Könnyed siker a szerbek ellen is

2018. július 17. (kedd) 16:48 - spigott

Magabiztos, 23-6-os győzelmet aratott a szerbek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

A törökök ellen aratott kiütéses, 32-5-ös győzelem után újabb könnyű mérkőzés várt a barcelonai Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatottra. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat ugyanis ezúttal a szerbek ellen ugrott medencébe, s mivel a hölgyek mezőnyében az ellenfél még nem tart ott, mint a férfiaknál, így elvárható volt, hogy a mieink magabiztos győzelemmel gyarapítsák tovább pontjaik számát. Ahogy az sejthető volt, együttesünk alaposan bekezdett, s gyakorlatilag az első percekben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az 5. percben ugyanis már 6-0-s magyar előnyt mutatott az eredményjelző, s bár a szerbeknek összejött a szépítés, az első szünethez érve már 9-1-re vezettek Gurisattiék.

Kép forrása: mvlsz.hu (archív felvétel)

A második felvonásban valamelyest csökkent a koncentráció, ebben a negyedben "csak" öt találatig jutottak a mieink, ám a térfélcsere előtt így is 14-2-es előnynek örülhettünk. a harmadik nyolc percben, valószínűleg a tetemes előny tudatában már nem volt olyan szoros a mieink védekezése, mint azt megelőzően, így a szerbek három alkalommal is be tudták venni a magyar kaput. Igaz körben a mieink is lőttek újabb öt gólt, így a záró etapban már csak az lehetett a kérdés, hogy összejön-e a húszgólos különbségű győzelem (19-5). A mieink azonban már nem erőltették meg magukat túlságosan az utolsó negyedben, ám így is 4-1-re nyerték ezt a játékrészt, s összességében nagyon sima, 23-6-os győzelmet arattak, s készülhetnek az oroszok elleni csütörtöki rangadóra. A dunaújvárosi játékosok közül az orrtöréssel játszó Gurisatti Gréta négy, Szilágyi Dorottya kettő, Garda Krisztina egy gólt szerzett a találkozón, míg Horváth Brigitta ezúttal nem talált kapuba.

Magyarország – Szerbia 23-6 (9-1, 5-1, 5-3, 4-1)

Magyarország: Gangl - Szilágyi 2, Parkes 1, Illés 1, Keszthelyi 7, Leimeter 2, Csabai 3. Csere: Gurisatti 4, Szücs, Horváth B., Gyöngyössy 2, Garda 1, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Szoros meccsek az Aranyban

Szoros meccsek az Aranyban

2019. január 22. (kedd)

Kiélezett, izgalmas csatákat hoztak a városi futsal bajnokság hetedik fordulójának hétfő esti mérkőzései az Arany iskola tornatermében.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. január 22. (kedd)

Idegenben, a kiesés elől menekülő Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára szerdán este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját.