Hetedik a minicsapat

2018. május 15. (kedd) 8:00 - Szárszó Lajos

Nem lehetnek elégedetlenek a Szegeden elért hetedik helyezéssel a DSE Röplabda Akadémia U13-as csapatának tagjai.

Szeged adott otthont a hétvégén az Országos Mini Röplabda bajnokság döntőjének, melyben nagy örömünkre a DSE Röplabda Akadémia U13-as fiú csapata is érdekelt volt. Kövessy Balázs tanítványai a Székesfehérvár és a KESI Vásárhelyi csapataival kerültek egy csoportba. Az első mérkőzést a megyei rivális ellen nagyon jól kezdtük, azonban az első szett közepén beragadt a csapatunk, melyből nem tudott kilábalni, így azt meg is nyerte az ellenfél. A második játékrészt összeszedettebben kezdtük. A pályán lévőkön már a szett elejétől kezdve látszott, hogy ki akarnak egyenlíteni, amely sikerült is. A döntő játékban sajnos ismét leblokkoltunk. Ennek oka az volt, hogy a székesfehérváriak nyitásaikkal megtalálták ütőinket, akik így a befejezésekhez nem értek oda.

A KESI Vásárhelyi elleni második mérkőzés is hasonlóan alakult a DSE Röplabda Akadémián nevelkedő gyermekek számára, akiken még látszott az első meccs nyeretlensége. A fiúk nem tudtak az árnyékukon átlépni, így harmadikként zártak a csoportjukban. A csoport harmadikok körmérkőzéseken döntöttek a 7-8 helyezések sorsáról. A mieink mellé a Kazincbarcika és a Szeged csapatai kerültek. A Kazincbarcika ellen indult a helyosztó, ami egy végletekig kiélezett és eszméletlen izgalmas találkozót hozott. A gyerekeink 0-1-es hátrányból felállva megfordították a mérkőzést, így a két vereség után sikerült az első győzelmet elérni. A győztes meccset követően egy kis pihenő után kezdődött el a Szeged elleni utolsó párharc. Az első felvonás sima megnyerése és a második szett parázs veresége után az utolsó szettet fölényesen megnyerte a dunaújvárosi csapat, így végül a hetedik helyen zárt.

Képek: DO-archív

Kövessy Balázs edző: - Az első pillanatokban csalódott voltam a hetedik helyezés miatt, mivel reális esély is volt arra, hogy ezzel a csapattal legalább az első hat hely valamelyikén zárjuk. Ez azonban gyorsan feledésbe merült, hiszen a gyermekek tettek arról, hogy a csalódottságomat büszkeség váltsa fel. Egész évben kitartóan, és sokszor magukat is túlszárnyalva küzdöttek a játékosaink. A csapatra vár még egy kecskeméti rendezésű diákolimpia döntő, ez lesz egyben a szezon zárása is. Külön köszönet a szülőknek, hogy egész évben támogatták gyerekeiket, szép számmal jöttek szurkolni, segíteni a csapatot.

DSE Röplabda Akadémia: Peredi Zoltán, Bekker Kristóf, Gyurcsó Gábor, Sipos Erik, Matyiák Zsolt, Kulik Noel, Jakab Roland, Béres Mátyás, Fábián Levente, Gál Krisztián, Szilágyi András, Vizi Marcell.

A rovat további hírei: Sport

Végleges a válogatott keret!

Végleges a válogatott keret!

2018. május 26. (szombat)

Georges Leekens szövetségi kapitány pénteken kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott szűk keretét a június 6-án és 9-én sorra kerülő barátságos mérkőzésekre.

Lelépett a DAB edzője

Lelépett a DAB edzője

2018. május 26. (szombat)

Élő szerződése ellenére elhagyta a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát Jason Morgan, a gárda kanadai szakvezetője.

Elődöntőben az akadémisták

Elődöntőben az akadémisták

2018. május 26. (szombat)

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának első játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata kiváló játékkal jutott a sorozat elődöntőbe.

Nem volt esélye a Dunaferrnek!

Nem volt esélye a Dunaferrnek!

2018. május 25. (péntek)

Nem adott esélyt a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosainak a házigazda MVFC Berettyóújfalu a két gárda ma esti összecsapásán.

Egygólos vereség Pakson

Egygólos vereség Pakson

2018. május 25. (péntek)

Vlasics Dániel kilencedik percben szerzett góljával győzött a Paks a Dunaújváros PASE labdarúgói ellen, így még a negyedik hely is veszélyben lehet a mieink számára.

Felemás nap a Világkupán

Felemás nap a Világkupán

2018. május 25. (péntek)

Talajon igen, gerendán azonban nem lesz ott a tornászok eszéki Világkupa döntőjében a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia.

Az érem már biztos

Az érem már biztos

2018. május 25. (péntek)

Magabiztosan, technikai KO-val nyerte újabb mérkőzését a bulgáriai Serdülő Európa-bajnokságon Horváth Máté, a Dunai ökölvívó SE tehetséges versenyzője.