Sima győzelem a nyitónapon

2018. június 28. (csütörtök) 7:08 - spigott

Könnyed, tizenkét gólos sikert aratott a Vodafone Kupa első napján a magyar női vízilabda válogatott a japánok ellen.

A japánok elleni mérkőzéssel kezdte meg a Vodafone Kupa küzdelmeit szerdán este a magyar női vízilabda válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány együttesében a dunaújvárosi játékosok közül Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Garda Krisztina kapott lehetőséget a bizonyításra, s ahogy az várható volt, a barcelonai Európa-bajnokságra készülő magyar csapat ezúttal esélyt sem adott ellenfelének. Válogatottunk már az első negyedben átgázolt ellenfelén, hat szerzett góljára ugyanis csak eggyel tudtak válaszolni a japánok, s bár a második negyedben már lényegesen kisebb volt a különbség a felek között, a nagyszünetre így is 12-6-os vezetéssel vonulhattak a mieink.

Gurisatti Gréta öt gólt szerzett a japánok ellen (Kép: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

A térfélcserét követően is nagy fölényben játszott a magyar csapat, mely a harmadik és a negyedik negyedet is három találattal nyerte meg, így nagyon sima, 20-8-as győzelemmel hangolt a torna további mérkőzéseire, melyek azért lényegesen nehezebbnek ígérkeznek, mivel ma este fél héttől az ausztrál, majd pénteken este negyed kilenctől az amerikai válogatott ellen ugranak vízbe a mieink.

Magyarország-Japán 20-8 (6-1, 6-5, 5-2, 3-0)

Magyarország: Gangl – Parkes 2, Gurisatti 5, Szücs, Illés, Keszthelyi 6, Leimeter 1. Csere: Szilágyi 1, Horváth B. 1, Gyöngyössy 1, Csabai 3, Garda, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Japán: Shioya – Arima 2, Magariyama 1, Sakanoue 2, Hashida, Noro, Suzuki. Csere: Inaba 1, Yamamoto 1, Nizawa 1, Hosoya, Tokumoto, Aoki (kapus). Szövetségi kapitány: Motomiya Makihiro.

További eredmény
Ausztrália - Egyesült Államok 4–14

További program

Június 28.
Egyesült Államok - Japán, 17:00
Magyarország - Ausztrália, 18:30

Június 29.
Japán - Ausztrália, 18:45
Magyarország - Egyesült Államok, 20:15

A rovat további hírei: Sport

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!

Fontos győzelem idegenben

Fontos győzelem idegenben

2019. május 18. (szombat)

Óriási csatában aratott 2-1-es sikert debreceni bajnokiján a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a rájátszás utolsó előtti fordulójában.

Újabb rangadó előtt a DPASE

Újabb rangadó előtt a DPASE

2019. május 18. (szombat)

A harmadik helyezett SZEOL gárdáját látja vendégül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata vasárnap este a harmadosztály közép csoportjának 28. fordulójában.

Döntőztek az iskolások!

Döntőztek az iskolások!

2019. május 17. (péntek)

A lányoknál a kiskunhalasi Rákóczi, a fiúknál pedig a Rudas csapata nyerte a Centrum Kupa szuperdöntőjét. Az általános iskolások csatájában is nyerteseket hirdettek négy korosztályban.

Gólzápor a véghajrában

Gólzápor a véghajrában

2019. május 17. (péntek)

Könnyed sikerrel tartotta életben dobogós reményeit a Dunabiztos Micro gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Eb-selejtezők - Hat újonc a magyar válogatott bő keretében

Eb-selejtezők - Hat újonc a magyar válogatott bő keretében

2019. május 17. (péntek)

Marco Rossi szövetségi kapitány 32 játékosból álló, hat újoncot magában foglaló bő keretet hirdetett a magyar labdarúgó-válogatott előtt álló két Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.