Sima győzelem a nyitónapon

2018. június 28. (csütörtök) 7:08 - spigott

Könnyed, tizenkét gólos sikert aratott a Vodafone Kupa első napján a magyar női vízilabda válogatott a japánok ellen.

A japánok elleni mérkőzéssel kezdte meg a Vodafone Kupa küzdelmeit szerdán este a magyar női vízilabda válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány együttesében a dunaújvárosi játékosok közül Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Garda Krisztina kapott lehetőséget a bizonyításra, s ahogy az várható volt, a barcelonai Európa-bajnokságra készülő magyar csapat ezúttal esélyt sem adott ellenfelének. Válogatottunk már az első negyedben átgázolt ellenfelén, hat szerzett góljára ugyanis csak eggyel tudtak válaszolni a japánok, s bár a második negyedben már lényegesen kisebb volt a különbség a felek között, a nagyszünetre így is 12-6-os vezetéssel vonulhattak a mieink.

Gurisatti Gréta öt gólt szerzett a japánok ellen (Kép: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

A térfélcserét követően is nagy fölényben játszott a magyar csapat, mely a harmadik és a negyedik negyedet is három találattal nyerte meg, így nagyon sima, 20-8-as győzelemmel hangolt a torna további mérkőzéseire, melyek azért lényegesen nehezebbnek ígérkeznek, mivel ma este fél héttől az ausztrál, majd pénteken este negyed kilenctől az amerikai válogatott ellen ugranak vízbe a mieink.

Magyarország-Japán 20-8 (6-1, 6-5, 5-2, 3-0)

Magyarország: Gangl – Parkes 2, Gurisatti 5, Szücs, Illés, Keszthelyi 6, Leimeter 1. Csere: Szilágyi 1, Horváth B. 1, Gyöngyössy 1, Csabai 3, Garda, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Japán: Shioya – Arima 2, Magariyama 1, Sakanoue 2, Hashida, Noro, Suzuki. Csere: Inaba 1, Yamamoto 1, Nizawa 1, Hosoya, Tokumoto, Aoki (kapus). Szövetségi kapitány: Motomiya Makihiro.

További eredmény
Ausztrália - Egyesült Államok 4–14

További program

Június 28.
Egyesült Államok - Japán, 17:00
Magyarország - Ausztrália, 18:30

Június 29.
Japán - Ausztrália, 18:45
Magyarország - Egyesült Államok, 20:15

A rovat további hírei: Sport

Tornával emlékeznek a DAC kézilabdázói

Tornával emlékeznek a DAC kézilabdázói

2019. január 22. (kedd)

Háromcsapatos tornán emlékezik meg volt játékosáról, Gutenkunst Annáról, valamint Árva Csaba edzőről a Dunaújvárosi AC felnőtt női kézilabda csapata.

Szoros meccsek az Aranyban

Szoros meccsek az Aranyban

2019. január 22. (kedd)

Kiélezett, izgalmas csatákat hoztak a városi futsal bajnokság hetedik fordulójának hétfő esti mérkőzései az Arany iskola tornatermében.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. január 22. (kedd)

Idegenben, a kiesés elől menekülő Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára szerdán este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.