Szép győzelem a Szolnok ellen

2018. április 15. (vasárnap) 18:20 - Szárszó Lajos

Megszerezte első győzelmét a Dunaferr SE röplabda csapata a rájátszásban, miután ma délután 3-1-re nyert hazai pályán a Szolnok ellen,

A röplabda első osztály 5-8. helyéért tartó rájátszásának harmadik körében a Dunaferr SE felnőtt csapata a Szolnok gárdáját fogadta. Az előzetes esélylatolgatások arról szóltak, hogy a valamivel rutinosabb játékosállománnyal rendelkező vendégek a találkozó esélyesei, akik között három, tavaly még Dunaújvárosban játszó röplabdázó található. Tomanóczy Tibor helyzetét nehezítette, hogy két játékosára, Tomanóczy Bálintra és Iván Gergőre sérülés miatt nem számíthatott. Nagyszerűen kezdtünk, majd két rontott nyitás után felzárkózott a Szolnok (4-3). A vezetést azonban nem adta oda a hazai csapat, miközben szebbnél szebb pontokat szerzett (8-5). Ekkor megint becsúszott két nyitáshiba, ezt azonban ász nyitással feledtette Bohnicsek Szilveszter (12-8). A hazai előny a folytatásban tovább nőtt (15-10), majd egy kisebb hullámvölgy miatt felzárkózott Gulyás Ferenc gárdája (15-13).

A jókor jött újvárosi időkérést követően megtáltosodtak fiataljaink (21-16), akik végül meg is nyerték az első szettet (25-20). A második játék elején a rontott nyitások okoztak gondot mindkét oldalon, amiből a Szolnok jött ki jobban (4-5), akik ráadásul bele is jöttek a nyitásokba, és kiszerváltak bennünket (4-9). Ettől lendületbe is jöttek, amely miatt nagy hátrányba kerültünk (6-11). Ezt nagy akarattal próbálták meg ledolgozni a mieink (9-12), de a távolság nem csökkent (14-17). Ráadásul nagyon belelendült a Szolnok (16-22), akik közben egy-egy ajándék pontot is kaptak a hazaiaktól, mely az egyenlítéshez vezetett (18-25). A harmadik szett kezdődött a Dunaferr számára a legjobban (6-3), majd a folytatás is rendben volt, hiszen az előnyt öt pontra sikerült növelni (10-5). Kapaszkodott a Szolnok (11-8), de erre is megvolt a hazaiak válasza (14-9). Ekkor váratlanul a játékvezető vált főszereplővé, akinek kérdéses döntése megfogta Tomanóczy Tibor csapatát (15-15). Ezt követően, miután felváltva estek a pontok (18-18) Bohnicsek Szilveszter vette vissza az előnyt (19-18). A végére maradtak az igazi izgalmak, melyre Dunaferr előnnyel érkeztünk (24-23), és a végén is mi örülhettünk (27-25).

Fordulás után kétpontos hátrányt kellett ledolgozni (5-5), majd felváltva szerezték pontjaikat a felek (8-8). Ezt követően rövid időre átvettük a vezetést (10-8), azt azonban odaajándékoztuk (10-10). A fordulatokban bővelkedő szettben ismét visszavettük az irányítást (13-10), mely Bohnicsek Szilveszter ponterős játékának és a csapat koncentráltságának volt köszönhető. A távolságot sikerült növelni (16-10), és a végjátékig meg is tartani (20-14). A végét remekül oldotta meg a Dunaferr, akik Flachner Kornél sánca után a győzelemnek örülhettek. Ezzel a sikerrel megvan az első győzelme a Dunaferrnek a rájátszás során. (25-16).

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Akadémia 3-1 (25-20, 18-25, 27-25, 25-16)

Dunaferr SE: Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki Röplabda Akadémia: Guzmics Richárd, Kholmann Norbert, Tamasi Ákos, Fülöp Péter, Varga Zoltán, Gönczi Imre, Farkas Róbert (liberó). Cserék: Bíró Bence, Szabó Péter. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Kikapott a szlovénoktól a magyar válogatott

Kikapott a szlovénoktól a magyar válogatott

2018. április 25. (szerda)

A házigazda magyar válogatott 4-1-re kikapott a szlovén együttest a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában, szerdán a Papp László Budapest Sportarénában, így távol került a feljutástól.

Előnyben az UVSE

Előnyben az UVSE

2018. április 25. (szerda)

Kihasználta a hazai pálya előnyét a női vízilabda bajnoki döntő első felvonásán a címvédő UVSE, mely 7-5-re nyert az emberelőnyeivel rosszul gazdálkodó DUE-Maarsk Graphics csapata ellen.

Átrobogott a Kohászon a Fradi

Átrobogott a Kohászon a Fradi

2018. április 25. (szerda)

Támadásban és védekezésben is gyengén teljesített, így nagyon sima vereséget szenvedett a Ferencváros elleni mérkőzésen a DKKA női kézilabda csapata. A fővárosiak már a 7. percben hat góllal vezettek, végig irányították a játékot, s végül 35-25-re győzték le kézilabdázóinkat a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Továbbra is a negyedik helyen

Továbbra is a negyedik helyen

2018. április 25. (szerda)

A Dunaújváros PASE U14-es labdarúgó csapata nyerni tudott, az U15-ösök viszont csak döntetlent játszottak legutóbbi bajnoki mérkőzésükön.

Élesedő küzdelem a bajnoki címért

Élesedő küzdelem a bajnoki címért

2018. április 25. (szerda)

A bajnoki tabella első öt helyezettje egyaránt pályára lépett a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának keddi fordulójában.

Harc az aranyért!

Harc az aranyért!

2018. április 25. (szerda)

Idegenben, az UVSE otthonában kezdi meg a bajnoki finálét ma este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban.

Egyre távolabb a finálé

Egyre távolabb a finálé

2018. április 24. (kedd)

A helyzeteivel jobban gazdálkodó Berettyóújfalu Dunaújvárosban győzte le 4-1-re a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosait, így a mieink gyakorlatilag lemondhatnak arról, hogy az aranyéremért szálljanak csatába a bajnokság véghajrájában.