jó formában vannak, nem érdemtelenül állnak a tabella negyedik helyén, szóval nem vár ránk könnyű mérkőzés szombaton este. A Kecskemét elleni edzőmeccsünk jó alkalom volt arra, hogy kijátsszák magukból a lányok a kupameccs csalódottságát, s remélhetőleg szombaton már jobbik arcunkat is meg tudjuk mutatni. A remélt győzelemhez két dologban kell előrébb lépnünk a békéscsabai kupameccshez képest, mégpedig hozzáállásban és védekezésben. Elszántan, keményen, de fegyelmezetten kell játszanunk hatvan percen keresztül, csak így tarthatjuk itthon a bajnoki pontokat.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.