Továbbra is hibátlanul!

Szárszó Lajos - 2018. november 2. 19:43

A harmadik negyedben ritmust váltó DUE-Maarsk Graphics női vízilabda együttese fölényesen, tizenkét góllal győzte le a Szeged csapatát.

Az utolsó előtti Szeged otthonában ugrott medencébe a bajnokságban eddig száz százalékos teljesítményt mutató, és ezzel a második helyen álló DUE-Maarsk Graphics női vízilabda együttese. Az első negyed eléggé nehézkesen indult, melyben a hazaiak Lengyel Dominika emberelőnyös találatával szerezték meg a vezetést, arra azonban Gurisatti Gréta válaszolt (1-1), majd Garda Krisztina találatával átvette az irányítást a DUE (1-2). A második nyolc perc összesen nyolc gólt hozott, amely nem a védelmeket dicsérte. Vályi Vanda megúszás után növelte előnyünket (1-3), de arra Rácznak volt meg a válasza (2-3). Garda Krisztina szerezte az újabb gólunkat (2-4), majd Szellák Csenge is bevette a hazai kaput (2-5). Próbált közel maradni a hazai csapat Botka révén (3-5), de ismét Szellák keze sült el (3-6). A negyedet Lengyel büntetőből, és Garda Krisztina akcióból szerzett találata zárta le (4-7).

Garda Krisztina (labdával) öt góllal vette ki részét a sima győzelemből! (Kép: DO-archív)

A harmadik szakaszt nagyon megnyomta Mihók Attila együttese, melyben hat gólt szórtak tanítványai. Ebből Gardának kettő, Gurisatti Grétának négy jutott (4-13), ezzel eldöntve a találkozót. Az utolsó nyolc percben tét nélkül játszottak a felek, de ebben is a DUE volt a jobb, melyben Lara Luka, Horváth Brigitta, Vályi Vanda és Szellák Csenge találataira két hazai érkezett (6-18). Horváth Brigittáék ezzel a győzelemmel hangolódtak a november 10-i Szuper Kupa döntőre, melyen a tavalyi Euroliga nyertes Kirishi csapatával küzd meg a LEN Kupa győztes Dunaújváros.

Szeged SZTE – DUE-Maarsk Graphics 6-18 (1-2, 3-5, 0-6, 2-5)

Szeged SZTE: Trifán Dóra Katalin - Árkosy Lilla Dr., Botka Zsófia 1, Lengyel Anett, Ádám Emília, Lengyel Dominika 4, Tóth Petra 1. Cserék: Gyöngyösi Boglárka - Torma Bianka, Karai Nikolett, Ladócki Anna, Rácz Daniella, Damnjanovic Isidora, Tóth Viktória, Edző: Varga Tamás.

DUE-Maarsk Graphics: Kiss Alexandra – Brezovszki Gerda, Menczinger Kata, Geraldine Mahieu, Lara Luka 1, Garda Krisztina 5, Szabó Nikolett. Cserék: Laura Aarts - Gurisatti Gréta 5, Horváth Brigitta 2, Sajben Nikolett, Vályi Vanda 2, Huszti Vanda, Szellák Csenge 3. Edző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.