Vereség a megyei rangadón

2018. február 11. (vasárnap) 18:45 - Szárszó Lajos

Kétszettes előnyről szenvedett vereséget székesfehérvári bajnokiján a Dunaferr SE röplabda csapata.

Két, közel azonos játékerőt képviselő csapat összecsapását hozta a MÁV Előre – Dunaferr SE összecsapás, mely találkozónak óriási tétje volt. Az egyik, hogy Tomanóczy Tibor tanítványai visszataláljanak a győzelemre vezető útra, ezzel együtt megelőzzék a bajnoki tabellán s székesfehérvári gárdát. Számunkra kitűnően indult a derbi, hiszen fiataljaink rendkívül gyorsan megléptek négy ponttal (4-8). Ez alaposan megfogta a hazai együttest, akik csak keresték a játék ritmusát, miközben Iván Bencéék sorban szerezték a szebbnél szebb pontokat (8-16). Ez a hatalmas előny nagy motivációt adott a mieink számára, ráadásul ekkor szinte minden sikerült is, így a végjátékra már kilenc pontos előnnyel érkeztek a felek (12-21). Az utolsó négy pontot is sikerült begyűjteni, ezzel együtt 1-0-ás dunaújvárosi vezetésnél jöhetett a térfélcsere (14-25).

A második szett azonban hatalmas változást hozott a hazaiak játékában, akik alaposan összeszedték magukat a szünetben, és magukhoz ragadták a vezetést (8-6). Ezt sajnos nem sikerült ledolgozni Stefanovics Krisztiánék ellen, akik előbb három (16-13), majd négy ponttal is megléptek (21-17). Ekkor ismét rákapcsolt és fordított a Dunaferr. Nagyszerű pontokat szereztek szép labdamenetek végén és végül szoros csatában megnyerték a játékot (23-25). A kettő nullás vezetés után akár be is lehetett volna fejezni a meccset, de nem így történt. Szorosan kezdődött a harmadik játék (8-7), amelyben a felek fej-fej mellett haladva felváltva szerezték pontjaikat (16-14), de a vezetés mindig a hazaiaknál volt. A végjáték előtt már négy pont volt a Dunaferr hátránya (21-17), melyet már nem sikerült ledolgozni, és szépített a MÁV Előre (25-22).

Ettől a hazaiak lendületbe jöttek, míg mi egy kicsit megilletődtünk, amely a negyedik játék elején még nem látszott meg fiainkon (5-8), de a folytatásban már igen, és fordított a Székesfehérvár (16-13). A három pontos előnyt ráadásul tovább növelték (21-15), így a végét könnyed játékkal zárták le (25-17), mely után következett a mindent eldöntő ötödik szett. Abban pontosabban kezdtek a hazaiak, míg nekünk futni kellett az eredmény után (10-5). Sajnos megújulni nem sikerült, így végül a MÁV Előre örülhetett, akik kétszettes hátrányból fordították meg a találkozót (15-11).
Tomanóczy Tibor: - A nehéz hétvége miatt a harmadik szettre elfáradtunk, ezzel együtt átvette az irányítást a Székesfehérvár. Játékosaim a mai meccsen mindent kiadtak magukból, amely miatt, a vereség ellenére is büszke vagyok rájuk. Erre a harcosságra építhetünk majd a következő időszakban. A játékban számos olyan pozitívumot láttam, amelyekre építve a jövőben szép eredményeket érhetünk el. Más kérdés, hogy voltak olyan külső körülmények, amelyek nagyban befolyásolták a mérkőzést.

MÁV Előre – Dunaferr SE 3-2 (14-25, 23-25, 25-22, 25-17, 15-11)

MÁV Előre: Balogh Péter, Németh Zsolt, Náhol Gergő, Neukum Gábor, Damsits László, Kiss Marcell, Nagy Ákos (liberó). Cserék: Sziladi Dominik, Szőke Zoltán, Stefanovics Krisztián. Vezetőedző: Németh Ödön.

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Matyiák Árpád, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Sárközi Kálmán, Iván Gergő, Móró Ákos. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Végül biztos siker a másodosztályban

Az NBI-es mérkőzést követően ismét pályára léptek az újvárosi fiatalok, mégpedig az NBII-ben, a DSE Röplabda Akadémia színeiben. A mieink az első játékot ugyan elvesztették, viszont a folytatásban kiválóan játszva magabiztos győzelmet arattak.

MÁV Előre SC-DSE Röplabda Akadémia 1-3 (25-21, 18-25, 9-25, 20-25)

MÁV Előre SC: Sziladi Dominik, Szőke Zoltán, Damsits László, Oblat Rudolf, Sebők Árpád, Nagy Ádám, Nagy Ákos (liberó). Cserék: Arató Kristóf, Berta Bence, Kerék Kristóf. Vezetőedző: Németh Ödön.

DSE Röplabda Akadémia: Iván Bence, Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Iván Gergő, Tomanóczy Bálint, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Csizmadia Tamás, Tajti Olivér, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Edző: Szabó Gábor.

A rovat további hírei: Sport

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

2018. augusztus 14. (kedd)

A Vidi FC hazai pályán gól nélküli döntetlennel megőrizte az első mérkőzésen elért 1-1-s eredményt a svéd Malmö együttesével szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába.

Nyolc csapat a strandfoci kupán

Nyolc csapat a strandfoci kupán

2018. augusztus 14. (kedd)

Elkészült a csoportbeosztás, összesen nyolc együttes vághat neki nemzeti ünnepünkön az I. Szent István Strandfoci Kupának.

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

2018. augusztus 14. (kedd)

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

2018. augusztus 14. (kedd)

Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben ma a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

Újabb forduló a Decathlonban

Újabb forduló a Decathlonban

2018. augusztus 14. (kedd)

Ugyan legutóbb vereséget szenvedett, továbbra is a Tízpróbások gárdája vezeti a Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság tabelláját.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

2018. augusztus 13. (hétfő)

Az önkormányzat támogatásának is köszönhetően fontos célokat tűzhet ki maga elé a dunaújvárosi labdarúgó utánpótlásért dolgozó DUFK SE.

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

2018. augusztus 13. (hétfő)

Mivel több együttes is visszamondta szereplését a Kohász Kupán, így az idei tornán csak két mérkőzést rendeznek meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.