Szép győzelem a Szolnok ellen

2018. április 15. (vasárnap) 18:20 - Szárszó Lajos

Megszerezte első győzelmét a Dunaferr SE röplabda csapata a rájátszásban, miután ma délután 3-1-re nyert hazai pályán a Szolnok ellen,

A röplabda első osztály 5-8. helyéért tartó rájátszásának harmadik körében a Dunaferr SE felnőtt csapata a Szolnok gárdáját fogadta. Az előzetes esélylatolgatások arról szóltak, hogy a valamivel rutinosabb játékosállománnyal rendelkező vendégek a találkozó esélyesei, akik között három, tavaly még Dunaújvárosban játszó röplabdázó található. Tomanóczy Tibor helyzetét nehezítette, hogy két játékosára, Tomanóczy Bálintra és Iván Gergőre sérülés miatt nem számíthatott. Nagyszerűen kezdtünk, majd két rontott nyitás után felzárkózott a Szolnok (4-3). A vezetést azonban nem adta oda a hazai csapat, miközben szebbnél szebb pontokat szerzett (8-5). Ekkor megint becsúszott két nyitáshiba, ezt azonban ász nyitással feledtette Bohnicsek Szilveszter (12-8). A hazai előny a folytatásban tovább nőtt (15-10), majd egy kisebb hullámvölgy miatt felzárkózott Gulyás Ferenc gárdája (15-13).

A jókor jött újvárosi időkérést követően megtáltosodtak fiataljaink (21-16), akik végül meg is nyerték az első szettet (25-20). A második játék elején a rontott nyitások okoztak gondot mindkét oldalon, amiből a Szolnok jött ki jobban (4-5), akik ráadásul bele is jöttek a nyitásokba, és kiszerváltak bennünket (4-9). Ettől lendületbe is jöttek, amely miatt nagy hátrányba kerültünk (6-11). Ezt nagy akarattal próbálták meg ledolgozni a mieink (9-12), de a távolság nem csökkent (14-17). Ráadásul nagyon belelendült a Szolnok (16-22), akik közben egy-egy ajándék pontot is kaptak a hazaiaktól, mely az egyenlítéshez vezetett (18-25). A harmadik szett kezdődött a Dunaferr számára a legjobban (6-3), majd a folytatás is rendben volt, hiszen az előnyt öt pontra sikerült növelni (10-5). Kapaszkodott a Szolnok (11-8), de erre is megvolt a hazaiak válasza (14-9). Ekkor váratlanul a játékvezető vált főszereplővé, akinek kérdéses döntése megfogta Tomanóczy Tibor csapatát (15-15). Ezt követően, miután felváltva estek a pontok (18-18) Bohnicsek Szilveszter vette vissza az előnyt (19-18). A végére maradtak az igazi izgalmak, melyre Dunaferr előnnyel érkeztünk (24-23), és a végén is mi örülhettünk (27-25).

Fordulás után kétpontos hátrányt kellett ledolgozni (5-5), majd felváltva szerezték pontjaikat a felek (8-8). Ezt követően rövid időre átvettük a vezetést (10-8), azt azonban odaajándékoztuk (10-10). A fordulatokban bővelkedő szettben ismét visszavettük az irányítást (13-10), mely Bohnicsek Szilveszter ponterős játékának és a csapat koncentráltságának volt köszönhető. A távolságot sikerült növelni (16-10), és a végjátékig meg is tartani (20-14). A végét remekül oldotta meg a Dunaferr, akik Flachner Kornél sánca után a győzelemnek örülhettek. Ezzel a sikerrel megvan az első győzelme a Dunaferrnek a rájátszás során. (25-16).

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Akadémia 3-1 (25-20, 18-25, 27-25, 25-16)

Dunaferr SE: Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki Röplabda Akadémia: Guzmics Richárd, Kholmann Norbert, Tamasi Ákos, Fülöp Péter, Varga Zoltán, Gönczi Imre, Farkas Róbert (liberó). Cserék: Bíró Bence, Szabó Péter. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.

Két hazai érem az Újváros Kupán

Két hazai érem az Újváros Kupán

2018. december 10. (hétfő)

Vegyespárosban és egynemű párosban is egy-egy ezüstéremnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói az Újváros Kupán.

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

2018. december 10. (hétfő)

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

Diadalmas hétvége

Diadalmas hétvége

2018. december 10. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is könnyed győzelmet aratott a Győri VSE vendégeként lejátszott bajnoki találkozón.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2018. december 10. (hétfő)

A nyolcadik helyezett Nyírgyulaj elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Cseh siker a Santa Claus Kupán

Cseh siker a Santa Claus Kupán

2018. december 10. (hétfő)

A cseh Decin gárdája nyerte a péntektől vasárnapig megrendezett XII. Santa Claus Kupa elnevezésű nemzetközi U10-es utánpótlás tornát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.