Hetedik a minicsapat

2018. május 15. (kedd) 8:00 - Szárszó Lajos

Nem lehetnek elégedetlenek a Szegeden elért hetedik helyezéssel a DSE Röplabda Akadémia U13-as csapatának tagjai.

Szeged adott otthont a hétvégén az Országos Mini Röplabda bajnokság döntőjének, melyben nagy örömünkre a DSE Röplabda Akadémia U13-as fiú csapata is érdekelt volt. Kövessy Balázs tanítványai a Székesfehérvár és a KESI Vásárhelyi csapataival kerültek egy csoportba. Az első mérkőzést a megyei rivális ellen nagyon jól kezdtük, azonban az első szett közepén beragadt a csapatunk, melyből nem tudott kilábalni, így azt meg is nyerte az ellenfél. A második játékrészt összeszedettebben kezdtük. A pályán lévőkön már a szett elejétől kezdve látszott, hogy ki akarnak egyenlíteni, amely sikerült is. A döntő játékban sajnos ismét leblokkoltunk. Ennek oka az volt, hogy a székesfehérváriak nyitásaikkal megtalálták ütőinket, akik így a befejezésekhez nem értek oda.

A KESI Vásárhelyi elleni második mérkőzés is hasonlóan alakult a DSE Röplabda Akadémián nevelkedő gyermekek számára, akiken még látszott az első meccs nyeretlensége. A fiúk nem tudtak az árnyékukon átlépni, így harmadikként zártak a csoportjukban. A csoport harmadikok körmérkőzéseken döntöttek a 7-8 helyezések sorsáról. A mieink mellé a Kazincbarcika és a Szeged csapatai kerültek. A Kazincbarcika ellen indult a helyosztó, ami egy végletekig kiélezett és eszméletlen izgalmas találkozót hozott. A gyerekeink 0-1-es hátrányból felállva megfordították a mérkőzést, így a két vereség után sikerült az első győzelmet elérni. A győztes meccset követően egy kis pihenő után kezdődött el a Szeged elleni utolsó párharc. Az első felvonás sima megnyerése és a második szett parázs veresége után az utolsó szettet fölényesen megnyerte a dunaújvárosi csapat, így végül a hetedik helyen zárt.

Képek: DO-archív

Kövessy Balázs edző: - Az első pillanatokban csalódott voltam a hetedik helyezés miatt, mivel reális esély is volt arra, hogy ezzel a csapattal legalább az első hat hely valamelyikén zárjuk. Ez azonban gyorsan feledésbe merült, hiszen a gyermekek tettek arról, hogy a csalódottságomat büszkeség váltsa fel. Egész évben kitartóan, és sokszor magukat is túlszárnyalva küzdöttek a játékosaink. A csapatra vár még egy kecskeméti rendezésű diákolimpia döntő, ez lesz egyben a szezon zárása is. Külön köszönet a szülőknek, hogy egész évben támogatták gyerekeiket, szép számmal jöttek szurkolni, segíteni a csapatot.

DSE Röplabda Akadémia: Peredi Zoltán, Bekker Kristóf, Gyurcsó Gábor, Sipos Erik, Matyiák Zsolt, Kulik Noel, Jakab Roland, Béres Mátyás, Fábián Levente, Gál Krisztián, Szilágyi András, Vizi Marcell.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök)

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

2019. január 17. (csütörtök)

A Labdaérzék-Gourmand tizenhárom, a Tízpróbások tizenkét gólt szerezve győzték le ellenfelüket a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Megyei rangadó a hatodik helyért

Megyei rangadó a hatodik helyért

2019. január 17. (csütörtök)

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Magabiztos előny a kupában

Magabiztos előny a kupában

2019. január 16. (szerda)

Óriásit lépett a továbbjutás felé a Magyar Kupában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a negyeddöntő első meccsén 7-2-es sikert aratott Csömörön.

Elkészült a középszakasz programja

Elkészült a középszakasz programja

2019. január 16. (szerda)

Két legerősebb ellenfelével kezdi meg az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Dunaferr célja a továbbjutás

A Dunaferr célja a továbbjutás

2019. január 16. (szerda)

Idegenben, Csömörön lép pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Könnyed magyar siker Franciaországban

Könnyed magyar siker Franciaországban

2019. január 15. (kedd)

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.