Szép győzelem a Szolnok ellen

Szárszó Lajos - 2018. április 15. 18:20

Megszerezte első győzelmét a Dunaferr SE röplabda csapata a rájátszásban, miután ma délután 3-1-re nyert hazai pályán a Szolnok ellen,

A röplabda első osztály 5-8. helyéért tartó rájátszásának harmadik körében a Dunaferr SE felnőtt csapata a Szolnok gárdáját fogadta. Az előzetes esélylatolgatások arról szóltak, hogy a valamivel rutinosabb játékosállománnyal rendelkező vendégek a találkozó esélyesei, akik között három, tavaly még Dunaújvárosban játszó röplabdázó található. Tomanóczy Tibor helyzetét nehezítette, hogy két játékosára, Tomanóczy Bálintra és Iván Gergőre sérülés miatt nem számíthatott. Nagyszerűen kezdtünk, majd két rontott nyitás után felzárkózott a Szolnok (4-3). A vezetést azonban nem adta oda a hazai csapat, miközben szebbnél szebb pontokat szerzett (8-5). Ekkor megint becsúszott két nyitáshiba, ezt azonban ász nyitással feledtette Bohnicsek Szilveszter (12-8). A hazai előny a folytatásban tovább nőtt (15-10), majd egy kisebb hullámvölgy miatt felzárkózott Gulyás Ferenc gárdája (15-13).

A jókor jött újvárosi időkérést követően megtáltosodtak fiataljaink (21-16), akik végül meg is nyerték az első szettet (25-20). A második játék elején a rontott nyitások okoztak gondot mindkét oldalon, amiből a Szolnok jött ki jobban (4-5), akik ráadásul bele is jöttek a nyitásokba, és kiszerváltak bennünket (4-9). Ettől lendületbe is jöttek, amely miatt nagy hátrányba kerültünk (6-11). Ezt nagy akarattal próbálták meg ledolgozni a mieink (9-12), de a távolság nem csökkent (14-17). Ráadásul nagyon belelendült a Szolnok (16-22), akik közben egy-egy ajándék pontot is kaptak a hazaiaktól, mely az egyenlítéshez vezetett (18-25). A harmadik szett kezdődött a Dunaferr számára a legjobban (6-3), majd a folytatás is rendben volt, hiszen az előnyt öt pontra sikerült növelni (10-5). Kapaszkodott a Szolnok (11-8), de erre is megvolt a hazaiak válasza (14-9). Ekkor váratlanul a játékvezető vált főszereplővé, akinek kérdéses döntése megfogta Tomanóczy Tibor csapatát (15-15). Ezt követően, miután felváltva estek a pontok (18-18) Bohnicsek Szilveszter vette vissza az előnyt (19-18). A végére maradtak az igazi izgalmak, melyre Dunaferr előnnyel érkeztünk (24-23), és a végén is mi örülhettünk (27-25).

Fordulás után kétpontos hátrányt kellett ledolgozni (5-5), majd felváltva szerezték pontjaikat a felek (8-8). Ezt követően rövid időre átvettük a vezetést (10-8), azt azonban odaajándékoztuk (10-10). A fordulatokban bővelkedő szettben ismét visszavettük az irányítást (13-10), mely Bohnicsek Szilveszter ponterős játékának és a csapat koncentráltságának volt köszönhető. A távolságot sikerült növelni (16-10), és a végjátékig meg is tartani (20-14). A végét remekül oldotta meg a Dunaferr, akik Flachner Kornél sánca után a győzelemnek örülhettek. Ezzel a sikerrel megvan az első győzelme a Dunaferrnek a rájátszás során. (25-16).

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Akadémia 3-1 (25-20, 18-25, 27-25, 25-16)

Dunaferr SE: Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki Röplabda Akadémia: Guzmics Richárd, Kholmann Norbert, Tamasi Ákos, Fülöp Péter, Varga Zoltán, Gönczi Imre, Farkas Róbert (liberó). Cserék: Bíró Bence, Szabó Péter. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.