Hazai pályán a Szolnok ellen

2018. április 15. (vasárnap) 8:32 - Szárszó Lajos

A röplabda NBI rájátszásának harmadik körében vasárnap délután négy órától a Dunaferr SE a Szolnok csapatát fogadja.

A rájátszás első két köre után még nincs pontja a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapatának, mivel az együttes a MAFC, majd a MÁV Előre vendégeként szenvedett egyaránt vereséget. Most azonban itthon, a Dunaferr Sportcsarnokban lépnek pályára Tomanóczy Tibor tanítványai, hogy megszerezzék első pontjaikat az 5-8. helyért tartó rájátszásban. Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen amíg a mieink többsége továbbra is középiskolás tanuló, ezzel együtt még kevés tapasztalattal rendelkezik a felnőtt mezőnyben, a szolnoki együttes, bár köztük is akad több fiatal, mégis rutinosabb, pár évvel idősebb, tavaly még Dunaújvárosban játszó játékossal is rendelkező gárda. Ahhoz, hogy ellenük sikerüljön szettet, szetteket nyerni először is le kellett szűrniük a mieinknek az előző két forduló tanulságait. Mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző elmondta, bátrabban, higgadtabban, pánik nélkül, a hiba után új erőre kapva és csapatként játszva kell, hogy felálljon a csapat, hogy legyen esélye a folytatásban a győzelemre.

Kép: DO-archív

- A hét elején egy megbeszélésen tisztáztuk azokat a tanulságokat, melyeket az elmúlt két meccsen tapasztaltunk. Ezt követően álltuk bele a Szolnok elleni felkészülésbe, mely nagyon sok munkával telt. Ennek oka az volt, hogy a húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet után ismét fel kellett venni a munka ritmusát. Rengeteg fizikális és labdás edzést iktattunk be, melyeket nagyszerűen teljesített a csapat. A hozzáállásukkal nem volt probléma, korrekten tette mindenki a dolgát. A Szolnok elleni meccsre felkészültünk, de azért továbbra is gondot okozhat a rutintalanság. Problémát okozhat a túlzott akarás is. Azt azonban el kell higgyék a fiúk, hogy egy elrontott ütés után fel tudnak állni, és ténylegesen tudniuk kell, hogy a mérkőzés három nyert szettből áll. Azt várom el, hogy megfelelő hőfokon, a szokottnál higgadtabban, csapatként játsszon a Dunaferr, ahol nem az egyének viszik külön-külön a hátukon a csapatot, hanem az egyénekből összeállt, maximálisan teljesítő játékosok alkotnak egy győzelemre törő közösséget.

A rovat további hírei: Sport

Dunaújvárosban Kolumbia nyert

Dunaújvárosban Kolumbia nyert

2018. július 16. (hétfő)

Kolumbia csapata nyerte a hétvégén első alkalommal megrendezett Mini Foci VB Kupát.

Vb-2018 - Másodszor világbajnok Franciaország

Vb-2018 - Másodszor világbajnok Franciaország

2018. július 15. (vasárnap)

Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot.

Sima győzelemmel javított a válogatott

Sima győzelemmel javított a válogatott

2018. július 15. (vasárnap)

Kiütéses, huszonhét gólos különbségű győzelmet aratott a törökök elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Céltudatos röplabdázók

Céltudatos röplabdázók

2018. július 15. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia serdülő bajnokcsapatának játékosai a sport mellett kiemelkedően fontosnak tekintik a tanulást is.

Világbajnok a magyar női junior kézilabda válogatott!

Világbajnok a magyar női junior kézilabda válogatott!

2018. július 14. (szombat)

Az első félidőben még kétgólos hátrányban lévő magyar csapat a második játékrészben hatalmasat küzdött, és megérdemelten nyerte meg a világbajnoki aranyérmet.

Biztos siker a Dunaharaszti ellen

Biztos siker a Dunaharaszti ellen

2018. július 14. (szombat)

Az első félidőben három, a másodikban egy gólt szerezve győzött a Dunaharaszti elleni edzőmérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Strandröplabda - 66 páros Dunaújvárosban

Strandröplabda - 66 páros Dunaújvárosban

2018. július 14. (szombat)

A tavalyi év sikere után az idén is lesz Strandröplabda bajnokság Dunaújvárosban. Az újvárosi fordulót július 20. és 22. között rendezik meg a szabadstrandon.