Dunaújváros Hetilap

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

2018. február 17. (szombat) 12:55 - doszerk

Első lépésben harmincezer, a másodikban további húszezer forinttal nő az ISD Dunaferr Zrt. fizikai munkavállalóinak alapbére a 2018-as esztendőben. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá vasmű és a szakszervezet vezetése.

Mint az a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség honlapján megjelent közleményből kiderült, február 15-én az ISD Dunaferr Zrt. és a szakszervezeti szövetség vezetői aláírták a 2018. évi bér és béren kívüli juttatásokról szóló megállapodást. A korábban megszokottaktól ellentétben az alapbérfejlesztés idén nem százalékos arányban, hanem személyre szólóan lett meghatározva, s a döntés értelmében az alapbérfejlesztésre két lépcsőben 2018. január 1., illetve 2018. július 1-jei hatállyal kerül majd sor.

A fizikai állományban foglalkoztatott munkavállalók alanyi jogon 2018. január 1-től 30 ezer Ft/fő/hó, július 1-től 20 ezer Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesülnek, míg a szellemi állományban foglalkoztatott munkavállalók alanyi jogon 2018. január 1-től 20 ezer Ft/fő/hó, július 1-től 20 ezer Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesülnek.

Megállapodás született arról is, hogy a Dunaferr versenyképességének megőrzése érdekében további 63 millió forintnyi alapbér fejlesztési keretet is létrehoznak, melynek legfőbb célja az lesz, hogy a további alapbéremeléssel az egyes szervezetek közötti, elsősorban fizikai állományban foglalkoztatott munkavállalók alapbérben mutatkozó elmaradásai mérséklődjenek, továbbá előnyben részesítsék a termelés szempontjából kulcsfontosságú - elsősorban fizikai - munkakörben foglalkoztatott munkavállalókat, így azok 2018-ban két forrásból, egyrészt alanyi jogon, továbbá a vezetők döntése alapján részesülhetnek alapbéremelésben.

A szakszervezet közleményéből kiderült még, hogy a béren kívüli juttatások (étkezési hozzájárulás, egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás, az iskolakezdési támogatás, törzsgárda jutalom, a nyugdíjasokat megillető törzsgárda biztosítási kötvénypénz, egyéb nyugdíjas támogatás) 2018-ban 15 százalékkal emelkednek meg.

A bérmegállapodásról dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője úgy nyilatkozott, nagyon örül annak, hogy sikerrel és eredményesen zárult a vasmű vezetése és a szakszervezet közötti tárgyalás a dolgozók magasabb béremeléséről, hiszen a térség meghatározó vállalata a Dunaferr és fontosak a dolgozók érdekei is, mindezek megvalósítását ő maga is folyamatosan támogatta. Elmondta azt is, hogy a jövő héten kedden, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a Dunaferrt érintő tárgyalásokra is sor kerül, melyen ő is jelen lesz, és bízik benne, hogy ezek a tárgyalások is pozitív eredményt hoznak, mind a vállalat, mind a város és a térség számára.

A rovat további hírei: Közélet

Már lehet regisztrálni

Már lehet regisztrálni

2018. június 18. (hétfő)

A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületén a mostantól elvégezhető regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférésre van szükség.

Boór Jani bácsi embersége

Boór Jani bácsi embersége

2018. június 18. (hétfő)

Ott ül a kerekes székben, mindenféle gyógyászati eszközökkel felszerelve, szinte nem is álcázva, hogy milyen kegyetlen és igazságtalan a múló idő. Mégis, ahogy Boór Jani bácsira nézek, szánalmas a múló idő erőfeszítése. Mert csak a testet tudja leigázni, az ember vágyait, reményeit, megélt élményeit nem, ezeket egyáltalán nem tudja elvenni tőlünk amíg élünk.

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

2018. június 17. (vasárnap)

Jótékonysági focigála, örömtánc, átadták a felújított Vasvári iskolát - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

2018. június 16. (szombat)

Diplomamentő program az egyetemen, évadzáró a Bartókban, diákmunka nyárra - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

2018. június 15. (péntek)

Folytatódott a tizedik DUDIK, konferencia a magyar vidékről, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. június 15. (péntek)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért június 21-én aMunkácsy Mihály utca 1-5 és a Balogh Ádám utca 16 szám alatt reggel 8 és 16 óra között áramszünet lesz.

D+ Híradó - DUDIK, gálameccs

D+ Híradó - DUDIK, gálameccs

2018. június 14. (csütörtök)

Kezdetét vette a tizedik DUDIK fesztivál, könyvbemutató a könyvtárban, gálamérkőzés Dárdai Pállal - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.