Sima győzelemmel javított a válogatott

2018. július 15. (vasárnap) 15:18 - spigott

Kiütéses, huszonhét gólos különbségű győzelmet aratott a törökök elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Azok után, hogy szombaton este 13-9-es vereséget szenvedett a házigazda spanyoloktól, ma délután kettő órától már újabb feladat várt a magyar női vízilabda válogatottra a barcelonai Európa-bajnokságon. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat ellenfele ezúttal Törökország volt, s tekintve, hogy a két gárda két évvel ezelőtti eb-meccsén a mieink 27-1-re nyertek, így ma sem várt túl nehéz mérkőzés a Bíró Attila tanítványaira. Ahogy az várható volt, alaposan bekezdtek vízilabdázóink, s jó védekezésük mellett percenként szerezték újabb és újabb találataikat, így hét perc elteltével már 7-0-ra vezettek.

Képek forrása: MTI (Illyés Tibor felvétele)

Ekkor ugyan sikerült szépítenie az ellenfélnek, ám gyorsan jött a válasz, s bár a második negyed elején volt egy kisebb hullámvölgye együttesünknek, ebből hamar kilábaltak a mieink, s a félidei szünethez érve már 13-2-es előnynek örülhettek. A térfélcsere után újra magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a magyar csapat, s ahogy az első negyedben, úgy a harmadikban is produkált egy 7-0-s rohamot. A törökök 20-2-nél szerezték meg harmadik góljukat, de sokáig nem örülhettek ennek sem, mert a negyedik felvonás elején már megvolt a "húsz közte" (23-3). Az óriási előny tudatában valamelyest csökkent a koncentráció védekezésben, így az utolsó felvonásban a törökök kétszer is bevették a magyar kaput, ám ez tényleg csak szépségtapasznak volt elég, mert a mieink végül kiütéses, 32-5-ös győzelmet arattak, s készülhetnek szerbek elleni keddi találkozóra.

Magyarország – Törökország 32-5 (8-1, 5-1, 9-1, 10-2)

Magyarország: Tóth E. - Szilágyi 6, Gurisatti 5, Horváth B. 3, Illés 2, Keszthelyi 5, Garda 1. Csere: Parkes 5, Szücs 2, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély a címvédő ellen

Nem volt esély a címvédő ellen

2018. október 15. (hétfő)

Nem tudta megszorítani a Phoenix Fireball együttesét a DUE-RFT floorball csapata a Magyar Kupa második fordulójában.

Nagy hátrányból fordított a DSE

Nagy hátrányból fordított a DSE

2018. október 15. (hétfő)

A röplabda bajnokság másodosztályú küzdelemsorozatában a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a rutinos játékosokkal felálló Szegedet fogadták.

Egy siker a csapatbajnokságon

Egy siker a csapatbajnokságon

2018. október 15. (hétfő)

Egy győzelemmel és három vereséggel zárta az Országos Csapatbajnokság harmadosztályának első fordulóját a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

2018. október 14. (vasárnap)

A szervezetten játszó Szentlőrinc Luka góljának köszönhetően megérdemelten győzte le a Dunaújváros PASE labdarúgóit.

Újabb vereség Erdélyben

Újabb vereség Erdélyben

2018. október 14. (vasárnap)

Ahogy itthon, úgy Csíkszeredán is 6-4-re kapott ki a listavezető erdélyiektől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2018. október 14. (vasárnap)

A DFVE serdülő vízilabdázói vereséget szenvedtek, az ifik viszont simán nyerték a BVSC elleni korosztályos bajnoki találkozót.

Rangadó előtt a DPASE

Rangadó előtt a DPASE

2018. október 14. (vasárnap)

Hazai pályán törné meg a listavezető Szentlőrinc SE jó sorozatát a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.