Könnyed siker a szerbek ellen is

2018. július 17. (kedd) 16:48 - spigott

Magabiztos, 23-6-os győzelmet aratott a szerbek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

A törökök ellen aratott kiütéses, 32-5-ös győzelem után újabb könnyű mérkőzés várt a barcelonai Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatottra. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat ugyanis ezúttal a szerbek ellen ugrott medencébe, s mivel a hölgyek mezőnyében az ellenfél még nem tart ott, mint a férfiaknál, így elvárható volt, hogy a mieink magabiztos győzelemmel gyarapítsák tovább pontjaik számát. Ahogy az sejthető volt, együttesünk alaposan bekezdett, s gyakorlatilag az első percekben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az 5. percben ugyanis már 6-0-s magyar előnyt mutatott az eredményjelző, s bár a szerbeknek összejött a szépítés, az első szünethez érve már 9-1-re vezettek Gurisattiék.

Kép forrása: mvlsz.hu (archív felvétel)

A második felvonásban valamelyest csökkent a koncentráció, ebben a negyedben "csak" öt találatig jutottak a mieink, ám a térfélcsere előtt így is 14-2-es előnynek örülhettünk. a harmadik nyolc percben, valószínűleg a tetemes előny tudatában már nem volt olyan szoros a mieink védekezése, mint azt megelőzően, így a szerbek három alkalommal is be tudták venni a magyar kaput. Igaz körben a mieink is lőttek újabb öt gólt, így a záró etapban már csak az lehetett a kérdés, hogy összejön-e a húszgólos különbségű győzelem (19-5). A mieink azonban már nem erőltették meg magukat túlságosan az utolsó negyedben, ám így is 4-1-re nyerték ezt a játékrészt, s összességében nagyon sima, 23-6-os győzelmet arattak, s készülhetnek az oroszok elleni csütörtöki rangadóra. A dunaújvárosi játékosok közül az orrtöréssel játszó Gurisatti Gréta négy, Szilágyi Dorottya kettő, Garda Krisztina egy gólt szerzett a találkozón, míg Horváth Brigitta ezúttal nem talált kapuba.

Magyarország – Szerbia 23-6 (9-1, 5-1, 5-3, 4-1)

Magyarország: Gangl - Szilágyi 2, Parkes 1, Illés 1, Keszthelyi 7, Leimeter 2, Csabai 3. Csere: Gurisatti 4, Szücs, Horváth B., Gyöngyössy 2, Garda 1, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

2019. május 22. (szerda)

Marco Rossi szövetségi kapitány az eddigi 32-ről 29 fősre szűkítette az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét.

Ketten már az Eb-re is készülhetnek

Ketten már az Eb-re is készülhetnek

2019. május 22. (szerda)

A Dunaferr SE maratoni kajakosai közül Katona Lili és Máthé Krisztián is kvalifikálta magát a franciaországi Európa-bajnokságra.

Strandröplabdában is a legjobbak között

Strandröplabdában is a legjobbak között

2019. május 22. (szerda)

A DSE Röplabda Akadémia játékosai a IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében az előzetes elvárásokat túlteljesítve ezüstérmet nyertek!

Triscsuk Krisztina újra Dunaújvárosban

Triscsuk Krisztina újra Dunaújvárosban

2019. május 21. (kedd)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál folytatja pályafutását Triscsuk Krisztina, s mellette két új igazolást is bejelentett az együttes vezetése.