Könnyed siker a szerbek ellen is

2018. július 17. (kedd) 16:48 - spigott

Magabiztos, 23-6-os győzelmet aratott a szerbek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

A törökök ellen aratott kiütéses, 32-5-ös győzelem után újabb könnyű mérkőzés várt a barcelonai Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatottra. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat ugyanis ezúttal a szerbek ellen ugrott medencébe, s mivel a hölgyek mezőnyében az ellenfél még nem tart ott, mint a férfiaknál, így elvárható volt, hogy a mieink magabiztos győzelemmel gyarapítsák tovább pontjaik számát. Ahogy az sejthető volt, együttesünk alaposan bekezdett, s gyakorlatilag az első percekben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az 5. percben ugyanis már 6-0-s magyar előnyt mutatott az eredményjelző, s bár a szerbeknek összejött a szépítés, az első szünethez érve már 9-1-re vezettek Gurisattiék.

Kép forrása: mvlsz.hu (archív felvétel)

A második felvonásban valamelyest csökkent a koncentráció, ebben a negyedben "csak" öt találatig jutottak a mieink, ám a térfélcsere előtt így is 14-2-es előnynek örülhettünk. a harmadik nyolc percben, valószínűleg a tetemes előny tudatában már nem volt olyan szoros a mieink védekezése, mint azt megelőzően, így a szerbek három alkalommal is be tudták venni a magyar kaput. Igaz körben a mieink is lőttek újabb öt gólt, így a záró etapban már csak az lehetett a kérdés, hogy összejön-e a húszgólos különbségű győzelem (19-5). A mieink azonban már nem erőltették meg magukat túlságosan az utolsó negyedben, ám így is 4-1-re nyerték ezt a játékrészt, s összességében nagyon sima, 23-6-os győzelmet arattak, s készülhetnek az oroszok elleni csütörtöki rangadóra. A dunaújvárosi játékosok közül az orrtöréssel játszó Gurisatti Gréta négy, Szilágyi Dorottya kettő, Garda Krisztina egy gólt szerzett a találkozón, míg Horváth Brigitta ezúttal nem talált kapuba.

Magyarország – Szerbia 23-6 (9-1, 5-1, 5-3, 4-1)

Magyarország: Gangl - Szilágyi 2, Parkes 1, Illés 1, Keszthelyi 7, Leimeter 2, Csabai 3. Csere: Gurisatti 4, Szücs, Horváth B., Gyöngyössy 2, Garda 1, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Szép hétvégi győzelmek

Szép hétvégi győzelmek

2018. október 22. (hétfő)

Az NB II-es felnőtt bajnokságban nagy küzdelem után, míg az Ifjúsági bajnokságban meggyőző játékkal szerezte meg sikereit a DSE Röplabda Akadémia.

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap)

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Grosics nyerte a rangadót

A Grosics nyerte a rangadót

2018. október 21. (vasárnap)

Az NB III-as labdarúgó bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában a Dunaújváros PASE ezúttal Gyulán kapott ki egy góllal.

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.