Az ötödik helyért játszhatnak az ifik

2018. szeptember 1. (szombat) 17:53 - spigott

Nagy csatában aratott 13-11-es sikert az oroszok elleni világbajnoki helyosztón a magyar ifjúsági leány vízilabda válogatott.

Azok után, hogy a negyeddöntőben 13-10-es vereséget szenvedett a spanyoloktól, az 5-8. helyért folytathatta szereplését a magyar ifjúsági leány vízilabda válogatott a belgrádi világbajnokságon. A dunaújvárosi Huszti Vandával felálló magyar csapat az oroszok ellen ugrott medencébe ma délután háromnegyed öttől, s nem is kezdett rosszul, hiszen 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, ám az oroszok gyorsan magukhoz tértek, s egy 3-0-s rohammal átvették a vezetést fiataljainktól (3-4). Az első negyed végére így is egállal vonultak a felek, s ugyan a másodikban rendre az ellenfél vezetett, a mieink mindig egalizáltak, így a nagyszünethez érve is döntetlent mutatott az eredményjelző (6-6).

Kép forrása: mvlsz.hu

A térfélcsere után 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, s bár ekkor ismét sikerült meglépnie kettő találattal a mieinknek, ennek sem örülhettünk sokáig, mert a negyed hajráját 2-0-ra az oroszok nyerték, így továbbra is teljesen nyílt volt a meccs (11-11). Az utolsó etapot ismét jobban kezdték azonban a magyar ifik, harmadszor is meglógtak két találattal vetélytársuktól, s mivel innen már nem is engedték felzárkózni ellenfelüket, végül 13-11-es sikert aratva nyertek, s játszhatnak holnap az amerikai és a holland mérkőzés győztesével az ötödik helyért.

Magyarország – Oroszország 13-11 (4-4, 2-2, 4-4, 3-1)

A magyar válogatott gólszerzői: Ármai 2, Pap 2, Utassy 2, Kudella 2, Petőváry 1, Muzsnay 1, Faragó 1, Rybanska 1, Dömsödi 1.

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.

Véghajrához közeledve

Véghajrához közeledve

2020. július 02. (csütörtök)

Nem tudott nyerni negyedosztályú vetélytársa ellen a Gyalog Galopp gárdája a Dunaújváros Kupa szerda esti fordulójában.

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.