Kiesett az U20-as röplabda válogatott

Szárszó Lajos - 2018. április 30. 18:02

Egy győzelem mellett kétszer vereséget szenvedett, így nem jutott tovább az oroszországi Európa-bajnoki selejtezőből a magyar U20-as röplabda válogatott.

A DSE Röplabda Akadémia öt játékosával a keretében utazott el a Tomanóczy Tibor szövetségi edző által irányított junior férfi válogatott az oroszországi Vityazevoba, hogy megpróbáljon bravúrt végrehajtva továbbjutni a következő Európa-bajnoki selejtezőkörbe. Ehhez három ellenfelén, Észtországon, Oroszországon és Izrael válogatottján keresztül vezetett volna az út. Az előjelek alapján az északiak és az izraeliek tűntek verhetőnek, így a cél a második, továbbjutást jelentő hely elérése volt. Ennek megfelelően kezdték a mérkőzéssorozatot a magyarok, méghozzá Észtország ellen. A találkozót - egyetlen megingástól eltekintve – végig kézben tartották fiataljaink, s meggyőző játékkal arattak bravúros 3-1-es győzelmet. A második napon a házigazda orosz együttessel játszottak a fiúk, s az ellenfélről tudtuk, hogy kiemelkedik ebből a mezőnyből.

Ettől függetlenül mindent megtett a magyar legénység, hogy megnehezítse a dolgukat, de sajnos ez sem volt elég a bravúrhoz. Az oroszok esélyt sem adtak U20-as válogatottunknak, s végül fölényesen, 3-0 arányban diadalmaskodtak. A magyar fiúk a vasárnapi zárómeccsen a továbbjutásért játszottak Izrael ellen. A tét nagy volt, hiszen a találkozó győztese mehetett tovább a harmadik fordulóba. Bizakodva vártuk a ki-ki összecsapást, de sajnos csalódnunk kellett. Nem kezdtek jól fiataljaink, s a negatív szériából nem tudtak kikeveredni, így sajnos sima, 3-0-s vereséget szenvedtek, ami az ellenfél továbbjutását jelentette.

Tomanóczy Tibor szövetségi edző így foglalta össze a három napot: – Észtország ellen az első két szett nagyszerűen, pont úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna. A harmadik játékban azonban kissé hitevesztettek lettek a fiúk, viszont a záró felvonásban megint magukra találtak, amely a győzelemhez vezetett.

Képek forrása: cev.lu

Másnap az oroszok ellen sajnos nem tudtunk maradandót alkotni. Azt természetesen tudtuk, hogy a két válogatott között nagy a tudásbeli különbség, ennek ellenére véleményem szerint sajnálatos módon túlságosan tiszteltük a házigazdákat. A zárónapon, Izrael ellen nagy volt a tét, melyhez ki kellett volna magunkból a maximumot hozni. Ez azonban nem sikerült. Tudásunk alatt játszottunk, melynek sima vereség lett a vége. Annak érdekében, hogy fejlődni tudjunk, és hogy a fiúk minél több rutint szerezzenek, minél több nemzetközi mérkőzést kellene játszanunk. Most sietünk haza, hiszen a Dunaferr csapatával kedden 17 órakor a MAFC ellen már a magyar bajnokságban lépünk pályára.

Eredmények

Magyarország – Észtország 3:1 (25-19, 25-22, 18-25, 25-23)

Magyarország: Fülöp Péter, Flachner Dániel, Szabó Barna, Horváth Kristóf, Szabó Márton, Csizmadia Tamás. Csere: Farkas Róbert, Tomanóczy Bálint, Kiss Máté, Szabó Bence. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor.

Oroszország – Magyarország 3:0 (25-17, 25-14, 25-10)

Magyarország: Kiss M Máté, Flachner Dániel, Szabó Barna, Horváth Kristóf, Tomanóczy Bálint, Szabó Bence. Csere: Hartyányi Gergő (liberó), Fülöp Péter, Laczi Dominik, Szabó Márton. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor.

Magyarország – Izrael 0-3 (14-25, 19-25, 18-25)

Magyarország: Laczi Dominik, Farkas Róbert (liberó), Szabó Bence, Szabó Barna, Szabó Márton, Csizmadia Tamás, Hartyányi Gergő (liberó), Fülöp Péter, Horváth Kristóf, Flachner Dániel, Tomanóczy Bálint, Kiss Máté. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor.

A csoport végeredménye: 1. Oroszország, 2. Izrael, 3. Magyarország, 4. Észtország.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.