Hetedik a minicsapat

2018. május 15. (kedd) 8:00 - Szárszó Lajos

Nem lehetnek elégedetlenek a Szegeden elért hetedik helyezéssel a DSE Röplabda Akadémia U13-as csapatának tagjai.

Szeged adott otthont a hétvégén az Országos Mini Röplabda bajnokság döntőjének, melyben nagy örömünkre a DSE Röplabda Akadémia U13-as fiú csapata is érdekelt volt. Kövessy Balázs tanítványai a Székesfehérvár és a KESI Vásárhelyi csapataival kerültek egy csoportba. Az első mérkőzést a megyei rivális ellen nagyon jól kezdtük, azonban az első szett közepén beragadt a csapatunk, melyből nem tudott kilábalni, így azt meg is nyerte az ellenfél. A második játékrészt összeszedettebben kezdtük. A pályán lévőkön már a szett elejétől kezdve látszott, hogy ki akarnak egyenlíteni, amely sikerült is. A döntő játékban sajnos ismét leblokkoltunk. Ennek oka az volt, hogy a székesfehérváriak nyitásaikkal megtalálták ütőinket, akik így a befejezésekhez nem értek oda.

A KESI Vásárhelyi elleni második mérkőzés is hasonlóan alakult a DSE Röplabda Akadémián nevelkedő gyermekek számára, akiken még látszott az első meccs nyeretlensége. A fiúk nem tudtak az árnyékukon átlépni, így harmadikként zártak a csoportjukban. A csoport harmadikok körmérkőzéseken döntöttek a 7-8 helyezések sorsáról. A mieink mellé a Kazincbarcika és a Szeged csapatai kerültek. A Kazincbarcika ellen indult a helyosztó, ami egy végletekig kiélezett és eszméletlen izgalmas találkozót hozott. A gyerekeink 0-1-es hátrányból felállva megfordították a mérkőzést, így a két vereség után sikerült az első győzelmet elérni. A győztes meccset követően egy kis pihenő után kezdődött el a Szeged elleni utolsó párharc. Az első felvonás sima megnyerése és a második szett parázs veresége után az utolsó szettet fölényesen megnyerte a dunaújvárosi csapat, így végül a hetedik helyen zárt.

Képek: DO-archív

Kövessy Balázs edző: - Az első pillanatokban csalódott voltam a hetedik helyezés miatt, mivel reális esély is volt arra, hogy ezzel a csapattal legalább az első hat hely valamelyikén zárjuk. Ez azonban gyorsan feledésbe merült, hiszen a gyermekek tettek arról, hogy a csalódottságomat büszkeség váltsa fel. Egész évben kitartóan, és sokszor magukat is túlszárnyalva küzdöttek a játékosaink. A csapatra vár még egy kecskeméti rendezésű diákolimpia döntő, ez lesz egyben a szezon zárása is. Külön köszönet a szülőknek, hogy egész évben támogatták gyerekeiket, szép számmal jöttek szurkolni, segíteni a csapatot.

DSE Röplabda Akadémia: Peredi Zoltán, Bekker Kristóf, Gyurcsó Gábor, Sipos Erik, Matyiák Zsolt, Kulik Noel, Jakab Roland, Béres Mátyás, Fábián Levente, Gál Krisztián, Szilágyi András, Vizi Marcell.

A rovat további hírei: Sport

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap)

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Grosics nyerte a rangadót

A Grosics nyerte a rangadót

2018. október 21. (vasárnap)

Az NB III-as labdarúgó bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában a Dunaújváros PASE ezúttal Gyulán kapott ki egy góllal.

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.

Újra élen a Gaszisportvideo

Újra élen a Gaszisportvideo

2018. október 20. (szombat)

Két sima és egy szoros mérkőzéssel ért véget pénteken este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának nyolcadik fordulója.