Sima győzelemmel javított a válogatott

spigott - 2018. július 15. 15:18

Kiütéses, huszonhét gólos különbségű győzelmet aratott a törökök elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Azok után, hogy szombaton este 13-9-es vereséget szenvedett a házigazda spanyoloktól, ma délután kettő órától már újabb feladat várt a magyar női vízilabda válogatottra a barcelonai Európa-bajnokságon. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat ellenfele ezúttal Törökország volt, s tekintve, hogy a két gárda két évvel ezelőtti eb-meccsén a mieink 27-1-re nyertek, így ma sem várt túl nehéz mérkőzés a Bíró Attila tanítványaira. Ahogy az várható volt, alaposan bekezdtek vízilabdázóink, s jó védekezésük mellett percenként szerezték újabb és újabb találataikat, így hét perc elteltével már 7-0-ra vezettek.

Képek forrása: MTI (Illyés Tibor felvétele)

Ekkor ugyan sikerült szépítenie az ellenfélnek, ám gyorsan jött a válasz, s bár a második negyed elején volt egy kisebb hullámvölgye együttesünknek, ebből hamar kilábaltak a mieink, s a félidei szünethez érve már 13-2-es előnynek örülhettek. A térfélcsere után újra magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a magyar csapat, s ahogy az első negyedben, úgy a harmadikban is produkált egy 7-0-s rohamot. A törökök 20-2-nél szerezték meg harmadik góljukat, de sokáig nem örülhettek ennek sem, mert a negyedik felvonás elején már megvolt a "húsz közte" (23-3). Az óriási előny tudatában valamelyest csökkent a koncentráció védekezésben, így az utolsó felvonásban a törökök kétszer is bevették a magyar kaput, ám ez tényleg csak szépségtapasznak volt elég, mert a mieink végül kiütéses, 32-5-ös győzelmet arattak, s készülhetnek szerbek elleni keddi találkozóra.

Magyarország – Törökország 32-5 (8-1, 5-1, 9-1, 10-2)

Magyarország: Tóth E. - Szilágyi 6, Gurisatti 5, Horváth B. 3, Illés 2, Keszthelyi 5, Garda 1. Csere: Parkes 5, Szücs 2, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.