Hazai pályán a Szolnok ellen

2018. április 15. (vasárnap) 8:32 - Szárszó Lajos

A röplabda NBI rájátszásának harmadik körében vasárnap délután négy órától a Dunaferr SE a Szolnok csapatát fogadja.

A rájátszás első két köre után még nincs pontja a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapatának, mivel az együttes a MAFC, majd a MÁV Előre vendégeként szenvedett egyaránt vereséget. Most azonban itthon, a Dunaferr Sportcsarnokban lépnek pályára Tomanóczy Tibor tanítványai, hogy megszerezzék első pontjaikat az 5-8. helyért tartó rájátszásban. Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen amíg a mieink többsége továbbra is középiskolás tanuló, ezzel együtt még kevés tapasztalattal rendelkezik a felnőtt mezőnyben, a szolnoki együttes, bár köztük is akad több fiatal, mégis rutinosabb, pár évvel idősebb, tavaly még Dunaújvárosban játszó játékossal is rendelkező gárda. Ahhoz, hogy ellenük sikerüljön szettet, szetteket nyerni először is le kellett szűrniük a mieinknek az előző két forduló tanulságait. Mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző elmondta, bátrabban, higgadtabban, pánik nélkül, a hiba után új erőre kapva és csapatként játszva kell, hogy felálljon a csapat, hogy legyen esélye a folytatásban a győzelemre.

Kép: DO-archív

- A hét elején egy megbeszélésen tisztáztuk azokat a tanulságokat, melyeket az elmúlt két meccsen tapasztaltunk. Ezt követően álltuk bele a Szolnok elleni felkészülésbe, mely nagyon sok munkával telt. Ennek oka az volt, hogy a húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet után ismét fel kellett venni a munka ritmusát. Rengeteg fizikális és labdás edzést iktattunk be, melyeket nagyszerűen teljesített a csapat. A hozzáállásukkal nem volt probléma, korrekten tette mindenki a dolgát. A Szolnok elleni meccsre felkészültünk, de azért továbbra is gondot okozhat a rutintalanság. Problémát okozhat a túlzott akarás is. Azt azonban el kell higgyék a fiúk, hogy egy elrontott ütés után fel tudnak állni, és ténylegesen tudniuk kell, hogy a mérkőzés három nyert szettből áll. Azt várom el, hogy megfelelő hőfokon, a szokottnál higgadtabban, csapatként játsszon a Dunaferr, ahol nem az egyének viszik külön-külön a hátukon a csapatot, hanem az egyénekből összeállt, maximálisan teljesítő játékosok alkotnak egy győzelemre törő közösséget.

A rovat további hírei: Sport

Cél a három pont megszerzése

Cél a három pont megszerzése

2019. március 22. (péntek)

A Dunaferr SE röplabda csapata szombaton délután fél öttől a SZESE Győr ellen zárja a férfi NB I Liga alapszakaszát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban

Kovács Zsófia már az Európa-bajnokságra készül

Kovács Zsófia már az Európa-bajnokságra készül

2019. március 22. (péntek)

A Dunaferr SE kiváló tornásza a kényelmetlen sérülései ellenére is kitartóan gyakorolja az új gyakorlatait, melyek egy részét már Stuttgartban, a Világkupán is láthatták tőle.

Kétgólos vereséggel rajtolt a válogatott

Kétgólos vereséggel rajtolt a válogatott

2019. március 21. (csütörtök)

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 2-0-ra kikapott Szlovákia vendégeként a Nagyszombatban rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Négy érem a fővárosból

Négy érem a fővárosból

2019. március 21. (csütörtök)

Farkas Botond három, míg Dort Máté egy alkalommal állhatott dobogóra a Budapesten megrendezett nemzetközi úszóversenyen.

Rossi a legfontosabb meccsére készül

Rossi a legfontosabb meccsére készül

2019. március 21. (csütörtök)

Edzői pályafutása legfontosabb mérkőzésére készül Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akiknek együttese csütörtökön este Szlovákia vendégeként kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

A döntőbe jutás lesz a tét

A döntőbe jutás lesz a tét

2019. március 21. (csütörtök)

A BVSC-Zugló ellen harcolhatja ki a bajnoki fináléba jutást a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Pozitív a hangulat a válogatottnál

Pozitív a hangulat a válogatottnál

2019. március 20. (szerda)

Pozitív a hangulat a magyar labdarúgó-válogatottnál a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt - mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.