Hetedik a minicsapat

2018. május 15. (kedd) 8:00 - Szárszó Lajos

Nem lehetnek elégedetlenek a Szegeden elért hetedik helyezéssel a DSE Röplabda Akadémia U13-as csapatának tagjai.

Szeged adott otthont a hétvégén az Országos Mini Röplabda bajnokság döntőjének, melyben nagy örömünkre a DSE Röplabda Akadémia U13-as fiú csapata is érdekelt volt. Kövessy Balázs tanítványai a Székesfehérvár és a KESI Vásárhelyi csapataival kerültek egy csoportba. Az első mérkőzést a megyei rivális ellen nagyon jól kezdtük, azonban az első szett közepén beragadt a csapatunk, melyből nem tudott kilábalni, így azt meg is nyerte az ellenfél. A második játékrészt összeszedettebben kezdtük. A pályán lévőkön már a szett elejétől kezdve látszott, hogy ki akarnak egyenlíteni, amely sikerült is. A döntő játékban sajnos ismét leblokkoltunk. Ennek oka az volt, hogy a székesfehérváriak nyitásaikkal megtalálták ütőinket, akik így a befejezésekhez nem értek oda.

A KESI Vásárhelyi elleni második mérkőzés is hasonlóan alakult a DSE Röplabda Akadémián nevelkedő gyermekek számára, akiken még látszott az első meccs nyeretlensége. A fiúk nem tudtak az árnyékukon átlépni, így harmadikként zártak a csoportjukban. A csoport harmadikok körmérkőzéseken döntöttek a 7-8 helyezések sorsáról. A mieink mellé a Kazincbarcika és a Szeged csapatai kerültek. A Kazincbarcika ellen indult a helyosztó, ami egy végletekig kiélezett és eszméletlen izgalmas találkozót hozott. A gyerekeink 0-1-es hátrányból felállva megfordították a mérkőzést, így a két vereség után sikerült az első győzelmet elérni. A győztes meccset követően egy kis pihenő után kezdődött el a Szeged elleni utolsó párharc. Az első felvonás sima megnyerése és a második szett parázs veresége után az utolsó szettet fölényesen megnyerte a dunaújvárosi csapat, így végül a hetedik helyen zárt.

Képek: DO-archív

Kövessy Balázs edző: - Az első pillanatokban csalódott voltam a hetedik helyezés miatt, mivel reális esély is volt arra, hogy ezzel a csapattal legalább az első hat hely valamelyikén zárjuk. Ez azonban gyorsan feledésbe merült, hiszen a gyermekek tettek arról, hogy a csalódottságomat büszkeség váltsa fel. Egész évben kitartóan, és sokszor magukat is túlszárnyalva küzdöttek a játékosaink. A csapatra vár még egy kecskeméti rendezésű diákolimpia döntő, ez lesz egyben a szezon zárása is. Külön köszönet a szülőknek, hogy egész évben támogatták gyerekeiket, szép számmal jöttek szurkolni, segíteni a csapatot.

DSE Röplabda Akadémia: Peredi Zoltán, Bekker Kristóf, Gyurcsó Gábor, Sipos Erik, Matyiák Zsolt, Kulik Noel, Jakab Roland, Béres Mátyás, Fábián Levente, Gál Krisztián, Szilágyi András, Vizi Marcell.

A rovat további hírei: Sport

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

Hibátlan Tízpróbások

Hibátlan Tízpróbások

2018. augusztus 15. (szerda)

A Tízpróbások együttese nyerte a VII. Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság küzdelmeit.

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

2018. augusztus 15. (szerda)

Az U20-as bajnokságban a rájátszás elérését, míg az U18-asoknál a középmezőnyt célozta meg a dunaújvárosi jégkorongozók szakvezetése.

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

2018. augusztus 14. (kedd)

A Vidi FC hazai pályán gól nélküli döntetlennel megőrizte az első mérkőzésen elért 1-1-s eredményt a svéd Malmö együttesével szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába.