Dunaújváros Hetilap

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

2018. február 17. (szombat) 12:55 - doszerk

Első lépésben harmincezer, a másodikban további húszezer forinttal nő az ISD Dunaferr Zrt. fizikai munkavállalóinak alapbére a 2018-as esztendőben. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá vasmű és a szakszervezet vezetése.

Mint az a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség honlapján megjelent közleményből kiderült, február 15-én az ISD Dunaferr Zrt. és a szakszervezeti szövetség vezetői aláírták a 2018. évi bér és béren kívüli juttatásokról szóló megállapodást. A korábban megszokottaktól ellentétben az alapbérfejlesztés idén nem százalékos arányban, hanem személyre szólóan lett meghatározva, s a döntés értelmében az alapbérfejlesztésre két lépcsőben 2018. január 1., illetve 2018. július 1-jei hatállyal kerül majd sor.

A fizikai állományban foglalkoztatott munkavállalók alanyi jogon 2018. január 1-től 30 ezer Ft/fő/hó, július 1-től 20 ezer Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesülnek, míg a szellemi állományban foglalkoztatott munkavállalók alanyi jogon 2018. január 1-től 20 ezer Ft/fő/hó, július 1-től 20 ezer Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesülnek.

Megállapodás született arról is, hogy a Dunaferr versenyképességének megőrzése érdekében további 63 millió forintnyi alapbér fejlesztési keretet is létrehoznak, melynek legfőbb célja az lesz, hogy a további alapbéremeléssel az egyes szervezetek közötti, elsősorban fizikai állományban foglalkoztatott munkavállalók alapbérben mutatkozó elmaradásai mérséklődjenek, továbbá előnyben részesítsék a termelés szempontjából kulcsfontosságú - elsősorban fizikai - munkakörben foglalkoztatott munkavállalókat, így azok 2018-ban két forrásból, egyrészt alanyi jogon, továbbá a vezetők döntése alapján részesülhetnek alapbéremelésben.

A szakszervezet közleményéből kiderült még, hogy a béren kívüli juttatások (étkezési hozzájárulás, egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás, az iskolakezdési támogatás, törzsgárda jutalom, a nyugdíjasokat megillető törzsgárda biztosítási kötvénypénz, egyéb nyugdíjas támogatás) 2018-ban 15 százalékkal emelkednek meg.

A bérmegállapodásról dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője úgy nyilatkozott, nagyon örül annak, hogy sikerrel és eredményesen zárult a vasmű vezetése és a szakszervezet közötti tárgyalás a dolgozók magasabb béremeléséről, hiszen a térség meghatározó vállalata a Dunaferr és fontosak a dolgozók érdekei is, mindezek megvalósítását ő maga is folyamatosan támogatta. Elmondta azt is, hogy a jövő héten kedden, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a Dunaferrt érintő tárgyalásokra is sor kerül, melyen ő is jelen lesz, és bízik benne, hogy ezek a tárgyalások is pozitív eredményt hoznak, mind a vállalat, mind a város és a térség számára.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Fejlesztés, óraátállítás

D+ Híradó - Fejlesztés, óraátállítás

2018. március 24. (szombat)

Újabb gyáregységet épít a Hankook Rácalmáson, vasárnap óraátállítás, a Víz Világnapjára emlékeztek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Vasárnap óraátállítás!

Vasárnap óraátállítás!

2018. március 24. (szombat)

Március 25-én a nyári időszámítás kezdete miatt hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az órákat. A nyári időszámítás március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart. A nyári-téli óraátállítást Magyarországon 1954 és 1957 közt az elektromos kapacitási nehézségek miatt alkalmazták, majd 1958 és 1979 között szünetelt a nyári időszámítás. 

D+ Híradó - Csatornázás, átadás

D+ Híradó - Csatornázás, átadás

2018. március 23. (péntek)

Csatornahálózat fejlesztés, író-olvasó találkozó, új birkózótermet adtak át - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Új gyáregységet épít a Hankook!

Új gyáregységet épít a Hankook!

2018. március 23. (péntek)

Szijjártó Péter külügyminiszter, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe ügyvezető igazgatója közös sajtótájékoztatón jelentették be a Hankook Tire rácalmási gyárának újabb, immáron negyedik fejlesztési ütemét, amellyel 150 új munkahely jön létre.

Csatornahálózat fejlesztés - Rajtra készen!

Csatornahálózat fejlesztés - Rajtra készen!

2018. március 23. (péntek)

Már a szakhatóság egyeztetnek a felmerült kérdésekről, a műszaki-kiviteli terv elkészítéséről, összehangolásáról, így hamarosan megkezdődik a Kulcsot, Rácalmást, Dunaújvárost érintő szennyvíz-csatorna hálózat fejlesztése.

Növekszik az átlagkereset

Növekszik az átlagkereset

2018. március 23. (péntek)

Nemrég jelent meg a KSH gyorstájékoztatója a magyar bérek alakulásáról. A 2017 január-decemberi időszakot felölelő adatok elemzéséből érdekes információk derülnek ki - írta a bien.hu.

" A Jobbik a hatalomért és pénzért mindenre képes"

" A Jobbik a hatalomért és pénzért mindenre képes"

2018. március 22. (csütörtök)

Egy közleményben reagált Pintér Tamás jobbikos képviselő sajtótájékoztatójára a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete.