Az oroszokat is legyőzte a válogatott

spigott - 2018. július 19. 21:44

Végig vezetve aratott 8-7-es sikert az oroszok elleni Európa-bajnoki csoporttalálkozón a magyar női vízilabda válogatott.

Az oroszok elleni mérkőzéssel folytatta a barcelonai Európa-bajnokság küzdelmeit ma este fél kilenctől a magyar női vízilabda válogatott. A mieink egy vereséggel és két győzelemmel kezdték a tornát, míg az oroszok eddigi összes meccsüket megnyerték, s ahhoz, hogy a négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával Szilágyi Dorottyával felálló Bíró-csapatnak maradjon esélye a csoport első helyének megszerzésére, mindenképpen nyernie kellett a mai rangadón. Vízilabdázóink nem is kezdtek rosszul, támadásban ötletesen és hatékonyan játszottak Gurisattiék, így a hatodik percben, 3-0-s magyar előnynél már időt kellett kérnie az ellenfélnek. Ez segített is az oroszokon, mert a szünetig egy gólt ledolgoztak hátrányukból sőt, s a második felvonás elején minimálisra csökkentették a két gárda közti különbséget, de Csabai Dóra találatának is köszönhetően a negyed végére ismét kettővel vezetett a magyar válogatott (4-6).

MTI-fotó (Illyés Tibor felvétele)

A harmadik negyed óriási küzdelmet hozott, s bár csak egyetlen gólt, ám mivel ezt az ellenfél szerezte, bőven maradt még izgalom a záró etapra. Melyet jól kezdett együttesünk, s Gyöngyössy góljával újra meglépett kettővel, s hiába válaszolt Karimova, Illés találata után ismét egy kis lélegzethez jutott (6-8). A mérkőzésből hátralévő időszakban három emberhátrányt is kivédekeztek a mieink, s ugyan a negyediket már nem úszták meg gól nélkül, az egyenlítésre már nem maradt ideje az ellenfélnek, így a magyar válogatott végül értékes, 8-7-es sikert aratott, így jó hangulatban készülhet a németek elleni szombati mérkőzésre.

Oroszország – Magyarország 7-8 (2-4, 2-2, 1-0, 2-2)

Magyarország: Gangl - Szilágyi 1, Parkes, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 1, Leimeter. Csere: Gurisatti 1, Horváth B., Gyöngyössy 2, Csabai 1, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.