Jó kezdés a rájátszásban

spigott - 2018. március 18. 8:13

Minden negyedet megnyerve aratott meggyőző, 80-55-ös győzelmet a Százhalombatta elleni bajnoki találkozón a DUE DSE U16-os kosárlabda csapata.

A Százhalombatta elleni mérkőzéssel kezdte meg a Pest megyei kadet bajnokság felsőházi rájátszásának küzdelmeit a Dunaújvárosi Egyetem DSE U16-os kosárlabda csapata. Ugyan a tavalyi szezonban a vendégek simán nyerni tudtak a dunaújvárosi fiatalok ellen, a két gárda idei első meccsét már a mieink nyerték, így ezúttal is bizakodva, a siker reményében várták Nagy Roland tanítványai.

Az első negyedben azonban idegesen, sok hibával játszottak a DSE U16-osai, s a kapkodás, valamint az eladott labdák miatt mindössze négypontos előnnyel vonulhattak az első szünetre (17-13). A második etapban fej-fej mellett haladt a két csapat, de az első negyedhez hasonlóan a másodikat is négy ponttal a mieink nyerték, így a félidőben már 37-29-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Képek forrása: DUE DSE

A harmadik negyedben viszont újra beválni látszott a dunaújvárosiak letámadásos taktikája, ugyanis a szerzett labdákból rendre sikerült könnyű kosarakat szerezni, így fokozatosan nőtt a két együttes közti különbség. Ezt az időszakot már sokkal magabiztosabban, 23-7-re nyerték a mieink, így a záró felvonás előtt már csak a hazai győzelem mértéke lehetett kérdéses (60-36). A tetemes előny tudatában lehetőséget kaptak az addig padon ülő játékosok is, akik nemcsak tartották a különbséget, hanem növelni is tudták azt, így a DSE gárdája végül 80-55-ös sikerrel tett újabb lépést a négyes döntő elérése felé.

Dunaújvárosi Egyetem DSE - Százhalombattai KSE Batta Boys 80-55 (17-13, 20-16, 23-7, 20-19)

A rovat további hírei: Sport

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.