Szép hétvégi győzelmek

Szárszó Lajos - 2018. október 22. 8:47

Az NB II-es felnőtt bajnokságban nagy küzdelem után, míg az Ifjúsági bajnokságban meggyőző játékkal szerezte meg sikereit a DSE Röplabda Akadémia.

Mivel Sümegen nagyon jó szakmai munka folyik ezért tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár majd fiatal röplabdázóinkra az NB II-es bajnokság újabb fordulójában. Ez már az első szettben be is bizonyosodott, miközben több ki nem kényszerített hibát vétett mindkét gárda, főként a nyitásoknál. Ezektől függetlenül a DSE fiataljai az első két szettet magabiztosan nyerték, majd 0-2-es állásnál pályára léptek azok a játékosok, akik eddig ebben a sorozatban nem sok lehetőséget kaptak. Ekkor sajnos elúszott a harmadik játék, de a fiúk a negyedikben, szoros csatában javítottak. A végelszámolásnál az döntött, hogy meg tudták valósítani, és pontosan be is fejezni támadásaikat, mellyel, ha nehezen is, de 1-3 arányban idegenben megnyerték a mérkőzést.

A fiúk vasárnap Zalaegerszegen folytatták, mégpedig az Országos Ifjúsági Bajnokságban. Ennek az az érdekessége, hogy a mieink itt egy korosztállyal idősebbek ellen lépnek pályára, amely azonban a fejlődésüket kiválóan segíti. Bartal Gergely tanítványai a ZTE ellen is remekelt, hiszen villámjátékkal, csupán 55 perc alatt behúzták a mérkőzést. Az első szettben csupán 11, a másodikban 13, míg a záró játékban 10 pontot engedélyeztek a vendéglátóknak, amely 3-0-ás DSE győzelmet jentett. A nap második meccsén a MAFC sem jelentett akadályt Bartal Gergely fiainak, akiknek mindössze 39 perc kellett ahhoz, hogy legyőzzék fővárosi ellenfelüket. Mindezt úgy, hogy a MAFC összesen 25 pontot tudott elrabolni a mieinktől, akik sima 3-0 arányban nyerték ezt a meccset is, így továbbra is száz százalékosak a csoportban.

Kép forrása: DSE Röplabda Akadémia

Bartal Gergely: - Fantasztikus és sikeres hétvégén vagyunk túl, melyhez gratulálok minden játékosomnak! Hiányzáso kmiatt át kellett szervezni a csapatot, ám az új felállással is jól kezdtük a mérkőzést, a fiúk az utasításaimat betartva játszottak. Az első két szett megnyerése után a harmadikban lehetőséget adtam mindenkinek, hogy amit edzésen gyakorol, azt mérkőzésen éles szituációban próbálja meg valósítani. Ezt kihasználva a Sümeg szépített, s lendületbe is jött. Ekkor pszichikai teher alá kényszerítettem a játékosaimat, hogy kezdjenek el gondolkozni ők is a játékról, hogy mit hogyan gyakoroltunk, mikor, mire mit kell lépni. Ez a végére sikerült is, nagyon örültem, és pozitívumként ítéltem meg, hogy fiatal játékosaim fejben fejlődtek. Másnap sem ültünk a babérjainkon, hiszen vasárnap Zalaegerszeg, az Országos Ifjúsági Bajnokság fordulójában játszottunk. Mi serdülők szeretnénk veretlenül a csoportunk első helyén végezni, amelyet nem adnak könnyen. Az eddigi fordulókban kettőből két mérkőzést nyertünk, de még hátra voltak a ZTE és a MAFC elleni alapszakasz csoportbéli meccseink. Maximális figyelemmel, minimális hibával szerettük volna megoldani a Zalaegerszeg elleni meccset, amely sikerült is. Fiatal játékosaim sikerre éhesek, ezért a MAFC ellen is mindent bele adtak. Ez meg is látszott a végeredményben, hiszen ezt a találkozót is 3-0-ra nyerte csapatom, méltó módon lezárva a hétvégét.

Eredmények:

NB II Nyugati Csoport
Sümeg-Dabronc – DSE Röplabda Akadémia NBII: 1-3
(18-25, 18-25, 25-19, 23-25)
DSE Röplabda Akadémia: Ambrus Bence, Dulcz Bende, Juhász Barna, Pukánszky Bálint, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf, Tamási Dávid, Amdegha Ádám. Edző: Bartal Gergely.

Ifjúsági Bajnokság
ZTE RK – DSE Röplabda Akadémia 0-3 (11-25, 13-25, 10-25)
DSE Röplabda Akadémia - MAFC 3-0 (25-7, 25-7, 25-11)
DSE Röplabda Akadémia: Ambrus Bence, Balázs Bálint, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András, Majoros Balázs, Dulcz Bende Levente, Quintz Tamás, Tamási Dávid Marcell, Juhász Barnabás. Vezetőedző: Bartal Gergely, másodedző: Kovács Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.