Szépen csillog az ezüst is

spigott - 2019. július 8. 8:05

Második helyen végzett a lengyelországi Európa-bajnokságon a dunaújvárosi Braun Csengével felálló magyar strandkézilabda válogatott.

Lengyelországban rendezték meg július 2. és 7. között a strandkézilabdázók Európa-bajnokságát, melyen jó esélyekkel indult a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosával, Braun Csengével felálló magyar válogatott. Együttesünk a házigazda lengyelek ellen kezdte meg a csoportkör küzdelmeit, s egy simán, valamint egy szorosabb csatában megnyert szettel, 2-0-s győzelemmel vágott neki a viadalnak. Válogatottunk a folytatásban sem nagyon tudott hibázni, a franciákat és a ciprusiakat is 2-0-ra verte meg, s ugyan a portugálok ellen elveszített egy szettet, a siker itt sem maradt el, így hibátlan teljesítménnyel, csoportelsőként jutott tovább a középdöntőbe.

Braun Csenge (2-es számmal) a válogatott egyik erőssége volt a tornán! (Kép: EHF/Uros Hocevar)

A torna második szakaszának találkozói sajnos nem alakultak túl jól a mieink számára, hiszen a horvátok, a hollandok és a norvégok ellen is vereséget szenvedett válogatottunk, ám a csoportkör győzelmeinek, valamint a négy hozott pontnak köszönhetően így is a negyedik helyen végzett középdöntően, így éppen bejutott a negyeddöntőbe. Itt az idei Európa-bajnokságon még veretlen spanyolok vártak kézilabdázóinkra, akik óriási csatában, szétlövéssel győzték le a 2016-os világbajnokot, így következő mérkőzésükön már a döntőbe jutásért játszhattak Braun Csengéék.

Méghozzá az ellen a holland válogatott ellen, melytől a középdöntőben 2-0-ra kikaptak, ám ezúttal nagyon összeszedte magát Bakó Botond együttese, s egy 19-16-ra, valamint egy 15-12-re megnyert játszmával, 2-0-ra legyőzte ellenfelét, így bejutott a fináléba, ahol a dánok ellen lépett pályára. A döntőben sajnos a dán válogatott volt a pontosabb, s 2-0-s győzelmükkel a skandinávok nyerték az Európa-bajnokságot, ám a mieink sem búslakodhattak, mert az ezüst is szépen csillog, ráadásul válogatottunk ezzel az eredménnyel kivívta a 2020-as világbajnokságon való szereplés jogát.

A magyar strandkézilabda válogatott mérkőzései

Csoportkör
Lengyelország – Magyarország 0-2 (10-15, 15-16)
Magyarország – Franciaország 2-0 (18-17, 20-18)
Magyarország – Portugália 2-1 (16-17, 22-13, 8-4)
Ciprus – Magyarország 0-2 (10-26, 13-22)

Középdöntő
Magyarország – Horvátország 0-2 (16-20, 10-19)
Magyarország – Hollandia 0-2 (20-23, 14-21)
Norvégia – Magyarország 2-0 (24-20, 23-22)

Negyeddöntő
Spanyolország – Magyarország 1-2 (14-16, 26-16, 2-5)

Elődöntő
Magyarország – Hollandia 2-0 (19-16, 15-12)

Döntő
Dánia – Magyarország 2-0 (18-12, 23-22)

A magyar válogatott kerete: Benzsay Rebeka, Braun Csenge, Csiki Renáta, Friebesz Fanni, Győri Ágnes, Hadfi Gréta, Király Réka, Kretz Fruzsina, Landi Gabriella, Speth Evelin, Tóth Emese, Vajda Luca. Szövetségi kapitány: Bakó Botond.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.