Átgázolt a Vasason a Kohász

spigott - 2018. március 4. 19:31

Az első félidőben mindössze négy gólt kapott, s végül kiütéses, 36-17-es győzelmet aratott a Vasas vendégeként a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely továbbra is tartja ötödik helyét a bajnoki tabellán.

A tabella utolsó előtti helyén álló Vasas otthonában folyatta ma este hat órától a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely esélyesként, de nem elbizakodottan várta újabb fellépését az első osztályú pontvadászatban.
A kezdés nem is alakult rosszul, ugyanis az első öt percben nem kapott gólt a Kohász, cserébe viszont szerzett hármat is Dombi, Micijevic és Szekerczés révén, így hamar meglépett ellenfelétől együttesünk. A folytatás viszont nem alakult ilyen szépen, meglehetősen sok hiba csúszott a mieink játékába, így a hazaiak minimálisra csökkentették hátrányukat. Micijevic újabb találata után ismét kicsit nyugodtabban játszhatott György László alakulata, s bár továbbra is rengeteg volt a technikai hiba, Klujber 12. percben szerzett átlövésével újra hárommal vezetett a Kohász (2-5). 

A játékrész derekához közeledve szerencsére feljavult a mieink támadójátéka, miközben a védekezés továbbra is pazarul működött, így fokozatosan nőni kezdett a két gárda közti különbség. A mieink részéről Kazai, Klujber, Cifra is betalált, s hiába kért időt Kovács Péter, ez sem segített csapatán, mert a Kohász óriási fölényben játszva szerezte újabb és újabb találatait, s a 24. percben már 12-2-re vezetett. A hazaiak öt perccel a félidő vége előtt szerezték meg harmadik góljukat, majd lőttek még egyet, ám ez sem segített rajtuk, mert a DKKA játékosai sem lazsáltak, s a félidei szünetre 16-4-es vezetéssel vonulhatott együttesünk.

A fordulást követően ugyan az első gólt a házigazdák szerezték, de erre újabb három találattal válaszoltak a mieink. A tetemes előny tudatában valamelyest visszaesett azért a Kohász védőjátéka, s ezt ki is használták a vendéglátók, akik 21-7-s dunaújvárosi vezetést követően háromszor is mattolták Oguntoye Viktóriát.

Képek: DO-archív

Nem sokáig örülhettek azonban ennek a Vasas kézilabdázói, mert a DKKA védekezése ismét feljavult, s a szerzett labdákból egymás után szerezte gyors találatait a Kohász, mely félidő derekán 24-11-re, míg az 50. percben már 30-11-re vezetett. A hajrában már csak az lehetett a kérdéses, hogy meglesz-e a húsz közte, s bár a vendéglátók ezt nagyon szerették volna elkerülni, az 58. percben Kovács Anna negyedik találata után már 15-35-ös állást mutatott az eredményjelző. Az utolsó két percet azonban a Vasas nyerte eggyel, így sikerült húszon belül kerülniük, ám a DKKA kiütéses győzelmét így sem tudta megakadályozni a házigazda, s a 36-17-es dunaújvárosi siker egyben azt is jelentette, hogy együttesünk továbbra is tartja ötödik helyét a bajnoki tabellán.

Vasas SC – DKKA 17-36 (4-16)

DKKA: Oguntoye – Klujber 4, Szekerczés 4, Bulath 1, Dombi 3, Micijevic 4, Kazai 4. Csere: Tomasevics (kapus), Cifra 2, Kovács 4, Nick, Monori 2, Molnár 4, Szalai 3, Grosch 1, Takács D. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.