Dunaújváros Hetilap

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

2018. február 17. (szombat) 12:55 - doszerk

Első lépésben harmincezer, a másodikban további húszezer forinttal nő az ISD Dunaferr Zrt. fizikai munkavállalóinak alapbére a 2018-as esztendőben. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá vasmű és a szakszervezet vezetése.

Mint az a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség honlapján megjelent közleményből kiderült, február 15-én az ISD Dunaferr Zrt. és a szakszervezeti szövetség vezetői aláírták a 2018. évi bér és béren kívüli juttatásokról szóló megállapodást. A korábban megszokottaktól ellentétben az alapbérfejlesztés idén nem százalékos arányban, hanem személyre szólóan lett meghatározva, s a döntés értelmében az alapbérfejlesztésre két lépcsőben 2018. január 1., illetve 2018. július 1-jei hatállyal kerül majd sor.

A fizikai állományban foglalkoztatott munkavállalók alanyi jogon 2018. január 1-től 30 ezer Ft/fő/hó, július 1-től 20 ezer Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesülnek, míg a szellemi állományban foglalkoztatott munkavállalók alanyi jogon 2018. január 1-től 20 ezer Ft/fő/hó, július 1-től 20 ezer Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesülnek.

Megállapodás született arról is, hogy a Dunaferr versenyképességének megőrzése érdekében további 63 millió forintnyi alapbér fejlesztési keretet is létrehoznak, melynek legfőbb célja az lesz, hogy a további alapbéremeléssel az egyes szervezetek közötti, elsősorban fizikai állományban foglalkoztatott munkavállalók alapbérben mutatkozó elmaradásai mérséklődjenek, továbbá előnyben részesítsék a termelés szempontjából kulcsfontosságú - elsősorban fizikai - munkakörben foglalkoztatott munkavállalókat, így azok 2018-ban két forrásból, egyrészt alanyi jogon, továbbá a vezetők döntése alapján részesülhetnek alapbéremelésben.

A szakszervezet közleményéből kiderült még, hogy a béren kívüli juttatások (étkezési hozzájárulás, egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás, az iskolakezdési támogatás, törzsgárda jutalom, a nyugdíjasokat megillető törzsgárda biztosítási kötvénypénz, egyéb nyugdíjas támogatás) 2018-ban 15 százalékkal emelkednek meg.

A bérmegállapodásról dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője úgy nyilatkozott, nagyon örül annak, hogy sikerrel és eredményesen zárult a vasmű vezetése és a szakszervezet közötti tárgyalás a dolgozók magasabb béremeléséről, hiszen a térség meghatározó vállalata a Dunaferr és fontosak a dolgozók érdekei is, mindezek megvalósítását ő maga is folyamatosan támogatta. Elmondta azt is, hogy a jövő héten kedden, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a Dunaferrt érintő tárgyalásokra is sor kerül, melyen ő is jelen lesz, és bízik benne, hogy ezek a tárgyalások is pozitív eredményt hoznak, mind a vállalat, mind a város és a térség számára.

A rovat további hírei: Közélet

Együtt a tisztább Dunaújvárosért

Együtt a tisztább Dunaújvárosért

2019. március 17. (vasárnap)

Cserna Gábor, városunk polgármestere is részt vett vasárnap azon a civil kezdeményezésen, ami a felső Duna-part megtisztítását tűzte ki céljául.

Fejlesztések a kórházban

Fejlesztések a kórházban

2019. március 17. (vasárnap)

A Szent Pantaleon Kórház mindig igyekszik a lehetőségeit úgy kihasználni és bővíteni, hogy a legjobban tudjuk szolgálni a gyógyító munka hatékonyságát, és a betegek kényelmét- hangsúlyozza dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója, amikor az intézmény aktuális híreire voltunk kíváncsiak.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. március 16. (szombat)

Megemlékezés a nemzeti ünnepen, kórházi fejlesztések, petőfisek gálája, újjáépítik a sportcsarnokot - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Nemzeti ünnep, sportcsarnok

D+ Híradó - Nemzeti ünnep, sportcsarnok

2019. március 15. (péntek)

Megemlékezés a nemzeti ünnepen, új ékkő a Nemzet Sportvárosában, gáláztak a petőfisek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn!"

"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn!"

2019. március 15. (péntek)

A hagyományoknak megfelelően március 15-én városunk önkormányzata is megemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a ’48-as Emlékműnél. Ünnepi beszédet mondott Cserna Gábor polgármester.

Emlékezzünk együtt a hősökre!

Emlékezzünk együtt a hősökre!

2019. március 14. (csütörtök)

A hagyományoknak március 15-én Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is megemlékezik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. A városi rendezvény pénteken kilenc órakor kezdődik a ’48-as Emlékműnél.

D+ Híradó - Világnap, nemzeti ünnep

D+ Híradó - Világnap, nemzeti ünnep

2019. március 14. (csütörtök)

Ma volt a vese világnapja, nemzeti ünnepi műsor a Bánkiban, újra itthon játszik majd a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.