A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

2018. február 18. (vasárnap) 17:29 - Szárszó Lajos

Négy szettes, a végletekig kiélezett csatában nyerte a Pécs elleni hazai rangadót a Dunaferr SE röplabda csapata.

Nagyon fontos mérkőzés előtt állt a Dunaferr SE NBI-es férfi röplabdacsapata, amely a PTE-PEAC C-Doki gárdáját fogadta. A tét ezúttal az volt, hogy győzelme esetén a hazai gárda biztosan bejut-e a felsőházba, a legjobb nyolc közé, vagy éppen ennek ellenkezője történik meg, vagyis két fordulóval az alapszakasz vége előtt mindez kérdésessé válik. Tomanóczy Tibornak a héten igen nehéz dolga volt, hiszen csapatát betegséghullám sújtotta, míg a vendégek vezetőedzője, Gyöngyösi Zoltán ennél könnyebb helyzetben volt, hiszen náluk nem volt beteg, ráadásul visszatért a pécsiekhez a kubai Salazar, amely igen nagy erősödést jelent számukra. A vártnál is feszültebb csatát hozott az első pillanatoktól kezdődően a párharc, melynek elején felváltva estek a pontok, majd Bohnicsek Szilveszter nyitásaival meglépett a hazai csapat (9-6).

Ezt azonban több bosszantó hiba miatt kiadtuk a kezünkből, és fordított a Pécs (10-11). Ezt követően ismét fordult a kocka, és miután visszavettük az előnyt (15-12), az irányítást egészen a szett végéig a kezünkben tartottuk. Izgalmas labdamenetek után érkeztünk el a végjátékhoz (20-16), melyben Iván Bence pontjaival megléptünk, majd a felvonás végét Bohnicsek Szilveszter remek pontja zárta le (25-18). Fordulás után mindkét csapat több nyitást rontott, mely sorozatból Dolgos rántotta ki a Pécset, akik hárompontos előnybe kerültek (7-10). Ezt nagy erőkkel, apró lépésekkel dolgozta le a Dunaferr (11-12), majd 13-as állásnál az egyenlítés is sikerült (13-13). Izgalmakból ezt követően is akadt bőven (17-17), de Flachner Kornél centerpontja meghozta a vezetést (20-19). A végjátékra viszont ismét egyenlő lett az állás (21-21), de a legvégét a hazaiak bírták jobban, akik Hatvany Zsolt ejtésével zárták le a szettet (25-23). Már a meccs lezárására gondoltak többen a harmadik szett előtt, de nem így történt, melyet jobban kezdett a Pécs (3-7). Ekkor úgy tűnt, hogy teljesen elfáradt a csapatunk, így nagyon kellett az a plusz erő, melyet Hatvany Zsolt vitt a játékba, aki ekkor a hátán vitte együttesünket (10-13).

Az egyenlítés 14-nél sikerült (14-14), majd a vezetést is átvették fiaink (17-16), de ekkor újabb fordulat következett, mely a vendégeknek kedvezett (18-20). A legvége kiélezett csatában dőlt el a pécsiek javára (23-25), így jöhetett a negyedik felvonás, mely az idegek harcát hozta. Az első szakaszát a Pécs nyerte (3-8), így Tomanóczy Tibor cserékkel frissített. Ez olyan jól sikerült, hogy 9-nél utolértük a vendégeket (9-9), Ezt követően a játék minden szépsége és izgalma megmutatkozott, és érezhető volt, hogy ebből az a csapat jön ki győztesen, amelyik hamarabb megnyugszik. Úgy tűnt, ez nekünk sikerülhet (20-16), mely be is igazolódott, hiszen fiataljaink állva hagyták a vendégeket, és hatalmas különbséggel, Csizmadia Tamás szépségdíjas megoldásának köszönhetően húzták be a szettet (25-17). Ezen a meccsen a fiúk mindent kiadtak magukból, mely nem csupán a győzelmet hozta meg, hanem annak a lehetőségét is, hogy az alapszakasz végeztével a legjobb nyolc között zárjanak.

Dunaferr SE – PTE-PEAC C-Doki 3-1 (25-18, 25-23, 23-25, 25-17)

Dunaferr SE: Hatvany Zsolt, Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Laczi Dominik, Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

PTE-PEAC C-Doki: Salazar Yavier, dr. Horváth Balázs, Fodor Dániel, Dolgos Attila, Schwind Leopold, Soós András, Kaszás Zoltán (liberó). Cserék: Storcz Tamás, Pordán Áron, Polics Kevin, Szabó Gábor, Turcsics Balázs. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Három érem a diákolimpiáról

Három érem a diákolimpiáról

2018. szeptember 24. (hétfő)

Egy arany- és két bronzéremmel zárták a püspökladányi országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Szép hétvége az utánpótlásnál

Szép hétvége az utánpótlásnál

2018. szeptember 24. (hétfő)

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

A hajrát nem bírták a fiatalok

A hajrát nem bírták a fiatalok

2018. szeptember 24. (hétfő)

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

Remek siker az újonc ellen

Remek siker az újonc ellen

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Kiváló támadójátékkal aratott magabiztos, 7-2-es győzelmet a Gyergyói HK elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kiütéses győzelemmel tovább a kupában!

Kiütéses győzelemmel tovább a kupában!

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Az Eger otthonában már az első játékrészben bebiztosította továbbjutását a Magyar Kupa 64 csapata közé a Dunaújváros PASE.

Kovács Zsófi aranyérmes a világkupán!

Kovács Zsófi aranyérmes a világkupán!

2018. szeptember 23. (vasárnap)

A Szombathelyen zajló tornász világkupán a világbajnokságra készülő Kovács Zsófiának szólt a magyar Himnusz. A kora délután lezajlott döntőben ötödikként szólították a szerre, ahol rendkívül biztosan hajtotta végre gyakorlatát.

Röplabdázóink meggyőző sikerei

Röplabdázóink meggyőző sikerei

2018. szeptember 23. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia ifjúsági csapata a Kaposvár, majd a Pécs legyőzésével kezdte meg a 2018-2019-es bajnokságot.