Hajdu Jonatánék döntősök 500 méteren

Szárszó Lajos - 2018. augusztus 25. 18:03

A gyorsasági kajak-kenu világbajnokság C2 500 méteres számában a magyar egység a második helyen jutott a vasárnap kora délutáni fináléba.

A portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokság C2 200 méteres távján nem sikerült az éremszerzés a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám alkotta egységnek, hiszen a fiúk az ötödik helyen értek célba. Ez annak volt köszönhető, hogy a legrövidebb távon a rajtnál kissé bennragadtak, így azt követően hajthattak a mezőny után. Bár a végén hatalmasat hajráztak, így is lemaradtak a dobogóról. Ma azonban a hosszabb, 500 méteres távon javíthattak, melynek elődöntőjében álltak a rajtgépbe. Egyenes ágon csak azok az egységek kerülhettek a döntőbe, akik az első három hely valamelyikén végeztek, míg a többiekre a 19 órakor startoló középdöntőben újabb harc vár. De mivel a mostani helyszínen lévő erős oldalszél miatt a verseny nem csak a legjobb helyezések eléréséről, hanem a döntőben a szélcsendesebb első három, négy pályának a megszerzéséről szólt, így várható volt a matekozás, vagyis az, hogy a szövetségek olyan taktikát dolgoztak ki a hajóiknak, ami nem biztosan az elődöntő, majd a középdöntő megnyeréséről, hanem bizonyos helyezések eléréséről szólt.

Kép: MTI

Mivel az elődöntőben jó helyre, a hármas pályára sorsolták Jonatánékat, ezért bízhattunk a sikeres versenyzésben, és a megfelelő helyről való továbbjutásban. Ráadásként a mellettük lévő két egység, a brazil (Erlon Silva és Isaquias Dos Santos), valamint az olasz is (Nicolae Craciun és Sergiu Craciun) világklasszisokból állt, akik a tempót diktálva húzhatták a mieinket a cél felé. Jonatánék a második futamban indultak, de érdemes volt odafigyelni az elsőre is, hiszen meglepetésre a cseh Fuksa testvérek alkotta páros a középdöntőbe sem jutott! A mieink azonban megragadták első lehetőségüket! A rajt sokkal jobban sikerült, mint tegnap, melyet követően remek ritmusban lapátoltak fiaink. Azonnal az élmezőnyhöz csatlakoztak, és végig a továbbjutást jelentő helyeken tartották hajójukat. A legvégén a brazil Silva – Dos Santos páros mindenkit faképnél hagyott, de ugyanezt tette a Hajdu – Fekete, és a román Carp – Mihalachi duó is, akik így el is döntötték a biztos fináléba kerülést. A továbbjutás után már csak a pályabeosztásra kell figyelnünk a holnap 13.54-kor sorra kerülő döntőben.

A C2 500 méter elődöntő végeredménye (az 1-3. helyezettek a döntőbe, a 4-7. helyezettek a középdöntőbe jutottak):

1. Erlon Silva, Isaquias Dos Santos (Brazília) 1:44.718
2. Hajdu Jonatán, Fekete Ádám (Magyarország) 1:47.255
3. Leonid Carp, Victor Mihalachi (Románia) 1:47.928
4. Ilie Sprincean, Oleg Nuta (Moldávia) 1:52.005
5. Osvaldas Murza, Jevgenij Kuracionok (Litvánia) 1:53.332
6. Nicolae Craciun, Sergiu Craciun (Olaszország) 1:56.379
7. Bruno Afonso, Marco Apura (Portugália) 2:01.062
8. Nordino Mussa, Joaquim Lobo (Mozambik) 2:13.432   

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.