Szép győzelem a Szolnok ellen

2018. április 15. (vasárnap) 18:20 - Szárszó Lajos

Megszerezte első győzelmét a Dunaferr SE röplabda csapata a rájátszásban, miután ma délután 3-1-re nyert hazai pályán a Szolnok ellen,

A röplabda első osztály 5-8. helyéért tartó rájátszásának harmadik körében a Dunaferr SE felnőtt csapata a Szolnok gárdáját fogadta. Az előzetes esélylatolgatások arról szóltak, hogy a valamivel rutinosabb játékosállománnyal rendelkező vendégek a találkozó esélyesei, akik között három, tavaly még Dunaújvárosban játszó röplabdázó található. Tomanóczy Tibor helyzetét nehezítette, hogy két játékosára, Tomanóczy Bálintra és Iván Gergőre sérülés miatt nem számíthatott. Nagyszerűen kezdtünk, majd két rontott nyitás után felzárkózott a Szolnok (4-3). A vezetést azonban nem adta oda a hazai csapat, miközben szebbnél szebb pontokat szerzett (8-5). Ekkor megint becsúszott két nyitáshiba, ezt azonban ász nyitással feledtette Bohnicsek Szilveszter (12-8). A hazai előny a folytatásban tovább nőtt (15-10), majd egy kisebb hullámvölgy miatt felzárkózott Gulyás Ferenc gárdája (15-13).

A jókor jött újvárosi időkérést követően megtáltosodtak fiataljaink (21-16), akik végül meg is nyerték az első szettet (25-20). A második játék elején a rontott nyitások okoztak gondot mindkét oldalon, amiből a Szolnok jött ki jobban (4-5), akik ráadásul bele is jöttek a nyitásokba, és kiszerváltak bennünket (4-9). Ettől lendületbe is jöttek, amely miatt nagy hátrányba kerültünk (6-11). Ezt nagy akarattal próbálták meg ledolgozni a mieink (9-12), de a távolság nem csökkent (14-17). Ráadásul nagyon belelendült a Szolnok (16-22), akik közben egy-egy ajándék pontot is kaptak a hazaiaktól, mely az egyenlítéshez vezetett (18-25). A harmadik szett kezdődött a Dunaferr számára a legjobban (6-3), majd a folytatás is rendben volt, hiszen az előnyt öt pontra sikerült növelni (10-5). Kapaszkodott a Szolnok (11-8), de erre is megvolt a hazaiak válasza (14-9). Ekkor váratlanul a játékvezető vált főszereplővé, akinek kérdéses döntése megfogta Tomanóczy Tibor csapatát (15-15). Ezt követően, miután felváltva estek a pontok (18-18) Bohnicsek Szilveszter vette vissza az előnyt (19-18). A végére maradtak az igazi izgalmak, melyre Dunaferr előnnyel érkeztünk (24-23), és a végén is mi örülhettünk (27-25).

Fordulás után kétpontos hátrányt kellett ledolgozni (5-5), majd felváltva szerezték pontjaikat a felek (8-8). Ezt követően rövid időre átvettük a vezetést (10-8), azt azonban odaajándékoztuk (10-10). A fordulatokban bővelkedő szettben ismét visszavettük az irányítást (13-10), mely Bohnicsek Szilveszter ponterős játékának és a csapat koncentráltságának volt köszönhető. A távolságot sikerült növelni (16-10), és a végjátékig meg is tartani (20-14). A végét remekül oldotta meg a Dunaferr, akik Flachner Kornél sánca után a győzelemnek örülhettek. Ezzel a sikerrel megvan az első győzelme a Dunaferrnek a rájátszás során. (25-16).

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Akadémia 3-1 (25-20, 18-25, 27-25, 25-16)

Dunaferr SE: Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki Röplabda Akadémia: Guzmics Richárd, Kholmann Norbert, Tamasi Ákos, Fülöp Péter, Varga Zoltán, Gönczi Imre, Farkas Róbert (liberó). Cserék: Bíró Bence, Szabó Péter. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.