Szép győzelem a Szolnok ellen

2018. április 15. (vasárnap) 18:20 - Szárszó Lajos

Megszerezte első győzelmét a Dunaferr SE röplabda csapata a rájátszásban, miután ma délután 3-1-re nyert hazai pályán a Szolnok ellen,

A röplabda első osztály 5-8. helyéért tartó rájátszásának harmadik körében a Dunaferr SE felnőtt csapata a Szolnok gárdáját fogadta. Az előzetes esélylatolgatások arról szóltak, hogy a valamivel rutinosabb játékosállománnyal rendelkező vendégek a találkozó esélyesei, akik között három, tavaly még Dunaújvárosban játszó röplabdázó található. Tomanóczy Tibor helyzetét nehezítette, hogy két játékosára, Tomanóczy Bálintra és Iván Gergőre sérülés miatt nem számíthatott. Nagyszerűen kezdtünk, majd két rontott nyitás után felzárkózott a Szolnok (4-3). A vezetést azonban nem adta oda a hazai csapat, miközben szebbnél szebb pontokat szerzett (8-5). Ekkor megint becsúszott két nyitáshiba, ezt azonban ász nyitással feledtette Bohnicsek Szilveszter (12-8). A hazai előny a folytatásban tovább nőtt (15-10), majd egy kisebb hullámvölgy miatt felzárkózott Gulyás Ferenc gárdája (15-13).

A jókor jött újvárosi időkérést követően megtáltosodtak fiataljaink (21-16), akik végül meg is nyerték az első szettet (25-20). A második játék elején a rontott nyitások okoztak gondot mindkét oldalon, amiből a Szolnok jött ki jobban (4-5), akik ráadásul bele is jöttek a nyitásokba, és kiszerváltak bennünket (4-9). Ettől lendületbe is jöttek, amely miatt nagy hátrányba kerültünk (6-11). Ezt nagy akarattal próbálták meg ledolgozni a mieink (9-12), de a távolság nem csökkent (14-17). Ráadásul nagyon belelendült a Szolnok (16-22), akik közben egy-egy ajándék pontot is kaptak a hazaiaktól, mely az egyenlítéshez vezetett (18-25). A harmadik szett kezdődött a Dunaferr számára a legjobban (6-3), majd a folytatás is rendben volt, hiszen az előnyt öt pontra sikerült növelni (10-5). Kapaszkodott a Szolnok (11-8), de erre is megvolt a hazaiak válasza (14-9). Ekkor váratlanul a játékvezető vált főszereplővé, akinek kérdéses döntése megfogta Tomanóczy Tibor csapatát (15-15). Ezt követően, miután felváltva estek a pontok (18-18) Bohnicsek Szilveszter vette vissza az előnyt (19-18). A végére maradtak az igazi izgalmak, melyre Dunaferr előnnyel érkeztünk (24-23), és a végén is mi örülhettünk (27-25).

Fordulás után kétpontos hátrányt kellett ledolgozni (5-5), majd felváltva szerezték pontjaikat a felek (8-8). Ezt követően rövid időre átvettük a vezetést (10-8), azt azonban odaajándékoztuk (10-10). A fordulatokban bővelkedő szettben ismét visszavettük az irányítást (13-10), mely Bohnicsek Szilveszter ponterős játékának és a csapat koncentráltságának volt köszönhető. A távolságot sikerült növelni (16-10), és a végjátékig meg is tartani (20-14). A végét remekül oldotta meg a Dunaferr, akik Flachner Kornél sánca után a győzelemnek örülhettek. Ezzel a sikerrel megvan az első győzelme a Dunaferrnek a rájátszás során. (25-16).

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Akadémia 3-1 (25-20, 18-25, 27-25, 25-16)

Dunaferr SE: Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki Röplabda Akadémia: Guzmics Richárd, Kholmann Norbert, Tamasi Ákos, Fülöp Péter, Varga Zoltán, Gönczi Imre, Farkas Róbert (liberó). Cserék: Bíró Bence, Szabó Péter. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Új edzővel, új alapokon

Új edzővel, új alapokon

2018. július 17. (kedd)

Bachrathy Kornél irányításával, elsősorban az utánpótlás nevelésre összpontosít a jövőben a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Klujber Katrin a világ tetején!

Klujber Katrin a világ tetején!

2018. július 17. (kedd)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia újdonsült világbajnoka, Klujber Katrin szerint elsősorban egységének, elszántságának köszönhette azt junior válogatottunk, hogy minden mérkőzését megnyerve hódította el a debreceni junior kézilabda világbajnokság első helyét.

Két dunaújvárosi a vb-csapatban

Két dunaújvárosi a vb-csapatban

2018. július 16. (hétfő)

A Dunaferr SE versenyzői közül Kiss Balázs és Hajdu Jonatán is részt vehet a kajak-kenusok portugáliai világbajnokságán.

Teljes az Acélbikák légiós kerete

Teljes az Acélbikák légiós kerete

2018. július 16. (hétfő)

A 27 éves finn Jaakko Turtiainen is a Dunaújvárosi Acélbikák együttesénél folytatja pályafutását.

Dunaújvárosban Kolumbia nyert

Dunaújvárosban Kolumbia nyert

2018. július 16. (hétfő)

Kolumbia csapata nyerte a hétvégén első alkalommal megrendezett Mini Foci VB Kupát.

Másodszor világbajnok Franciaország

Másodszor világbajnok Franciaország

2018. július 15. (vasárnap)

Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot.

Sima győzelemmel javított a válogatott

Sima győzelemmel javított a válogatott

2018. július 15. (vasárnap)

Kiütéses, huszonhét gólos különbségű győzelmet aratott a törökök elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.