A DUE behúzta az első meccset

Szárszó Lajos - 2018. április 4. 21:01

Garda Krisztina vezérletével a DUE- Maarks Graphics megérdemelten nyerte meg az elődöntő első párharcát.

A női bajnokság első elöntő mérkőzését rendezték a Fabó Éva Sportuszodában, ahol a DUE-Maarks Graphics a BVSC-Zugló Diapolo együttesét fogadta. A bajnokságban mutatott játékerő szempontjából rendkívül kiélezett, kemény, harcos, ezzel együtt kevés gólos mérkőzésre számíthattunk. Mivel a döntőbe valamely csapat úgy kerülhet, hogy ha két alkalommal legyőzi vetélytársát, így a hazai találkozón rendkívül fontos volt, hogy a pályaelőnyt kihasználva győzni tudjon Mihók Attila csapata. Mindkét oldal pontatlanul kezdett, amely a tét rovására volt írható. Fontos volt ezért, hogy melyik fél nyugszik meg hamarabb. Slingi harcolt ki ötméterest, melyet Vályi Vanda lőtt pontosan (1-0), melyre a vendégek Leimeter révén válaszoltak, szintén ötösből (1-1). Ezt követően Horváth Brigitta vette vissza a vezetést (2-1), majd Szilágyi Dorottya forgácsolta szét a felső lécet. A folytatásban Garda Krisztina nem talált kaput, míg a túloldalon a BVSC újabb büntetőt lőhetett, melyet Laura Aarts hárított! A másik kapuban Tóth Eszter is remekelt, melyet elől Kuna hálált meg (2-2). Keményebb védekezésre váltott a Vasutas csapat, akik ismét ötöst lőhettek, ezúttal nagyon gyengén elvégezve. Garda Krisztina lőtte át a védekezést (3-2), majd ugyanígy cselekedett Vályi Vanda is (4-2).

Laura Aarts tovább remekelt a kapuban, Szilágyi Dorottya viszont elől lőtt szépségdíjas találatot (5-2), melyre centerből Gyöngyösi válaszolt (5-3). A kifejezetten jó nyolc percet követően a harmadik felvonás is jól indult, hiszen kapusunk védett hatalmasat, majd Gurisatti Gréta vette be az ellenfél kapuját (6-3). Máté csökkentette a különbséget (6-4), sőt, Farkas újabb gólja visszahozta a meccsbe a vendégeket (6-5). Garda Krisztina azonban ismét pontos volt (7-5), majd Horváth Brigitta centerből vette vissza a háromgólos előnyt (8-5). Hertzka Orsolya kettős emberelőnyből csökkentette a fővárosiak hátrányát (8-6), melyre Slingi válaszolt villámgyorsan (9-6). A harmadik nyolc percet a BVSC zárta jobban, akik Varga szépségdíjas találatával kettőre csökkentették a különbséget (9-7). A záró negyedet Garda Krisztina indította kiválóan (10-7), aki ezúttal emberelőnyből talált be. Ezt követően Vályi Vanda a felső lécet találta telibe, míg a másik oldalon Hertzka nem hibázott (10-8). Ekkor kisebb hullámvölgybe kerültünk a támadásokat illetően, szerencsére azonban a védekezésünk továbbra is remek volt. Máté három perccel a vége előtt a minimálisra csökkentette a két csapat közötti különbséget (10-9). Ráadásul elől továbbra sem ment be semmi, így igen izgalmas lett a vége. Mihók Attila jókor kért időt, a meccs vége előtt fél perccel, mely eredményesnek bizonyult, hiszen Garda Krisztina végleg eldöntötte az elődöntő első felvonását (11-9). A cél, vagyis a győzelem megszerzése sikerült, így a Dunaújváros akár az április 6-i fővárosi visszavágón lezárhatja a két gárda idei küzdelmét, és bejuthat a női OBI fináléjába.  

DUE Maarks Graphics – BVSC-Zuglo Diapolo 11:9 (2:2, 3:1, 4:4, 2:2)

Vezették: Petik András és Bereczki Miklós

Dunaújváros: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya 1, Gurisatti Gréta 1, Geraldine Mahieu, Vályi Vanda 2, Mchunu Hlengiwe 1, Vályi Fanny. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) – Horváth Brigitta 2, Ziegler Diána, Huszti Vanda, Garda Krisztina 4, Lara Luka, Brezovszki Gerda. Vezetőedző: Mihók Attila

BVSC-Zuglo Diapolo: Tóth Eszter Flóra - Farkas Kata, Farkas Tamara 1, Leimeter Dóra 1, Kuna Szonja 1, Kele Nikolett, Gyöngyössy Anikó 1. Cserék: Doroszlai Vanda - Utassy Kata, Hertzka Orsolya 2, Besszer Eszter, Takács Orsolya, Varga Viktória 1, Máté Zsuzsanna 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.