Már készülnek a röplabdázók is

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 10. 8:00

A Dunaferr SE felnőtt röplabdázói az elmúlt héten kezdték meg a közös munkát, s az edzéseken kívül felkészülési mérkőzésekkel színesítik programjukat.

A Dunaferr SE NBI-es csapata az idén is amatőr csapatként vesz részt a legmagasabb osztály küzdelmeiben, ahol a csapatban a serdülő, junior korú fiatalok mellett csupán egy felnőttet, Hatvany Zsoltot találjuk. Ami az idei szezonra bizakodásra ad okot, hogy fiataljaink többsége már tavaly is együtt játszott nem csupán az NBI-ben, hanem saját korosztályos bajnokságában, ráadásul többségük a korosztályos válogatottaknak is tagjai.  Így várhatóan egyre jobb, magasabb színvonalú játékot láthatunk majd tőlük, amely eredményességben is megmutatkozik majd. Ebben bízik a vezetőedző, Tomanóczy Tibor.

- Még nagyon a felkészülés elején járunk, arra azonban már most készülünk, hogy az új versenykiírásnak megfelelve minél jobban szerepeljünk. Az idei szezonban két csoportra osztották az NBI-es mezőnyt, melyben hat-hat csapat szerepel. Közülük az első három kerül a felsőházba, míg a többiek a 7-12. helyekért játszanak majd. A mi célunk, hogy az 1-6. helyekért küzdhessünk, melynek érdekében rengeteget dolgozunk. Azt mindenki tudja, hogy mi hosszú távon gondolkodunk, így az elsődleges célunk a kiváló utánpótlás nevelése, akiket folyamatosan be tudunk építeni a felnőtt csapatba. Ennek érdekében több játékosunk, a csapat közel hetven százaléka a nyár folyamán négyhetes válogatott edzőtáborban vett részt, mely számomra könnyebbséget jelent a mostani felkészülési folyamat elején. Természetesen azért kaptak ők is egy kis pihenő időt, de már mindenki felvette a munkát.

Mint azt Tomanóczy Tibor elmondta, voltak olyan fiatalok is, akik strandröplabdával, kondicionáló edzésekkel, vagy kerékpározással tartották tűzben magukat, de ők is jó kondícióban érkeztek vissza Dunaújvárosba.

Képek: DO-archív

- A jó erőnlétre szükség lesz, hiszen játékosaink többsége két bajnokságban is indul majd, így nekik hetente minimum két komoly mérkőzést is kell majd játszaniuk. Ez komoly fizikai és szellemi megterhelést jelent. Ennek megfelelően kell majd kialakítanom a csapatokat, hiszen a sérüléseket, a fizikai elfáradást a lehető legkisebb százalékra kel csökkentenem.  Mi nem fogjuk kizsigerelni játékosainkat, hanem a versenyeztetésen keresztül megtanítjuk őket a legmagasabb szinten röplabdázni. A sportágat megszerettetni, és nem megutáltatni akarjuk velük. Az NBI-ben alapozhatunk a tavaly megtanult, elsajátított taktikai elemekre, de azokat fel kell eleveníteni. Természetesen sportágunk is folyamatosan fejlődik, melyet nekünk követnünk kell. Ezt a tudást tovább kell adnunk nekünk, edzőknek. Ezért készítünk egy kiadványt, melyben a különböző játékrendszereket írjuk le, melyeket a játékosaink kapnak meg. Rengeteg munka vár ránk, főként technikailag, hiszen ebben még a felnőtt mezőnyhöz képest lemaradásban vagyunk, de meg kell azt is tanulni, hogy hogyan kell másfél, két órán keresztül koncentrálnak lenni.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.