Győzelemmel zárt a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2018. május 13. 19:52

A Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata meggyőző játékkal aratott 3-1-es győzelmet Szolnokon, ezzel fiatal együttesünk a bajnokság hetedik helyén fejezte be az idei szezont.

Befejezte a 2017-2018-as röplabda első osztály küzdelmeit a Dunaferr SE együttese, akik a záró meccsüket Szolnokon vívták. A találkozó esélyese a rutinosabb játékosállománnyal rendelkező szolnoki gárda volt annak ellenére, hogy a legutóbbi hazai fordulóban sikerült legyőznünk őket. Főként úgy, hogy Tomanóczy Tibor vezetőedző egész héten nem számíthatott két sérültjére, Iván Bencére és Flachner Kornélra, valamint az érettségiző Móró Ákosra. A záró derbi tétje volt az, hogy a Dunaferr a hetedik, vagy a nyolcadik helyen végez a bajnokságban. A hetedik eléréséhez mindenképpen győzelemre lett volna szükség, ennek megfelelően remekül állt bele csapatunk a mérkőzésbe. Az első megszerzett pontok után azonban ötpontos hátrányba kerültünk (3-8), melyet megfeszített munkával egyre jobban szűkíteni tudott a Dunaferr (16-13). A fordulat ezt követően következett, amikor sikerült utolérni az ellenfelet, majd megfordítani a meccs állását (18-21). A végjátékban is Hatvany Zsolték domináltak, így, ha szűken is, de sikerült bezsebelni az első szettet (23-25).

A térfélcserét követően alaposan megváltozott a játék képe azzal, hogy most a mieink léptek el határozottan a vendéglátóktól (3-8), melyet követően még nagyobb lett a két csapat közötti távolság azzal, hogy rendkívül jó nyitásainknak köszönhetően sikerült tízzel meglépnünk (6-16). Ez alaposan megfogta a Szolnokot, akik ebből a mélypontból már nem tudtak kilábalni (16-25). A harmadik játékban megpróbálta kijavítani hibáit Gulyás Ferenc csapata, ezzel együtt belekapaszkodott az utolsó lehetőségébe, hogy szorossá tegye a találkozót. Alaposan be is kezdtek, (8-5), és bár volt esélyünk a szett megnyerésére (14-16), a legvégét ezúttal a hazaiak fejezték be koncentráltabban (27-25). A negyedik játékban szinte megismétlődött az első, ami a hátrányt illeti (8-3), hiszen megint futni lehetett az eredmény után (16-13). A végjátékba azonban a szívüket, lelküket, tudásuk legjavát beleadták fiataljaink (21-19), akik végül 23-25-re nyerték a szettet, ezzel együtt 1-3-ra a mérkőzést. Ez a győzelem egyben azt jelenti, hogy a Dunaferr a 2017-2018-as bajnoki kiírásban a hetedik helyen végzett.

Képek: DO-archív

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Gratulálok a csapatnak! Ez a győzelem igazi csapatmunka volt! Szépen zártuk le ezt az idényt, melyért köszönetet mondok minden játékosnak, a szakmai stáb tagjainak, és mindenkinek, akik ezért dolgoztak.

Szabó Gábor edző: Nagyszerű csapatmunka hozta meg a sikert. Akár 3-0-ra is győzhettünk volna, azonban a harmadik szett vége nem sikerült. Mindig volt olyan játékosunk, aki át tudta lendíteni a csapatot, mindig meg tudott újulni. Ezt bizonyítja az első szett, ahol mínusz ötről, nyugodt játékkal tudtunk fordítani, majd a második játék nagyon sima volt. A harmadik szettben is volt esélyünk a győzelemre, az azonban nem sikerült , így lett a negyedik felvonás igazán izgalmas volt. A fiúk betartották a taktikai utasításokat, ennek segítségével tudtunk fordítani. A végén kiválóan sáncoltunk, mezőnyöztünk, amely a siker kulcsa volt.

Szolnoki Röplabda Akadémia - Dunaferr SE 1-3 (23-25, 16-25, 27-25, 23-25)

Szolnoki Röplabda Akadémia: Guzmics Richárd, Kholmann Norbert, Tamasi Ákos, Fülöp Péter, Varga Zoltán, Gönczi Imre, Farkas Róbert (liberó). Cserék: Bíró Bence, Soyvural Kevin, Szabó Péter. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Dunaferr SE: Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Török Richárd, Laczi Dominik, Iván Bence, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Az alsóház végeredménye: 5. MAFC, 6. Szolnok, 7. Dunaferr, 8. MÁV-Előre

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.