Vereség a megyei rangadón

2018. február 11. (vasárnap) 18:45 - Szárszó Lajos

Kétszettes előnyről szenvedett vereséget székesfehérvári bajnokiján a Dunaferr SE röplabda csapata.

Két, közel azonos játékerőt képviselő csapat összecsapását hozta a MÁV Előre – Dunaferr SE összecsapás, mely találkozónak óriási tétje volt. Az egyik, hogy Tomanóczy Tibor tanítványai visszataláljanak a győzelemre vezető útra, ezzel együtt megelőzzék a bajnoki tabellán s székesfehérvári gárdát. Számunkra kitűnően indult a derbi, hiszen fiataljaink rendkívül gyorsan megléptek négy ponttal (4-8). Ez alaposan megfogta a hazai együttest, akik csak keresték a játék ritmusát, miközben Iván Bencéék sorban szerezték a szebbnél szebb pontokat (8-16). Ez a hatalmas előny nagy motivációt adott a mieink számára, ráadásul ekkor szinte minden sikerült is, így a végjátékra már kilenc pontos előnnyel érkeztek a felek (12-21). Az utolsó négy pontot is sikerült begyűjteni, ezzel együtt 1-0-ás dunaújvárosi vezetésnél jöhetett a térfélcsere (14-25).

A második szett azonban hatalmas változást hozott a hazaiak játékában, akik alaposan összeszedték magukat a szünetben, és magukhoz ragadták a vezetést (8-6). Ezt sajnos nem sikerült ledolgozni Stefanovics Krisztiánék ellen, akik előbb három (16-13), majd négy ponttal is megléptek (21-17). Ekkor ismét rákapcsolt és fordított a Dunaferr. Nagyszerű pontokat szereztek szép labdamenetek végén és végül szoros csatában megnyerték a játékot (23-25). A kettő nullás vezetés után akár be is lehetett volna fejezni a meccset, de nem így történt. Szorosan kezdődött a harmadik játék (8-7), amelyben a felek fej-fej mellett haladva felváltva szerezték pontjaikat (16-14), de a vezetés mindig a hazaiaknál volt. A végjáték előtt már négy pont volt a Dunaferr hátránya (21-17), melyet már nem sikerült ledolgozni, és szépített a MÁV Előre (25-22).

Ettől a hazaiak lendületbe jöttek, míg mi egy kicsit megilletődtünk, amely a negyedik játék elején még nem látszott meg fiainkon (5-8), de a folytatásban már igen, és fordított a Székesfehérvár (16-13). A három pontos előnyt ráadásul tovább növelték (21-15), így a végét könnyed játékkal zárták le (25-17), mely után következett a mindent eldöntő ötödik szett. Abban pontosabban kezdtek a hazaiak, míg nekünk futni kellett az eredmény után (10-5). Sajnos megújulni nem sikerült, így végül a MÁV Előre örülhetett, akik kétszettes hátrányból fordították meg a találkozót (15-11).
Tomanóczy Tibor: - A nehéz hétvége miatt a harmadik szettre elfáradtunk, ezzel együtt átvette az irányítást a Székesfehérvár. Játékosaim a mai meccsen mindent kiadtak magukból, amely miatt, a vereség ellenére is büszke vagyok rájuk. Erre a harcosságra építhetünk majd a következő időszakban. A játékban számos olyan pozitívumot láttam, amelyekre építve a jövőben szép eredményeket érhetünk el. Más kérdés, hogy voltak olyan külső körülmények, amelyek nagyban befolyásolták a mérkőzést.

MÁV Előre – Dunaferr SE 3-2 (14-25, 23-25, 25-22, 25-17, 15-11)

MÁV Előre: Balogh Péter, Németh Zsolt, Náhol Gergő, Neukum Gábor, Damsits László, Kiss Marcell, Nagy Ákos (liberó). Cserék: Sziladi Dominik, Szőke Zoltán, Stefanovics Krisztián. Vezetőedző: Németh Ödön.

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Matyiák Árpád, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Sárközi Kálmán, Iván Gergő, Móró Ákos. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Végül biztos siker a másodosztályban

Az NBI-es mérkőzést követően ismét pályára léptek az újvárosi fiatalok, mégpedig az NBII-ben, a DSE Röplabda Akadémia színeiben. A mieink az első játékot ugyan elvesztették, viszont a folytatásban kiválóan játszva magabiztos győzelmet arattak.

MÁV Előre SC-DSE Röplabda Akadémia 1-3 (25-21, 18-25, 9-25, 20-25)

MÁV Előre SC: Sziladi Dominik, Szőke Zoltán, Damsits László, Oblat Rudolf, Sebők Árpád, Nagy Ádám, Nagy Ákos (liberó). Cserék: Arató Kristóf, Berta Bence, Kerék Kristóf. Vezetőedző: Németh Ödön.

DSE Röplabda Akadémia: Iván Bence, Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Iván Gergő, Tomanóczy Bálint, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Csizmadia Tamás, Tajti Olivér, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Edző: Szabó Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

2018. február 19. (hétfő)

Nyolc dunaújvárosi versenyző jutott tovább Seregélyesről a tollaslabdázók kiskunfélegyházi országos diákolimpiai fináléjába.

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

2018. február 18. (vasárnap)

A magyar jégkorong-válogatott 3-2-re legyőzte a világbajnoki rivális, házigazda lengyel csapatot a katowicei felkészülési torna vasárnapi zárónapján, így a második helyen zárt.

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

2018. február 18. (vasárnap)

Négy szettes, a végletekig kiélezett csatában nyerte a Pécs elleni hazai rangadót a Dunaferr SE röplabda csapata.

Negyedik a gyerekcsapat

Negyedik a gyerekcsapat

2018. február 18. (vasárnap)

Nyolc együttes részvételével rendeztek OMB röplabda fordulót a Dózsa iskola tornatermében, ahol kiváló meccseket láthattak a sportág szerelmesei.

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

2018. február 18. (vasárnap)

Az előző években is találkozhattunk nagyobb darts versenyekkel városunkban, de most először egy igazán tekintélyes eseményre került sor hétvégén, hiszen két nap alatt több, mint kétszáz versenyző állt a táblák elé.

A Pécset fogadja a Dunaferr

A Pécset fogadja a Dunaferr

2018. február 18. (vasárnap)

A röplabda bajnokság alapszakaszának alsóházi rangadóján a tét a legjobb nyolc csapat közé kerülés lehet, így igazán izgalmas ütközet elé néznek a sportág helyi kedvelői.

Legyőzte az olaszokat a magyar jégkorong-válogatott

Legyőzte az olaszokat a magyar jégkorong-válogatott

2018. február 17. (szombat)

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re legyőzte a világbajnoki rivális olasz csapatot a katowicei felkészülési torna szombati játéknapján.