Hazai pályán a Szolnok ellen

2018. április 15. (vasárnap) 8:32 - Szárszó Lajos

A röplabda NBI rájátszásának harmadik körében vasárnap délután négy órától a Dunaferr SE a Szolnok csapatát fogadja.

A rájátszás első két köre után még nincs pontja a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapatának, mivel az együttes a MAFC, majd a MÁV Előre vendégeként szenvedett egyaránt vereséget. Most azonban itthon, a Dunaferr Sportcsarnokban lépnek pályára Tomanóczy Tibor tanítványai, hogy megszerezzék első pontjaikat az 5-8. helyért tartó rájátszásban. Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen amíg a mieink többsége továbbra is középiskolás tanuló, ezzel együtt még kevés tapasztalattal rendelkezik a felnőtt mezőnyben, a szolnoki együttes, bár köztük is akad több fiatal, mégis rutinosabb, pár évvel idősebb, tavaly még Dunaújvárosban játszó játékossal is rendelkező gárda. Ahhoz, hogy ellenük sikerüljön szettet, szetteket nyerni először is le kellett szűrniük a mieinknek az előző két forduló tanulságait. Mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző elmondta, bátrabban, higgadtabban, pánik nélkül, a hiba után új erőre kapva és csapatként játszva kell, hogy felálljon a csapat, hogy legyen esélye a folytatásban a győzelemre.

Kép: DO-archív

- A hét elején egy megbeszélésen tisztáztuk azokat a tanulságokat, melyeket az elmúlt két meccsen tapasztaltunk. Ezt követően álltuk bele a Szolnok elleni felkészülésbe, mely nagyon sok munkával telt. Ennek oka az volt, hogy a húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet után ismét fel kellett venni a munka ritmusát. Rengeteg fizikális és labdás edzést iktattunk be, melyeket nagyszerűen teljesített a csapat. A hozzáállásukkal nem volt probléma, korrekten tette mindenki a dolgát. A Szolnok elleni meccsre felkészültünk, de azért továbbra is gondot okozhat a rutintalanság. Problémát okozhat a túlzott akarás is. Azt azonban el kell higgyék a fiúk, hogy egy elrontott ütés után fel tudnak állni, és ténylegesen tudniuk kell, hogy a mérkőzés három nyert szettből áll. Azt várom el, hogy megfelelő hőfokon, a szokottnál higgadtabban, csapatként játsszon a Dunaferr, ahol nem az egyének viszik külön-külön a hátukon a csapatot, hanem az egyénekből összeállt, maximálisan teljesítő játékosok alkotnak egy győzelemre törő közösséget.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.