Kiütéses siker a fővárosban

spigott - 2018. február 7. 18:18

A várakozásoknak megfelelően nagyon sima, 18-4-es győzelmet aratott az UVSE Margitsziget vendégeként a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnoki alapszakasz 14. fordulójában.

A nyolcadik helyezett UVSE Margitsziget elleni mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. A találkozó esélyesének egyértelműen Mihók Attila gárdája számított, ezért a mieink fölényes sikerén kívül minden más eredmény komoly meglepetésnek számított volna még annak ellenére is, hogy vezetőedzőnk ezúttal nem számított Gurisatti és Aarts játékára sem.

Együttesünk igyekezett igen hamar tudatosítani is ellenfelével, hogy sok jóra ma nem számíthat, s Horváth, valamint Mchunu találataival már a másodi perc végén 2-0-ra vezetett. A folytatásban ugyan több támadást is elhibáztak a felek, az első negyed hajrájában ismét pontosított játékán csapatunk, mely Vályi Fanni, Szilágyi és Horváth révén növelte tovább előnyét, s az első szünetre már 5-0-s vezetéssel vonulhatott. A második felvonás azonban meglehetősen sok hibát hozott, több mint hat percig nem született találat egyik oldalon sem, s bár a hosszú gólcsendet végül a hazaiak törték meg Faragó révén, Szilágyi azonnal válaszolt, így a félidőben továbbra is öt találattal, 6-1-re vezettek az egyetemisták.

Képek: DO-archív

A térfélcserét követően újra összekapta magát támadásban Mihók Attila gárdája, s alig két perc alatt 8-1-re meglépett a házigazdáktól. Ugyan nem sokkal később megszületett Faragó révén a vendéglátók második találata is, a folytatásban Garda, Machunu és Ziegler is bevette a fővárosiak kapuját, így a záró felvonás előtt már csak a dunaújvárosi győzelem mértéke volt kérdéses (2-11). Túl sok izgalom persze már nem maradt az utolsó negyedre, főleg úgy, hogy a mieink kicsivel több, mint három perc alatt négy újabb gólt is szereztek (2-15). A fővárosiak a tetemes hátrány ellenére sem adták fel a küzdelmet, sikerült is valamelyest szépíteniük az álláson, ám a hajrát újra a DUE bírta jobban, mely Mahieu, Horváth és Garda találataival alakította ki a 18-4-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

UVSE Margitsziget – DUE-Maarsk Graphics 4-18 (0-5, 1-1, 1-5, 2-7)

UVSE Margitsziget: Drajkó – Telek, Baksa, Faragó 2, Lantos, Pál, Koppány 1. Csere: Dobos, Gálicz, Vida, Dávid 1, Lehoczky, Forgács. Vezetőedző: Áts Bertalan.

DUE-Maarsk Graphics: Kiss – Szilágyi 4, Horváth 3, Garda 3, Ziegler 2, Mchunu 3, Vályi F. 1. Csere: Sajben N., Mahieu 1, Lara L. 1, Vályi V., Szabó, Sajben V. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.