Könnyed siker Egerben

spigott - 2018. október 27. 19:29

Visszafogott első tíz perc után kiütéses, 32-17-es győzelmet aratott az Eszterházy SC otthonában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Egerben, a sereghajtó Eszterházy SC vendégeként folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványaira nem várt könnyű mérkőzés, ám mint azt vezetőedzőnk a kezdés előtt elmondta, lendületes, de fegyelmezett játékot vár csapatától, mellyel megszerezhetik második sikerüket az idei bajnokságban.

A kezdés azonban kissé nyögvenyelősen alakult a mieink számára, mert hiába szerzett vezetést előbb Kazai, majd Szekerczés is, a házigazdák rendre egyenlítettek, s Szekerczés második találata után is volt két alkalmuk az egalizálásra (2-3). Ez ekkor még nem jött össze a vendéglátóknak, ám két elrontott dunaújvárosi támadás után a 10. percben ismét egalizáltak, s ha Tomasevics nem védi bravúrral Sári Barbara ziccerét, a vezetést is átvehették volna (4-4).

Együttesünk elsősorban támadásban hibázgatott többet a kelleténél, ám ahogy sikerült minimalizálni ezek számát, végre jöttek a gólok is, így a 18. percben először vezetett három találattal a Kohász (6-9). A vendéglátók persze nem adták fel, Cifra kiállítása alatt igyekeztek feljebb zárkózni, ám Szekerczést nem tudták tartani a házigazdák, így a 23. percben már muszáj volt időt kérnie Debre Viktornak (8-12). Cifra második kiállítása kissé nehéz helyzetbe hozta együttesünket, jött azonnal György László időkérése is, méghozzá eredménnyel, mert Kazai és Klujber találatai után még kétszer betalált a Kohász balszélsője úgy, hogy a hazaiak egyszer sem tudtak túljárni Tomasevics eszén, így a szünethez érve már hét góllal, 16-9-re vezetett a Kohász.

György László tanítványai a tetemes előny tudatában sem vettek vissza a tempóból, s bár támadásban elkövettek azért egy-egy hibát, így is könnyedén növelték a két gárda közti különbséget, s mikor Szekerczés megszerezte a kilencedik találatát is, már megvolt a tíz közte (11-21). A vendéglátók nem nagyon találtak fogást a dunaújvárosi védelmen, s ezt Debre Viktor a 44. percben elégelte meg, s újra magához hívta tanítványait (12-22).

Képek: DO-archív

A csereként beállt Csapó Kyra újabb bravúrja után előbb Klujber, majd Grosch talált be a hazai kapuba, s ekkor már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk (12-24). Az utolsó szűk negyed órára már nem maradt túl sok izgalom, György László szinte minden játékosának lehetőséget adott, így pályára léphetett élete első felnőtt élvonalbeli meccsén Jovana Jovovic is, s ahogy ő, úgy a szintén nagyon fiatal Mihály Petra is góllal, gólokkal hálálta meg a bizalmat, így a Kohász végül nagyon sima, 32-17-es győzelemmel hozta el a két pontot a szimpatikusan küzdő egriektől.

Eszterházy SC – DKKA 17-32 (9-16)

DKKA: Tomasevics – Kazai 4, Ferenczy 1, Nick, Cifra, Szekerczés 10, Klujber 7. Csere: Csapó (kapus), Szalai 1, Sirián 2, Molnár 1, Bouti, Grosch 1, Dombi 2, Jovovic 1, Mihály 2. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.