Könnyed siker a szerbek ellen is

spigott - 2018. július 17. 16:48

Magabiztos, 23-6-os győzelmet aratott a szerbek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

A törökök ellen aratott kiütéses, 32-5-ös győzelem után újabb könnyű mérkőzés várt a barcelonai Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatottra. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat ugyanis ezúttal a szerbek ellen ugrott medencébe, s mivel a hölgyek mezőnyében az ellenfél még nem tart ott, mint a férfiaknál, így elvárható volt, hogy a mieink magabiztos győzelemmel gyarapítsák tovább pontjaik számát. Ahogy az sejthető volt, együttesünk alaposan bekezdett, s gyakorlatilag az első percekben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az 5. percben ugyanis már 6-0-s magyar előnyt mutatott az eredményjelző, s bár a szerbeknek összejött a szépítés, az első szünethez érve már 9-1-re vezettek Gurisattiék.

Kép forrása: mvlsz.hu (archív felvétel)

A második felvonásban valamelyest csökkent a koncentráció, ebben a negyedben "csak" öt találatig jutottak a mieink, ám a térfélcsere előtt így is 14-2-es előnynek örülhettünk. a harmadik nyolc percben, valószínűleg a tetemes előny tudatában már nem volt olyan szoros a mieink védekezése, mint azt megelőzően, így a szerbek három alkalommal is be tudták venni a magyar kaput. Igaz körben a mieink is lőttek újabb öt gólt, így a záró etapban már csak az lehetett a kérdés, hogy összejön-e a húszgólos különbségű győzelem (19-5). A mieink azonban már nem erőltették meg magukat túlságosan az utolsó negyedben, ám így is 4-1-re nyerték ezt a játékrészt, s összességében nagyon sima, 23-6-os győzelmet arattak, s készülhetnek az oroszok elleni csütörtöki rangadóra. A dunaújvárosi játékosok közül az orrtöréssel játszó Gurisatti Gréta négy, Szilágyi Dorottya kettő, Garda Krisztina egy gólt szerzett a találkozón, míg Horváth Brigitta ezúttal nem talált kapuba.

Magyarország – Szerbia 23-6 (9-1, 5-1, 5-3, 4-1)

Magyarország: Gangl - Szilágyi 2, Parkes 1, Illés 1, Keszthelyi 7, Leimeter 2, Csabai 3. Csere: Gurisatti 4, Szücs, Horváth B., Gyöngyössy 2, Garda 1, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.