Az ötödik helyért játszhatnak az ifik

2018. szeptember 1. (szombat) 17:53 - spigott

Nagy csatában aratott 13-11-es sikert az oroszok elleni világbajnoki helyosztón a magyar ifjúsági leány vízilabda válogatott.

Azok után, hogy a negyeddöntőben 13-10-es vereséget szenvedett a spanyoloktól, az 5-8. helyért folytathatta szereplését a magyar ifjúsági leány vízilabda válogatott a belgrádi világbajnokságon. A dunaújvárosi Huszti Vandával felálló magyar csapat az oroszok ellen ugrott medencébe ma délután háromnegyed öttől, s nem is kezdett rosszul, hiszen 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, ám az oroszok gyorsan magukhoz tértek, s egy 3-0-s rohammal átvették a vezetést fiataljainktól (3-4). Az első negyed végére így is egállal vonultak a felek, s ugyan a másodikban rendre az ellenfél vezetett, a mieink mindig egalizáltak, így a nagyszünethez érve is döntetlent mutatott az eredményjelző (6-6).

Kép forrása: mvlsz.hu

A térfélcsere után 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, s bár ekkor ismét sikerült meglépnie kettő találattal a mieinknek, ennek sem örülhettünk sokáig, mert a negyed hajráját 2-0-ra az oroszok nyerték, így továbbra is teljesen nyílt volt a meccs (11-11). Az utolsó etapot ismét jobban kezdték azonban a magyar ifik, harmadszor is meglógtak két találattal vetélytársuktól, s mivel innen már nem is engedték felzárkózni ellenfelüket, végül 13-11-es sikert aratva nyertek, s játszhatnak holnap az amerikai és a holland mérkőzés győztesével az ötödik helyért.

Magyarország – Oroszország 13-11 (4-4, 2-2, 4-4, 3-1)

A magyar válogatott gólszerzői: Ármai 2, Pap 2, Utassy 2, Kudella 2, Petőváry 1, Muzsnay 1, Faragó 1, Rybanska 1, Dömsödi 1.

A rovat további hírei: Sport

Újabb siker és továbbjutás

Újabb siker és továbbjutás

2019. június 15. (szombat)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után idegenben is nyert, így kettős sikerrel jutott tovább az osztályozó harmadik fordulójába a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

2019. június 15. (szombat)

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

2019. június 14. (péntek)

Cserna Gábor polgármester személyesen is gratulált Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE tornász kiválóságának a közelmúltban elért sportsikereihez.

FIFA-világranglista - Jövünk fel

FIFA-világranglista - Jövünk fel

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

Mirtill hazaugrott a ballagására

Mirtill hazaugrott a ballagására

2019. június 14. (péntek)

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.

Újra fociztak az ovisok

Újra fociztak az ovisok

2019. június 13. (csütörtök)

A második alkalommal kiírt Ovi Foci Kupa sorozat első állomását rendezték meg ma délelőtt a Napsugár Tagóvodában, ahol közel kétszázötven gyermeket mozgattak meg a szervezők.

Nemzetközi sikerek

Nemzetközi sikerek

2019. június 13. (csütörtök)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták az ausztriai Welsben megrendezett 47. Speedo Meeting elnevezésű úszóversenyt a Dunaferr SE sportolói.