Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

doszerk - 2018. július 9. 17:11

A magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a tizenhárom játékost, aki részt vehet a barcelonai Európa-bajnokságon.

Mint arról a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja beszámolt, Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a barcelonai Európa-bajnokságra utazó együttes tagjait. Mint azt a szakember elmondta, különböző okok miatt nem volt egyszerű a döntés, hiszen a végül két kimaradó, Kasó Orsolya és Máté Zsuzsanna is ott lehetett volna a végleges keretben.
"Több poszton is éles volt a verseny, ami remélem, a jövőben is folytatódik - említette Bíró Attila. - A kapusoknál Tóth Eszter meggyőző volt - amennyire hátrány, hogy nem ismeri teljesen a nemzetközi mezőnyt, annyira előny, hogy őt sem ismerik

Kép forrása: mti

A felkészülésünk jól halad, de hogy hol tart, majd az Európa-bajnokság mutatja meg. Jó volna már az első héten is jól játszani, de a legfontosabb, hogy a másodikon legyen a csúcsforma, akkor jöjjön igazán ki a befektetett munka. A négy közé jutás az első cél, nem is lehet más, minden szempontból sokat érne a csapatnak egy érem." – fogalmazott a szövetségi kapitány. Nagy örömünkre az Európa-bajnoki keretben négy dunaújvárosi játékos nevével is találkozhatunk, ugyanis Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya is ott lesz a kontinensviadalon.

A női válogatott Európa-bajnoki csapata

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE).

A magyar válogatott csoportmérkőzései

2018. 07. 14. 22:15 Magyarország – Spanyolország
2018. 07. 15. 14:00 Törökország – Magyarország
2018. 07. 17. 15:30 Magyarország – Szerbia
2018. 07. 19. 20:30 Oroszország – Magyarország
2018. 07. 21. 15:30 Magyarország – Németország

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.