Könnyed siker a szerbek ellen is

2018. július 17. (kedd) 16:48 - spigott

Magabiztos, 23-6-os győzelmet aratott a szerbek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

A törökök ellen aratott kiütéses, 32-5-ös győzelem után újabb könnyű mérkőzés várt a barcelonai Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatottra. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat ugyanis ezúttal a szerbek ellen ugrott medencébe, s mivel a hölgyek mezőnyében az ellenfél még nem tart ott, mint a férfiaknál, így elvárható volt, hogy a mieink magabiztos győzelemmel gyarapítsák tovább pontjaik számát. Ahogy az sejthető volt, együttesünk alaposan bekezdett, s gyakorlatilag az első percekben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az 5. percben ugyanis már 6-0-s magyar előnyt mutatott az eredményjelző, s bár a szerbeknek összejött a szépítés, az első szünethez érve már 9-1-re vezettek Gurisattiék.

Kép forrása: mvlsz.hu (archív felvétel)

A második felvonásban valamelyest csökkent a koncentráció, ebben a negyedben "csak" öt találatig jutottak a mieink, ám a térfélcsere előtt így is 14-2-es előnynek örülhettünk. a harmadik nyolc percben, valószínűleg a tetemes előny tudatában már nem volt olyan szoros a mieink védekezése, mint azt megelőzően, így a szerbek három alkalommal is be tudták venni a magyar kaput. Igaz körben a mieink is lőttek újabb öt gólt, így a záró etapban már csak az lehetett a kérdés, hogy összejön-e a húszgólos különbségű győzelem (19-5). A mieink azonban már nem erőltették meg magukat túlságosan az utolsó negyedben, ám így is 4-1-re nyerték ezt a játékrészt, s összességében nagyon sima, 23-6-os győzelmet arattak, s készülhetnek az oroszok elleni csütörtöki rangadóra. A dunaújvárosi játékosok közül az orrtöréssel játszó Gurisatti Gréta négy, Szilágyi Dorottya kettő, Garda Krisztina egy gólt szerzett a találkozón, míg Horváth Brigitta ezúttal nem talált kapuba.

Magyarország – Szerbia 23-6 (9-1, 5-1, 5-3, 4-1)

Magyarország: Gangl - Szilágyi 2, Parkes 1, Illés 1, Keszthelyi 7, Leimeter 2, Csabai 3. Csere: Gurisatti 4, Szücs, Horváth B., Gyöngyössy 2, Garda 1, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

2018. augusztus 14. (kedd)

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

2018. augusztus 14. (kedd)

Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben ma a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

Újabb forduló a Decathlonban

Újabb forduló a Decathlonban

2018. augusztus 14. (kedd)

Ugyan legutóbb vereséget szenvedett, továbbra is a Tízpróbások gárdája vezeti a Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság tabelláját.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

2018. augusztus 13. (hétfő)

Az önkormányzat támogatásának is köszönhetően fontos célokat tűzhet ki maga elé a dunaújvárosi labdarúgó utánpótlásért dolgozó DUFK SE.

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

2018. augusztus 13. (hétfő)

Mivel több együttes is visszamondta szereplését a Kohász Kupán, így az idei tornán csak két mérkőzést rendeznek meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Tornagyőztes ifik

Tornagyőztes ifik

2018. augusztus 13. (hétfő)

Két győzelemmel, valamint egy döntetlennel szerezte meg a szolnoki felkészülési torna első helyét a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott.

Aranyos röplabdázók

Aranyos röplabdázók

2018. augusztus 12. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia fiataljai rendkívül jó teljesítményt nyújtottak az Országos Strandröplabda Bajnokság döntőjében.