Hazai pályán a Szolnok ellen

2018. április 15. (vasárnap) 8:32 - Szárszó Lajos

A röplabda NBI rájátszásának harmadik körében vasárnap délután négy órától a Dunaferr SE a Szolnok csapatát fogadja.

A rájátszás első két köre után még nincs pontja a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapatának, mivel az együttes a MAFC, majd a MÁV Előre vendégeként szenvedett egyaránt vereséget. Most azonban itthon, a Dunaferr Sportcsarnokban lépnek pályára Tomanóczy Tibor tanítványai, hogy megszerezzék első pontjaikat az 5-8. helyért tartó rájátszásban. Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen amíg a mieink többsége továbbra is középiskolás tanuló, ezzel együtt még kevés tapasztalattal rendelkezik a felnőtt mezőnyben, a szolnoki együttes, bár köztük is akad több fiatal, mégis rutinosabb, pár évvel idősebb, tavaly még Dunaújvárosban játszó játékossal is rendelkező gárda. Ahhoz, hogy ellenük sikerüljön szettet, szetteket nyerni először is le kellett szűrniük a mieinknek az előző két forduló tanulságait. Mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző elmondta, bátrabban, higgadtabban, pánik nélkül, a hiba után új erőre kapva és csapatként játszva kell, hogy felálljon a csapat, hogy legyen esélye a folytatásban a győzelemre.

Kép: DO-archív

- A hét elején egy megbeszélésen tisztáztuk azokat a tanulságokat, melyeket az elmúlt két meccsen tapasztaltunk. Ezt követően álltuk bele a Szolnok elleni felkészülésbe, mely nagyon sok munkával telt. Ennek oka az volt, hogy a húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet után ismét fel kellett venni a munka ritmusát. Rengeteg fizikális és labdás edzést iktattunk be, melyeket nagyszerűen teljesített a csapat. A hozzáállásukkal nem volt probléma, korrekten tette mindenki a dolgát. A Szolnok elleni meccsre felkészültünk, de azért továbbra is gondot okozhat a rutintalanság. Problémát okozhat a túlzott akarás is. Azt azonban el kell higgyék a fiúk, hogy egy elrontott ütés után fel tudnak állni, és ténylegesen tudniuk kell, hogy a mérkőzés három nyert szettből áll. Azt várom el, hogy megfelelő hőfokon, a szokottnál higgadtabban, csapatként játsszon a Dunaferr, ahol nem az egyének viszik külön-külön a hátukon a csapatot, hanem az egyénekből összeállt, maximálisan teljesítő játékosok alkotnak egy győzelemre törő közösséget.

A rovat további hírei: Sport

Kikapott a szlovénoktól a magyar válogatott

Kikapott a szlovénoktól a magyar válogatott

2018. április 25. (szerda)

A házigazda magyar válogatott 4-1-re kikapott a szlovén együttest a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában, szerdán a Papp László Budapest Sportarénában, így távol került a feljutástól.

Előnyben az UVSE

Előnyben az UVSE

2018. április 25. (szerda)

Kihasználta a hazai pálya előnyét a női vízilabda bajnoki döntő első felvonásán a címvédő UVSE, mely 7-5-re nyert az emberelőnyeivel rosszul gazdálkodó DUE-Maarsk Graphics csapata ellen.

Átrobogott a Kohászon a Fradi

Átrobogott a Kohászon a Fradi

2018. április 25. (szerda)

Támadásban és védekezésben is gyengén teljesített, így nagyon sima vereséget szenvedett a Ferencváros elleni mérkőzésen a DKKA női kézilabda csapata. A fővárosiak már a 7. percben hat góllal vezettek, végig irányították a játékot, s végül 35-25-re győzték le kézilabdázóinkat a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Továbbra is a negyedik helyen

Továbbra is a negyedik helyen

2018. április 25. (szerda)

A Dunaújváros PASE U14-es labdarúgó csapata nyerni tudott, az U15-ösök viszont csak döntetlent játszottak legutóbbi bajnoki mérkőzésükön.

Élesedő küzdelem a bajnoki címért

Élesedő küzdelem a bajnoki címért

2018. április 25. (szerda)

A bajnoki tabella első öt helyezettje egyaránt pályára lépett a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának keddi fordulójában.

Harc az aranyért!

Harc az aranyért!

2018. április 25. (szerda)

Idegenben, az UVSE otthonában kezdi meg a bajnoki finálét ma este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban.

Egyre távolabb a finálé

Egyre távolabb a finálé

2018. április 24. (kedd)

A helyzeteivel jobban gazdálkodó Berettyóújfalu Dunaújvárosban győzte le 4-1-re a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosait, így a mieink gyakorlatilag lemondhatnak arról, hogy az aranyéremért szálljanak csatába a bajnokság véghajrájában.