Sűrű a röplabdázók programja

Szárszó Lajos - 2018. január 6. 12:06

A Dunaferr SE Röplabda Akadémia U21-es korosztályú együttese a hétvége mindkét napján pályára lép az NB II-es bajnokságban.

A karácsonyi szünet, majd az újévi mulatságok után a DSE Röplabda Akadémia fiataljai szombaton, majd vasárnap már a bajnoki pontokért harcolnak. Szombaton a Sümeg, majd másnap a Kaposvár otthonában lépnek pályára. Tomanóczy Tibor vezetőedzőnek igen nehéz feladatot jelent a kezdőcsapat kialakítása, hiszen ebből a korosztályból hatan a magyar röplabda válogatott tagjaként Európa bajnoki selejtezők miatt maradnak távol.

Kép: DO-archív

- Nem vagyunk könnyű helyzetben a kezdőcsapat kialakítását illetően, hiszen játékosaink közül hatan kaptak helyet a korosztályos válogatottban, akik pillanatnyilag Eb selejtezőn vesznek részt. Így a hétvégén nem számíthatok Laczi Dominik, Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Iván Gergő, Flachner Kornél, Matyiák Árpád játékára, akik egyébként a csapat gerincét alkotják. Az ő helyüket serdülőkkel kell feltöltenünk, de itt figyelnünk kell arra, hogy csak olyan korúak kerüljenek be, akik megfelelnek a szövetségi feltételeknek. A fentiek alapján azonban Sümegen kötelezően győzelmet várok el a fiúktól, ahol kizárólag a három pont begyűjtésével lennék elégedett. A Kaposvár ellen azonban ugyanezt már nem mondhatom el, hiszen ők más játékerőt képviselnek, hiszen ennek a bajnokságnak a megnyerésére is meg van az esélyük. Az előjelek alapján szoros meccset várok, melyen akár a fáradság is meglátszódhat játékosaimon, hiszen az NBII-es meccs előtt lesz az NBI-es forduló is, ahol közülük többen pályára lépnek majd. Ez a zsúfoltság abból adódik, hogy több verseny is erre az időszakra esik, melyekre, így például a Diákolimpiára ezekkel a mérkőzésekkel tudunk igazán felkészülni.

A mérkőzések időpontjai:
2018.01.06. 16:00 Sümeg-Dabronc -    DSE Röplabda Akadémia NB II
2018.01.07. 19:00 Kaposvári Röplabda Akadémia Fino - DSE Röplabda Akadémia NB II

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.