Sima győzelem a nyitónapon

2018. június 28. (csütörtök) 7:08 - spigott

Könnyed, tizenkét gólos sikert aratott a Vodafone Kupa első napján a magyar női vízilabda válogatott a japánok ellen.

A japánok elleni mérkőzéssel kezdte meg a Vodafone Kupa küzdelmeit szerdán este a magyar női vízilabda válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány együttesében a dunaújvárosi játékosok közül Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Garda Krisztina kapott lehetőséget a bizonyításra, s ahogy az várható volt, a barcelonai Európa-bajnokságra készülő magyar csapat ezúttal esélyt sem adott ellenfelének. Válogatottunk már az első negyedben átgázolt ellenfelén, hat szerzett góljára ugyanis csak eggyel tudtak válaszolni a japánok, s bár a második negyedben már lényegesen kisebb volt a különbség a felek között, a nagyszünetre így is 12-6-os vezetéssel vonulhattak a mieink.

Gurisatti Gréta öt gólt szerzett a japánok ellen (Kép: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

A térfélcserét követően is nagy fölényben játszott a magyar csapat, mely a harmadik és a negyedik negyedet is három találattal nyerte meg, így nagyon sima, 20-8-as győzelemmel hangolt a torna további mérkőzéseire, melyek azért lényegesen nehezebbnek ígérkeznek, mivel ma este fél héttől az ausztrál, majd pénteken este negyed kilenctől az amerikai válogatott ellen ugranak vízbe a mieink.

Magyarország-Japán 20-8 (6-1, 6-5, 5-2, 3-0)

Magyarország: Gangl – Parkes 2, Gurisatti 5, Szücs, Illés, Keszthelyi 6, Leimeter 1. Csere: Szilágyi 1, Horváth B. 1, Gyöngyössy 1, Csabai 3, Garda, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Japán: Shioya – Arima 2, Magariyama 1, Sakanoue 2, Hashida, Noro, Suzuki. Csere: Inaba 1, Yamamoto 1, Nizawa 1, Hosoya, Tokumoto, Aoki (kapus). Szövetségi kapitány: Motomiya Makihiro.

További eredmény
Ausztrália - Egyesült Államok 4–14

További program

Június 28.
Egyesült Államok - Japán, 17:00
Magyarország - Ausztrália, 18:30

Június 29.
Japán - Ausztrália, 18:45
Magyarország - Egyesült Államok, 20:15

A rovat további hírei: Sport

Szép hétvégi győzelmek

Szép hétvégi győzelmek

2018. október 22. (hétfő)

Az NB II-es felnőtt bajnokságban nagy küzdelem után, míg az Ifjúsági bajnokságban meggyőző játékkal szerezte meg sikereit a DSE Röplabda Akadémia.

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap)

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Grosics nyerte a rangadót

A Grosics nyerte a rangadót

2018. október 21. (vasárnap)

Az NB III-as labdarúgó bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában a Dunaújváros PASE ezúttal Gyulán kapott ki egy góllal.

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.