Szoros siker a megyei rangadón

spigott - 2018. február 3. 18:54

Óriási csatában aratott 24-23-as győzelmet az Alba Fehérvár KC elleni székesfehérvári rangadón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata

Székesfehérváron, az Alba Fehérvár KC elleni megyei rangadóval folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. A találkozó előtt a házigazdák a kilencedik, míg a mieink az ötödik helyen álltak a tabellán, ám György László vezetőedző ezzel együtt is nagyon kemény mérkőzésre számított, s mint azt elmondta, csak jó védekezéssel, fegyelmezett támadójátékkal lehet esélyük a sikerre.
A találkozó eleje azonban a házigazdáknak alakult jobban, mert a Kohász kézilabdázói meglehetősen nehezen tudtak felpörögni, s ez elsősorban a támadásokra volt igaz, így az első négy találatból hármat az FKC játékosai szereztek (3-1). Együttesünk a nyolcadik percben szerezte csak meg második találatát, ám védekezése egyre inkább összeállt, Tomasevics kapus is bemutatott több védést, s a hazaiak is egyre nehezebb tudtak eljutni a Kohász kapujáig. A 10. percben ugyan még 5-3-as székesfehérvári előnyt mutatott az eredményjelző, ám Szalai és Szekerczés góljaival előbb egalizált a DKKA, mely a 17. percben Szekerczés negyedik találatával végre a vezetést is átvette (6-7).

Együttesünk Cifra kiállítása alatt tartotta sőt, növelte is előnyét, ám a félidő hajrájában kapott több kiállítás megtörte a mieink lendületét, így a hazaiak Nascimento találataival a 27. percben kiegyenlítettek (11-11). A félidő hajrájában mindkét csapat támadhatott a vezetés megszerzéséért, ám ez az utolsó másodpercekben Dombi Luca révén a mieinknek sikerült, így a szünetre 12-11-es Kohász vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonást szerencsére jobban kezdte a Kohász, mint az elsőt, s Szekerczés két gyors góljával 14-11-re megléptek ellenfelüktől. A 35. percben azonban elveszítette védelme egyik oszlopát a DKKA, miután Cifra megkapta harmadik kiállítását is. Az újabb „kétperc” alatt fel is jött egyre a házigazda sőt, a 40. percben utol is érte együttesünket (15-15). Ugyan Szekerczés hetedik találatával még egyszer visszavette az előnyt György László csapata, a védekezés láthatóan megrogyott, így a fehérváriak Pelczéder és Mendy góljaival a 42. percben újra magukhoz ragadták a vezetést (17-16).

képek: DO-archív

Nem sokáig szerencsére, mert két kivédekezett hazai támadás után Monori és Kazai szomorította a hazai drukkereket, ám sokáig mi sem örülhettünk az előnynek, mert Kazai kiállítása alatt kétszer is egalizált az FKC, így az 50. percben még mindig lehetetlen volt megjósolni, hogy ki örülhet majd a meccs végén (20-20). Az utolsó tíz percnek 21-20-as hazai vezetésről vágtak neki a csapatok, ám a hajrára nagyon összeszedte védekezést a Kohász, mely Monori és Kazai újabb góljaival nemcsak visszavette a vezetést, hanem 24-22-re meg is lépett a vendéglátóktól. Az utolsó három perc ezzel együtt óriási izgalmakat hozott, mert Mayer Szabina felhozta egyre az FKC-t sőt, Monori piros lapot kapott, de a hazaiak utolsó támadását kivédekezték a mieink, így megtartották minimális előnyüket, s 24-23-as sikerüknek köszönhetően feljöttek a bajnoki tabella negyedik helyére.

Alba Fehérvár KC – DKKA 23-24 (11-12)

DKKA: Tomasevics – Kazai 3, Micijevic 2, Cifra, Szalai 2, Szekerczés 7, Klujber 1. Csere: Oguntoye (kapus), Monori 4, Dombi 3, Takács D. 1, Kovács, Molnár, Bulath, Nick 1, Grosch. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.